ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Слагат подземни контейнери и по "Иван Вазов" и "Филип Македонски"
Автор: Васил Динев 12:01 / 18.03.2018Коментари (6)15337
©
За изпълнението на подземните контейнери ще се проведе обществена поръчка, тъй като идеята е да се поставят подобни контейнери не само по ул. "Отец Паисий", но и на други места - по "Иван Вазов", "Филип Македонски". Може и други улици да се включат в този проект. Това налага провеждането на ЗОП. Това обясни шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

За ул. "Отец Паисий" има специфика - археологията, а стандартните подземни контейнери тип бобър се вграждат на дълбочина около 2 метра и половина. Там няма как да се изпълни това. Заради това се минава на вариант контейнерите да са по-малки, единични с дълбочина метър и 40. С тади дълбочина контейнерите по "Отец Паисий" ще са седем или осем. Ще бъдат поставени по линията дърветата, тъй като по нея не минава подземна инфраструктура. Разбира се, ще има наблюдаващ археолог при поставянето. Това ще е Мая МАртинова.

По бул. "Цар Борис ||| Обединител" вече ще се поставят подобни контейнери на две точки по три контейнера вече на дълбочина 2 метра и половина.

"Кметовете на всички райони имат желание за подобни контейнери и най-вероятно ще започнат да се слагат, особено по парковете. Например в Розариума имаме един голям съд, около който не е приятно да играят деца", коментира още Иван Стоянов.

Той добави, че предприятието му има доста дейности по политиката за разделно изхвърляне на отпадъците. Предоставят се контейнери за разделно изхвърляне, за рециклируеми отпадъци, вече се предоствят контейнери за хранителни отпадъци. Планират се и съдове за изгорели мазнини, които да не влизат в шахтите. Предстои във времето да се предоставят контейнери за хранителни отпадъци и на домакинствата, както и площадка за компостиране.


Още по темата: общо новини по темата: 25
09.07.2023 »
25.10.2019 »
22.10.2019 »
17.10.2019 »
16.10.2019 »
21.06.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще е хубаво и някаква инициатива,която да насърчава хората да си хвърлят боклуците където трябва. Сега е пълно с примати (не само приходящи,а много "кореняк" граждани),за които хвърлянето на опаковка от вафла на земята е не само приемливо,а дори задължително. Вярно,че всичко започва в семейството,обаче трябва и външна намеса,понеже днешното семейство има други приоритети :(
0
 
 
И плитките в главата вандали ще се проявят и тук ,за да орезелят нещата
0
 
 
Много добра идея! Само да не се откажат пак от нея както преди няколко години, когато също казаха, че започват да слагат подземни контейнери. Първите трябваше да бъдат до ГРАНД-а на Кап. Райчо... :)
+1
 
 
От все сърце приветствам тази идея! Няма да има "хляб" за тези, които се ровят в контейнерите, няма да се разнасят "аромати" както преди, няма да има мухи и нечистотии да бъкат в тях, изобщо ще се запази някакъв приличен чистичък вид отвън. Също няма как вандалите да чупят и повреждат по някакъв начин контейнерите. Ще ми се събирането на боклука с тези контейнери да не е шумно, и дано да е през нощта, когато е замряло движението на транспорта в града. И дано да се ускори реализацията на тази инициатива, да обхване бързо широкия център, след него да не се бави и за останалите райони на града.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: