ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Брутални обиди към България в руски ефир!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:23 / 10.03.2018Коментари (50)13403
Посещението на руския патриарх Кирил у нас за 3 март, след което владиката посочи, че е огорчен, получи отзвук и в Русия. В Москва едно от най-популярните политически предавания – "Вечер", беше посветено на темата "Защо България забрави "руската кръв". То е излъчено на 6 март. В ефира на телевизия "Россия 1" журналистът Владимир Соловьов и гостите му отправят обидни квалификации към наши политици и към президента на България, предаде Нова тв. Квалификациите са "неблагодарни българи, дегенерати". 

В предаването участваха Семьон Багдасаров, директор на Центъра за проучване на страните от Близкия изток и Централна Азия, Николай Рибаков, зам.-председател на партия "Яблоко", Михаил Велер, писател философ, проф. Виталий Третяков, професор, декан на Висшето телевизионно училище към МГУ, Владимир Сергиенко, председател на Германския съюз на писателите за междунационално съгласие, Сергей Михеев, политолог. 

"Господин президентът (Радев), който, когато бе избран, у нас мнозина... (имитира ръкопляскане). Проруски президент дойде. Защо? Защото е военен. Само че той е генерал от българските ВВС, завършил академия на ВВС в САЩ. И каза: "Защо решихте, че съм проруски? Аз съм проамерикански, пронатовски, аз съм единственият български летец, учил в САЩ." Какво искате? Този човек, ако можем да го сложим в кавички, който продаде своята вяра, своя народ, да си спомни за тези, които наистина са загивали за неговия народ?

Та за него сега има друго божество - това са САЩ като страна на содомитите, на които той се моли. Другата страна е Турция, с която самите те... Приятелите им вече са други. Тодор Живков, който между впрочем беше комунист, но български патриот, имаше двама приятели - СССР или голяма Русия и руския народ и Гърция. И сега имат двама - содомитите американци и турците, които са ги клали. Какво искате от тези дегенерати, управници на България?", казва Багдасаров.

Той е най-шумен и яростен от всички. Той заявява по време на предаването, че е време българските управници да бъдат сменени. От българското външно министерство заявиха, че ведомството "няма да пада на нивото на тези абсурдни и провокативни изказвания в  шоу програми, чиято цел очевидно е да предизвикат институционална реакция".

След честванията на 3-ти март на Шипка руският патриарх Кирил имаше срещи с двамата ни държавни мъже. В края на визитата си заяви, че си тръгва огорчен от България заради нееднозначните позиции, които е получил за ролята на Русия в Освобождението на България. Бойко Борисов благодари на редица страни за участието на техни воини в освобождението ни, както и Румен Радев, който на тържествената заря проверка изрази признателността на народа ни към войните от много народи – руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, поляци, литовци, сърби и черногорци и много други, положили кости по бранните полета на Руско-турската освободителна война за Освобождението на България. "За всички тях България е последен дом, тях почитаме като свои герои“, каза държавният глава.

На официалния сайт на руската православна църква се появи видеозапис на обръщението на руския патриарх Кирил към българския президент Румен Радев при тяхната среща на 4 март в президентството. Първо той обяснява, че въпреки нежеланието на Европа, Русия решава да освободи България. След като е загубила Кримската война, която цяла Европа водила срещу Русия.

"Искам да ви кажа ясно, че България е освободена от Русия. Нито от Полша, нито от Литва, нито от други страни, а от Русия. И на мен ми беше тежко да слушам всичките тези позовавания на участието на други страни в освобождението на България. Нито полският сейм, нито литовският са вземали решение за започване на война срещу Османска Турция. Надявам се, че средствата за масова информация, които са тук, ще чуят и ще предадат на хората разочарованието на руския патриарх от неправилната историческа интерпретация на събитията, свързани с освобождението на България", казва Кирил. 



Още по темата: общо новини по темата: 18
28.03.2018 »
09.03.2018 »
06.03.2018 »
04.03.2018 »
04.03.2018 »
03.03.2018 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Соловиев и предаването му са Кремълската пропаганда. Евтино представяне за глупавия електорат на Путин. Днес всички руски федерални медии са пропаганда.
0
 
 
Всъщност от жлъчното безсилие на питкиновете платени журналисти в платената им държавна медия разбрах само едно- България е долна треторазредна държава, но собствените им граждани се преселват на талази в нея- вече над 200000 руснаци живеят постоянно у нас, а над 60 000 взеха и българско гражданство! Т.е. ако ние сме треторазредни азиатската бензиниколонка е десеторазредна! Следователно не може да ни дава наклон на оная работа! Никой не ги бръсне за слива и те затова изпадат в шовинистична истерия предизборно!
+1
 
 
То народа си се знае че е като стадото кой на където го поведе
+3
 
 
Тя цяла европа забрави кой я спаси от фашизма! Камоли нашите продажни политици!
+2
 
 
Тук един руски г*золизец ни е посъветвал да четем Вазов. Едно време в нашите учебници имаше стихотворение от Вазов за Русия, всички го знаем. Ама през 1916 г. той написва ново стихотворение за Русия, което го нямаше в учебниците: НА РУСКИТЕ ВОИНИ О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости? Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки…Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещо…Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лТвЂ?кът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко -строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново!И пак не ви мразим (не крия:обича ви още народа);но любим и свойта свобода,стократно пВВµ любим я ния.За тоз кумир ние се биеми с чужд, и със близък упорнои няма ний врат да превиемпред никакво иго позорно!О, колко ви, братя, жалея!О, как би желал, братя клети,свобода и вам и за неякат нас да живейте и мрете!
-1
 
 
Пълни глупости. Изобщо не ме интересуват тези ушанки. Аз мога и без тях, те не могат без нас. Добре, че сме ние с нашите лукойл и ерпта да ги хрантутим, иначе са умряли за хляб и квас. Германия също им дава милиарди милостиня на година, въпреки че имат вариат целия трафик и производство да са им на ток. И те умират, те са 1 към 1 с арабите, продават гориво, когато свърши муфтата от Германия започват да се зъбят с ядрени ракети.
+3
 
 
Гледах го. Никой не е обиждал българите, а управниците им!
0
 
 
Който обича Русия да отива да живее там,промити мозъци!
Aнонимен
на 10.03.2018 г.
0
 
 
Боли ме половия орган какво са казали политици и агенти и какво са им отговорили в нощно токшоу платени дъртаци с измислени титли.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: