ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Община Куклен на път да закупи скъпа техника ... незаконно!
Автор: Васил Динев 12:15 / 19.03.2018Коментари (1)8594
©
Нов скандал избухна в намиращата се край Пловдив община Куклен, като този път и Plovdiv24.bg бе замесен. Кметът на Руен Здравко Куманов публикува на стената си във фейсбук следното съобщение:

"Задкулисието в община Куклен работи с пълна пара, не в полза на гражданите, а срещу тях !

Уважаеми граждани,

Повече от три години в община Куклен се провеждат търгове за закупуване на сметосъбирачки. Общината има искряща нужда от това, тъй като съществуващите са морално остарели, да не кажа грохнали. То не беше търсене на фирми, обжалване на поръчки и какво ли още не. Последната обществена поръчка приключи преди няколко дни . Фирмата спечелила търга даде със 100 хил. лв. по-ниска цена от обявената от общината и сега се прави опит отново да се анулира и този търг. Според Вас, защо?

Къде е "Пловдив – 24ч." – нека пита, нали е прозрачна медия, загрижена за общината?

Здравко Куманов – кмет с. Руен"

Ние веднага се опитахме да проучим въпроса, но ... се оказа, че в момента не би трябвало да разполагаме с тази информация. Нещо повече - изнасянето на такава информация е незаконно.


Членовете на комисията са длъжни да пазят в тайна обстоятелствата, които са узнали във връзка със своята работа в комисията, а работата на комисията дори не е приключила.

Това задължение е част от декларацията по чл. 103 от Закона за обществените поръчки, която подписва всеки член на комисията по провеждане на процедурата.

В деня на отваряне на ценовите оферти в сградата на общината е присъствал само представител на Екосол България.

Следователно информацията трябва да е изтекла или от някой от членовете на комисията или от възложителя – кмета на общината.

С публикацията на Куманов по категоричен начин се доказва нарушение на Закона за обществените поръчки и тук е мястото на компетентните органи (Сметна палата, Агенция за държавна финансова инспекция, ДАНС или други) да се самосезират и проверят законосъобразността на процедурата или дали е упражнено влияние върху членове на комисията за изхода от процедурата в нечий частен интерес.

Към момента на електронната страница, в "Профила на купувача" на Община Куклен, където трябва първо да се публикува цялата информация за процедурата - протоколи, цени и други данни, не е публикувано нищо.

По закон цялата документация и офертите по провеждане на процедурата се съхранява от председателя на комисия
©
та. В случая това е Тунджай Наимов – зам.-кмет от квотата на ДПС в управлението на Куклен, превърнал се в дясна ръка на кметицата Белчева през последната година. От общината твърдят, че офертите се съхраняват при него, а Здравко Куманов редовно е негов посетител в кабинета.

Съгласно българското законодателство комисията по провеждане на процедурата и всеки от членовете й са независими при изразяване на становища и вземане на решения, като в действията си се ръководят единствено от закона.

Досега община Куклен не е очаквала толкова скъпи придобивки. А предложението за продажба на два камиона за около половин милион лева въобще не е евтино, както самият Куманов се опитва да ни убеди.

Ясно е, че някой да се опитва да повлияе на членовете на комисията при взимането на решение, тъй като работата й по всичко изглежда, че още не е приключила. Афишира се явен интерес от изхода на процедурата в полза на определена фирма, което не говори никак добре за общинското ръководство и коалиционното управление в малката община!

Plovdiv24.bg ще продължи да следи темата изкъсо, както и реакцията на компетентните органи. Ще има ли нови арести на кметове и длъжностни лица в община Куклен? Четете Plovdiv24.bg, за да разберете!


Още по темата: общо новини по темата: 53
03.06.2023 »
18.02.2022 »
17.02.2022 »
29.12.2021 »
15.12.2021 »
01.06.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
До Васко Велев председател на АИКБ , Господин Велев Говорите че работниците много почиват и много пари взимат , какво ще кажете за фирми и то не с
на 24.03.2018 г.
0
 
 
По добре общината наистина да закупи тези два камиона за отпадъци от колкото парите излишно да отиват в някой фирми , и по този начин предполагам ще се спестят даването на излишни пари . И по този начин ще се спестят за други подобрения в общината , трябва да се започне
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: