ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Босове наддават за летящия кондуктор! Дошков: Ще му откъсна главата, ако е мой служител!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 02.03.2018Коментари (5)27480
За три дни едно 19-годишно момче от Пловдив се превърна в знаменитост. Девойки крещят в екстаз, щом го зърнат в рейса. Гимназисти по спирките пък се втурват към автобус №44 с младия кондуктор. "Качвайте се бързо! Ето го Паяка", подканят се те. Андрей Праматаров не може да таксува пътниците от снимки и селфита. Млади и стари го прегръщат и поздравяват, искат дори автографи. 

Той се прочу, след като във Фейсбук се появи клип, на който обслужва пътници в претъпкан автобус от тавана, съобщава "24 часа". Младежът буквално се набрал на лоста, на който се държат хората, и в легнало положение къса билетчета и проверява карти.

"Случи ми се за първи път. Бяха ме затиснали на вратата и нямаше мърдане - ни напред, ни назад. А хората трябваше да бъдат обслужени. Попитах шофьора какво да правя. "Как какво? Качвай се на втория етаж", разказа 19-годишният кондуктор. Без да му мисли, за секунда се озовал горе. В единия джоб държал банкнотите от 2 лева, в другия - монетите. С едната ръка дава билети, с другата прибира пари, а с краката, подобно на паяк, се е увил около металния лост.

Ученици се смаяли от акробатичното изпълнение и заснели клип, който веднага пуснали в социалните мрежи. "Това е най-якият кондуктор в Пловдив. Няма по-готин от него", пишат в коментарите си те. Андрей е известен най-вече на учениците от езиковите гимназии, тъй като автобус №20, където е заснето видеото, минава оттам.

"Казах му на майтап да се качи на втория етаж, а той взе, че наистина го направи", изненадан е шофьорът на рейса Димитър Спасов. Когато го зърнал, успял да го попита какво прави там. "Ами таксувам", отвърнал младежът.

Той твърди, че не е търсил популярност, а гледал да си свърши работата. Не е подозирал, че за няколко дни ще се превърне в звезда. Работодателят му Димитър Чолаков го извикал и му връчил 50 лева награда за иновативния подход при обслужването на пътниците. Повишил го, като го преместил на линия №44, която е една от най-добрите в Пловдив. Автобусите по нея са по-комфортни.

В същото време зам.-кметът по транспорта Златин Велев поиска Праматаров да бъде наказан от шефа си. "По този начин създава опасност и за себе си, и за пътниците.
Трябва да е или седнал, или изправен, като се държи за лостовете. Не е допустимо той да се движи по тавана на автобуса и да застрашава хората. Ако падне върху главата на някого от тях, кой ще носи отговорност", пита Велев.

Той е категоричен: "Всеки гледа веселата страна и си прави майтап. На мен също ми беше забавно, но ако стане беля, ще ни обвинят, че не сме взели мерки", добави зам.-кметът.

Андрей не е съгласен. "Нека този зам.-кмет дойде само за ден и да изкара една смяна като кондуктор. Тогава да реши дали да иска наказание за мен", отвръща той.

Пловдивски превозвачи също не одобряват поведението му. "Ако мой кондуктор се метне на лоста в автобуса, ще му откъсна главата. Що за щуротия? Ако иска да прави циркове, има спортни площадки", коментира управителят на "Хеброс бус" Веселин Дошков. Той се солидаризира със Златин Велев, че може да контузи пътниците. "При едно хлътване на рейса в дупка, ще политне към хората и ще счупи врата на някого. Ако той самият пострада, ще се води трудова злополука", изтъква Дошков.

Други транспортни босове пък са впечатлени от пъргавината и находчивостта на младия кондуктор. "Поканиха ме за стюард в голяма компания за междуградски превози. Предлагат ми и по-високо възнаграждение", разказа Праматаров. Засега не възнамерявал да сменя фирмата си. "Харесвам си работата в градски

АНКЕТА:
За глоба или за похвала е кондукторът-"спайдърмен"?

За похвала - забавно е
За глоба - опасно е
Не мога да преценя

я транспорт на Пловдив. Забавно ми е, срещам се с много хора. Не ми тежи ранното ставане. Преди работех по 12 часа, сега съм на 8 ч", посочва той.

Приятелката му била смаяна от начина, по който таксува пътници. "Ти си луда глава", казала му тя, когато видяла клипа. Праматаров станал кондуктор преди две години, след като се върнал от Атина, където е роден. Там майка му и баща му си изкарвали прехраната. В гръцката столица завършил средно образование със специалност "Електротехника". "Започнах да работя от 14-годишен там. Бях сервитьор в заведение с наргилета в един от богатите атински квартали", разказа кондукторът с лек гръцки акцент.

Твърди, че не се плаши от работа. Научил се на трудолюбие в южната ни съседка. "За тях имаме погрешна представа, че са мързеливи. Това изобщо не е истина. Те гледат на клиента като на бог. Ако в гръцки ресторант липсва нещо, което посетителят желае, тогава собственикът тича до съседния магазин и го доставя експресно", обяснява Праматаров. Оттам се научил, че трябва да е вежлив с хората. Допаднал му животът в Гърция с неговата динамика и обноски. 

"Те са религиозни и това ги кара да се отнасят с уважение един към друг. Гледам да бъда такъв и с пътниците, които обслужвам", обяснява Андрей. Докато бил в Елада, редовно тренирал футбол. Обикнал и древната история, към която продължава да проявява интерес. Поддържа спортна форма, като всяка вечер прави гимнастика Затова не му било никак трудно да се набере на лоста в автобуса.

Предпочел да си дойде в България, за да бъде заедно с брат си и сестра си. Майка му също се завърнала в родината и сега работи в заведение за бързо хранане в Пловдив. "Смятам да продължа образованието си, но на по-късен етап", разкрива плановете си младежът. Признава, че славата от последните дни му идва в повече.





Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-н Дошков наистина простотията няма спирачки.Късай глави на пилета и ги хвърляй в публиката.Шофьора пуска песните в рейса и само комплексарите се ядосват че не е по вкуса им.При 50 пътника все някой винаги ще е недоволен.Това е стара гръцка песен,господа която навремете се пееше по градини и събирания.Лоша музика няма.дори и извратените рап парчета си имат почитатели.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 02.03.2018 г.
0
 
 
Простотията няма спирачки, а сигурно и музиката Ви се струва нормална?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: