ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Изплуваха тайни от миналото на жената, родила на тротоара навръх 8 март
Автор: Васил Динев 08:55 / 12.03.2018Коментари (3)6282
© btv
ДДС милионерка роди 12-тото си дете на тротоар до централния площад в карловския град Баня и вероятно ще го отглежда в пълна мизерия. 38-годишната Веска Лучева има общо 7 деца от първия си брак и вече 5 от втория си мъж. Тя иска да се отърве от петте фирми с 5 милиона лева борчове към държавата, но няма никакви пари да наеме адвокат и да изчисти името си. Заради грешката й отпреди няколко години да се съгласи да подписва накуп различни документи, без да знае дори върху какво слага парафа си, в момента няма право на социални помощи. Взима само детски надбавки за 4 от хлапетата си, които гледа с втория си мъж, в размер на около 130 лева, признава бащата  на хлапетата Димитър Тодоров.

Веска е от български произход. Вторият й мъж Димитър Тодоров на 33 години е ром. Събрала ги любовта преди около 8 години. Веска имала много големи проблеми по време на първия си брак. Създала си сама дертове и покрай фирмите, на които станала горд собственик. Социалните тогава й взели децата, а Веска се пропила от мъка. За да не пропадне напълно, я спасил именно Димитър, пише "Монитор". Любовната история между двамата е като от приказен филм. И двамата са от Сопот. Още навремето, когато Веска била женена за първи път, Димитър отглеждал крави и й давал част от млякото, за да има с какво русокосата красива тогава жена да храни малките си деца.

Веска ги гледала в голяма бедност в някаква вила над Сопот, разказва Димитър. "Хм…много интересен филм бе нашето запознанство. Едно време аз имах крави, продавах й мляко за децата. После й помагах с каквото мога да си гледа децата и така се свързахме", обяснява Димитър. Той и Веска имат вече пет общи деца след раждането на последното бебе. Най-голямата е Десислава на 6г. След нея е Дениз на 4,6г. Следва Камелия на 3,6г. и Димитър на 2,6 години. Хлапетата се появявали буквално през една година до раждането на най-малкия член на семейството – бебето Мариан. Той не бил планиран. Бащата Димитър не е признал нито едно от вече петте си деца.

Затова и малчуганите са записани на името на майката Веска и не носят неговата фамилия. Таткото обаче си знае и имената на децата, и годините им. За бебето казва, че не е било желано, но след като се е родило точно на 8 март, ще си го гледат. Бременността на Веска ги изненадала, нямали пари за аборт. "Не го исках, ама като дойде, ще си го гледаме. Никога няма да си оставя децата. Работя. Работа има, стига човек да иска", откровеничи Димитър. Той работи в строителството и така издържа многолюдната си фамилия, тъй като Веска е заета с децата и няма работа. Дошли от Сопот в карловския курортен град Баня преди 3 години.

Наели малка къща с дворче за 100 лева наем на месец. Всичките живеят в една стая, а банята и тоалетната са външни и се нуждаят от ремонт. След раждането на бебето Димитър се заканва да ремонтира още една стая. Заради лошите битови условия децата им са болни от глисти, признава таткото. И уточнява, че да, имало хапчета и ги лекуват. И храна имат, а и съседът бай Кольо им помагал с по някой лев, а и в строителството работа имало бол. Димитър обаче не може да се примири, че нямат пари за добър адвокат, за да може Веска да се отърве от фирмите с огромни ДДС борчове. "Казаха ни, че трябвало специален адвокат да наемем. Ама откъде пари за него? Собствениците на тези фирми са хванати и са осъдени, ама фирмите продължават да се водят на Веска", се чуди многодетният татко.

Признава, че и той имал едно дете от предишен брак и че тези на Веска от първия й мъж, им идвали на гости в Баня. Четири от непълнолетните от първите 7 деца на Веска са по домове, две от най-големите й са задомени, а едно било осиновено. Двете общопрактикуващи лекарки в град Баня, мед.сестрите им и една лаборантка са помогнали на бебето Мариан да се появи на бял свят. Около 8 часа на 8 март Веска се усетила, че има контракции и решила да отиде до аптеката в центъра на Баня, за да си купи нужното за влизане в болница. На тротоара на около 100 метра от читалището и местната здравна служба, Веска прималяла и приклекнала.

Раждането започнало. Тя се развикала и около нея се струпали хора. Родилката успяла да се обади на сестрата на Димитър – Мария, която живее в съседното село Пролом. Таткото Димитър в това време още спял. Мария му се обадила и той отишъл до жена си. Започнал да звъни на 112, но линейката се забавила към 30 минути. "Пет пъти звънях и докато дойде линейката, бебето се роди", казва Димитър. Край раждащата жена минал с колата си и кметът на Баня Стамен Гешев. Бебето вече се било появило, джипитата в този момент го повивали, а около Веска , която лежала на тротоара, имало локва кръв и плацента.  

"На сестра ми реших да кръстя сина си. Тя е Марийка, а той – Мариан", се хвали Димитър Тодоров. "Трябваше Александър да го кръстите, че се роди на бул. "Александър Стамболийски", ама вие си знаете", го хока съседът Николай Николов. Според други хора от градчето новороденото е трябвало да бъде кръстено Стамен – на кмета на Баня Стамен Гешев, който присъствал на раждането. Мариан се родил 3,250 кг и бил висок 51 см.

След кратък престой в здравната служба в Баня, родилката и бебето били откарани в карловската болница. На 11 март Веска и синът й били изписани и се прибрали в Баня при останалите от семейството си. "Повече деца няма да имаме", се зарича Димитър. "През 2010г. Илко от Пловдив ми каза, че ще ме уреди с 20 000 лева, за да си купя къщичка, ако му подпиша фиктивен трудов договор. Все едно съм работила 8 месеца. Съгласих се, за да имам къщичка за децата ми. Той ме закара при нотариус и аз подписвах всички документи, които ми дадоха без да знам за какво става въпрос", признава как е станала ДДС милионерка в телефонен разговор Веска Лучева. Казва, че е жертва на измама и че не иска да ражда повече. Желанието й е да изчисти името си и да има пари да си гледа децата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Е тя и преди последното не е искала повече, ама...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: