ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Има такава схема: Кучко, идат мъже с голи глави и щанга, ще има стрелба и рязане на уши
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:58 / 20.03.2018Коментари (0)12312
©
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени Росен А., на 52 г., и Методи А., на 30 г., за това, че при условията на продължавано престъпление, с цел да набавят за себе си имотна облага, и за неустановено по делото лице, възбудили и поддържали заблуждение у три жени, като с това им причинили имотна вреда в големи размери – общо 51 779 лева, като измамата е извършена от повече от две лица, сговорили се предварително за това – престъпление по чл. 210 ал.1 т.2 и т.5 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка д чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на Росен А. и Методи А. е наложено наказание от по две години лишаване от свобода при първоначален "общ“ режим, за всеки един от тях. По делото е установено, че на 26 юни 2017 г. Росен А. и Методи А. възбудили и поддържали заблуждение у три жени - 78-годишната Т.П. и с това й причинили имотна вреда в размер на 9 800 лева, както и у 79-годишната М.Д., като с това й причинили имотна вреда в размер на 4 000 лева, както и у 82-годишната Е.Д. и с това й причинили имотна вреда в размер на 19 000 лева, 1 000 щатски долара и 8 810 евро или общо в размер на 37 979 лева.

На 26 юни 2017 г. в Пловдив непознат мъж се обадил на  домашния телефон на 78-годишната Т.П., като с преправен глас се представил за доктор и казал: "Кучко, приготви парите, че ако не ги дадеш, ще ти отрежа ушите, ръцете и краката“, след което продължил: "Давай, парите, валутата и златото, ние сме проверили в банката, кучко“. По това време Росен А. и Методи А. пътували с лек автомобил, марка "Мерцедес“ в посока към Пловдив. Непознатият им се обадил, за да съобщи адреса на жената. Непосредствено след това той отново позвънил на пенсионерката, като се представил този път за "полковник Стефанов“ и заявил, че знае за предходния телефонен разговор с нея.

Предупредил я, че за да хванат измамника, който й се бил обадил, трябва да приготви всички пари, които има и да ги хвърли през терасата. Той я успокоил, че блокът, където живее е под охрана от цивилни полицаи, посъветвал я да се заключи в жилището и да чака. Жената събрала общо 9 800 лева, които увила в найлонова торба. Непознатият й съобщил, че трябва да хвърли парите на двама "цивилни полицаи“ – Росен А. и Методи А., които чакали на тротоара пред блока. Тя излязла на балкона, а в този момент "полковник Стефанов“ й казал: "Хвърляй парите и бягай вътре, че може да стреляме“. Жената изпълнила разпореждането и се прибрала в дома си, като по-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал на тел. 112.

Няколко часа по-късно в Пловдив непознат мъж се обадил по телефона на 79-годишна жена, като се представил за "инспектор Стефанов“. Той казал, че нейният телефонен номер бил в списъка на телефонни измамници и ако й се обадят, трябвало да позвъни в полицията. Непосредствено след този разговор на телефона позвънил друг мъж, който се представил за доктор и заявил, че правят операция на неин близък, за което трябва да плати 50 000 лева, в противен случай щели да влязат в дома й и да отрежат ушите.

"Инспектор Стефанов“ отново позвънил на жената, като я попитал дали с нея вече са се свързали измамниците. Когато тя му отговорила положително, той я успокоил, че блокът, където живее, е наобиколен от 20 цивилни полицаи. Междувременно на телефона се обадил Методи А., който й заявил, че пет мъже с голи глави и черна кола, идват, за да вземат парите и носят щанга. В същото време "инспектор Стефанов“, който не прекъсвал разговора по мобилния телефон с жената, заявил, че трябва да хвърля парите през терасата, защото намиращите се наблизо цивилни полицаи видели двама мъже, които носели щанга. Жената събрала 4 000 лева, които увила в найлонова торбичка, хвърлила ги през терасата, като бързо се прибрала, защото "инспектор Стефанов“ я предупредил, че може да има стрелба. Междувременно Росен А., който бил на улицата пред блока, взел парите.

На същата дата в Пловдив, непознат мъж, Росен А. и Методи А., се обадили по телефона на 82-годишната Е.Д., като единият от тях си преправил гласа и заявил, че си е счупил крака, другият я предупредил, че знае за парите, които притежава и трябва да ги даде. След това "инспектор Стефанов“ се представил, че работи по линията на телефонните измамници и предупредили, че ако  й се обадят такива, за  да искат пари, да позвъни в полицията. Росен А. и Методи А. се отправили към дома на пострадалата жена. Единия от тях по телефона я заплашил с физическа саморазправа, ако не даде парите, които притежавала.

Жената три пъти оставяла пари, общо в размер на 19 000 лева, 1 000 долара и 8 810 евро или общо 37 979 лева, под решетъчна врата на дома си – в найлонова торба и в хавлиена кърпа. След като ги взели Росен А. и Методи А. напуснали Пловдив. Предприети били незабавни действия от страна на полицията, под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив, при което двамата били спрени и задържани при влизане в София. Щетите на трите пострадали жени са възстановени. Росен А. и Методи А. не са осъждани преди. Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: