ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Осуетиха покушение срещу семейството на Ердоган
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 15.03.2018Коментари (2)8754
© ЕПА/БГНЕС
Покушение срещу семейството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, готвено от кюрдска групировка, е било осуетено от турските власти, пише тази сутрин турският в. "Сабах". Планът за атентата бил подготвян от групировка, смятана за подизпълнител на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК), а негова мишена били хора от най-близкото обкръжение на Ердоган, предава БТА. Плановете излезли наяве с разбиването на клетка на Ястреби за свобода на Кюрдистан (ТАК) - поставена извън закона организация, свързана с ПКК. При разследването е установено, че групата готвела покушение по-специално срещу синовете на Ердоган Ахмет Бурак Ердоган и Билял Ердоган и срещу зетьовете му - министъра на енергетиката Берат Албайрак и Селчук Байрактар, а така също и срещу Серхат Албайрак, заместник-директор на медийната компания Туркуваз медия. В иззетите документи е бил разчетен шифър с букви на кирилица, при което били разкрити плановете на терористите да убият близките на Ердоган.

"Сабах" посочва, че същата група е отговорна и за атентат през декември 2016 г., при който 46 души бяха убити, а над двеста ранени при две самоубийствени бомбени нападения край стадион "Водафон Арена" в Истанбул. Именно у сочената като главен организатор на този атентат и ръководна фигура в клетката на ТАК Зозан Кутум са били открити кодираните планове за покушението срещу семейството на президента. (От приложените снимки на иззетия текст се вижда, че не става въпрос за съвременния вариант на кирилицата, бел.ред.) Същата клетка е заподозряна и за други смъртоносни атентати в миналото, пише още "Сабах". Тя се е състояла от 52-ма души. Всички те са задържани с изключение само на петима. При извършените обиски в домовете на заподозрените са били намерени експлозиви, оръжия и други материали, използвани за направата на взривни устройства.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Абе, просто и примитивно турско племе, допреди 100 години вие нямахте бащини и фамилни имена, нямахте култура, нямахте писменост, литература, изкуство, стопанство и т.н.! След преврата на Мустафата, провъзгласил се за "баща на турците", чак тогава започнахте да си измисляте героични фамилии, чак тогава погледнахте (с погнуса) към европейската култура, а по-късно Западна Европа и Америка ви направиха свой храненик и средиземноморски жандарм, наляха ви капитали, за да им бъдете признателни, но вие си оставате завинаги едно средноазиатско тюрко-монголско племе... и сега драпате към Европата по пътя си към възраждането на лелеяната и бленувана Нова Османска Империя като първа стъпка към Велик Туран... (от Атлантика до Тихия океан и от Ледовития до Индийския...)...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: