ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Паспортна служба на МВР Пловдив умили тази майка, вижте как
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:28 / 20.03.2018Коментари (10)27949
©
Ако се чудите дали усилията на премиера Бойко Борисов да реформира държавната администрация и да я отвори към гражданите дават резултат, елате в Паспортна служба в Пловдив. Това пише читателка на "Марица", на която се наложило да извади документ за самоличност на сина си. Момчето навършило 14-годините за първа лична карта, а и трябвало да пътува с класа за Гърция. Тъй като екскурзията била в края на месеца и нямало време да се чака едномесечният срок за издаване на документа, семейството решило да пусне бърза поръчка за международен паспорт, за да може синът им да замине.

"Първото, което ми направи впечатление, беше, че в звено "Български документи за самоличност" на ул. "Волга" цари идеален ред. Хората не се блъскаха. На входа към гишетата служител координираше две опашки – едната за получаване, а втората за подаване на документи", разказва читателката ни.

Веднага ги упътили къде да чакат, а когато дошъл редът им, на гишето ги посрещнала млада усмихната чиновничка. "Учуди се, че искаме да извадим международен паспорт на детето, при положение че Гърция е член на ЕС. Обясних, че нямаме време да чакаме месец, за да излезе личната карта. И тогава стана чудо – тя ни увери, че можем напълно безплатно да пуснем бърза поръчка за карта, вместо да плащаме 80 лева за паспорт", диви се пловдивчанката.

Тя все още не може да повярва, че държавната администрация е отказала да й вземе парите. "Напротив – служителката направи всичко възможно да ни бъде полезна. А по-късно нейна колежка, която оформяше документите за личната карта, видя някъде в системата, че имам изтекъл задграничен паспорт. Каза ми да го върна и ме увери, че от това няма да произтече никаква глоба", не спира да се учудва читателката ни.

Най-хубавата част обаче тепърва предстояла. "Когато след три дни отидох да взема готовата лична карта, попаднах на двама прекрасни чиновници с чувство за хумор. Колкото и това да звучи като оксиморон. Хора, казвам ви, има ги", радва се жената.

На съседното гише чакал мрачен мъж. Служителката го попитала защо е толкова намръщен, а той отвърнал, че просто не се е наспал. "В кое заведение бяхте снощи", пошегувала се държавната служителка. Това накарало и свъсеният човек да се усмихне. Заформил се непринуден разговор.

"И мен ме развеселиха. Понеже синът ми се казва Евгений, чиновникът, който ме обслужваше, направи забавна аналогия с Евгений Онегин. Разсмях се искрено и му пожелах от сърце да бъде все така любезен и отворен към хората", пише ни пловдивчанката.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Последният път като си подновявах паспорта в паспортната служба на Волга преди 2 месеца останах с абсолютно същите впечатления. Не знам чия е заслугата, но заслужава(т) поздравления за постигнатото.
+1
 
 
В V-то в Тракия е същото - приятни и усмихнати дами, готови да съдействат.
+1
 
 
Когато Вие сте положително настроени, това се случва. :) Всеки намира (привлича) себеподобните личности. Навсякъде попадаме на "нашите"... Усмихната пролет за всички, тук! :)
+1
 
 
В Първо РПУ не е така,а точно обратно.Там ви обслужват две нелюбезни възрастни служителки,явно недоволни от това,че трябва да го правят.
на 21.03.2018 г.
+1
 
 
Здравейте, На Паспортна служба "Волга" явно добротата и професионализма между служителите е заразен. Преди няколко години отидохме с малкия ни син (на 3,5 годинки), имаше доста сериозна опашка за подаване на документи. Полицейският служител след като ни видя дойде и ни каза да минем отпред, като сам попита хората на опашката дали имат нещо против да влезнем с предимство. Чест и почитание !
0
 
 
Не мисля , че Бойко има някаква заслуга за това. Това е изцяло заслуга на Директор на това районно или просто късмет! Освен това година и половина като мине нямат основание да начислят глоба за невърнат паспорт .
+1
 
 
Да в второ РПУ паспортна служба служителите наистина са много дружелюбни и гледат да ти помогнат. Ако можеше навсякъде другаде най вече в КАТ служителите да бяха такива каквито са служителите в тази паспортна служба щеше да е повече от прекрасно, но и на едно място да са такива пак е показно че има надежда да се орпави администрацията.
+1
 
 
А ДАНО ДА Е ИСТИНА И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ ТЕХНИТЕ КОЛЕГИ
+1
 
 
И като се събуди..... рев рев :) Но ако все пак жената е така оптимистична, моля да заповяда да си извади книжка в КАТ - Пловдив и после чакам следващата статия :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: