ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Много грозна случка в градския транспорт на Пловдив!
Автор: Васил Динев 09:01 / 21.03.2018Коментари (18)65454
Станах свидетел (впоследствие се превърнах и в участник) на много грозна случка в градския транспорт на Пловдив в автобус номер 17. Така читателка на Plovdiv24.bg започва разказа си пред нашата медия: "Тъй като не можах да открия тематична връзка с Общината, нито успях да се свържа с фирмата-превозвач, реших да пиша на вас. На 15 март около 11:00 часа преди обед се качих в автобус номер 17 от спирката пред детската градина в кв. "Прослав". Това е трета или четвърта спирка от началото на маршрута на въпросния автобус. Кондуктор нямаше, шофьорът пушеше, говореше по телефона и тъй като и двете му ръце бяха заети с по-важни неща - позволяваше си да пуска волана и да управлява рейса, подпирайки кормилото с крака отдолу.

Едно от момичетата, които се качиха с мен, се опита да си купи билет от него - той я игнорира и се повозихме така донякъде. На спирката след Гребната база спря (преди това изхвърли фаса си през прозореца), за да отиде по малка нужда на 5-10 метра от возилото, като отлично се виждаше в гръб, а окъснялата кондукторка се качи от същото място, помота се минута-две и дойде да ме попита дали съм там за билети. Ами, не, за домати дойдох. Както и да е, продължихме си по пътя, но след спирка-две се качиха две възрастни дами, на които внимание беше обърнато след дълго чакане.

Едната си позволи да направи забележка и в отговор получи... крясъци. Кондукторката заяви с все глас, че ще си става, когато си поиска и ще си прави каквото си поиска, а на възрастната дама извика: "Аре млъквай вече! Няма да се занимаваш с мен! Млъквай!" Не издържах и се намесих (доста културно, защото така смятам, че е редно), направих забележка за тона, който държеше да пътниците, в отговор на което и аз получих крясъци. Обясних, че не може да се толерира такова отношение - шофьорът да пуши и всички да дишат, да говори по телефона, превозвайки пътници, да ходи по малка нужда пред тях, кондукторите да не обръщат внимание на новокачилите се, а после да им крещят и че ще потърся съдействие от работодателите им...

В отговор получих крясък: "Където искаш звъни, само не ме занимавай! Забранявам да се занимаваш с мен! Коя си ти, че да ми държиш сметка? Няма да издържа и ще ударя някой накрая!" Изключително е тъжно, че повечето съграждани не взимат отношение в подобни ситуации. А те са ежедневие. Не ми е приятно да вредя на когото и да било, да подавам сигнали и да застрашавам нечия работа и репутация, но как да се превъзпита този грозен, грозен манталитет? Автобусът е на "Автотранс Чолаков", чиито офис категорично не отговаря, а това са шофьорът и колежката му, които заснех от мястото си, докато пътувах".


Още по темата: общо новини по темата: 329
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
23.08.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не знам кога ще премахнат тия кондуктори от рейсовете. Толкова е тъпо това. Защо сложиха автомати за билети по спирките, които не работят? Риторичен въорос. От години и то не 2-3, общественият теанспорт в тоя град е под всякаква критика и Общината нищо не прави по въпроса. Но, нали, сложихме гигантските мартеници по 01.03, нали ще сложим и гигантските биядисани яйца за Великден. Дето има една приказка: " всичко Мара втасала..."
0
 
 
Стефан Караджов Ама вие какво, да не би да ни шантажирате?????
0
 
 
Същите тези Автотранс Чолаков обслужват и линия 113, преди месец пред Търговската гимназия шофьорът не отвори задната врата и не успях да се кача. На друга спирка, пред хотел Новиз не пожела да спре... А на телефоните на фирмата никой не вдига!
+1
 
 
Ама тя и самата кондукторка е грозна и шофьора е грозен и плешив. Пък и никакво уважение към клиентите, не заслужават да са на работното им място, заслужават уволнение. Ама и пушенето е пълна отврат, също както и викането, такова поведение като цяло е безпардонно.
+5
 
 
Рядко има възпитани и учтиви кондуктори ,жалко е ...
+3
 
 
Само че в Бг някой взе парите и апаратите не заработиха
+1
 
 
В Португалия няма кондуктори,има карти , които се зареждат ,а който няма купува от шофьора.Плюс това от предна врата се качват,а от задна се слиза , на спирката всеки знае след кой е и се качват един след друг,а не всички вкупом.
на 21.03.2018 г.
+1
 
 
Вече не се учудвам на подобни изцепки, защото откакто Пловдив стана "Културна столицата" положението става от трагично по-трагично със всеки изминал ден. Вчера гледах "Часът на Милен" за един кмет дето вика за щъркелите и животинките дойдоха много хора , а за баба Станака дето няма къде да живее на никому не пука.Това е отклонение. Безкондукторното таксуване ще реши част от тези проблеми, но да не забравяме , че там вместо кондуктор на определени спирки ще се качва контрола (а в София на моменти те са доста по-груби от кондукторите) . И тук идва един от големите въпроси: Как общината се бори с мръсния въздух , макар че градси транспорт има рейсове с EURO 6 (което май трябваше да направят още преди 5 години,понеже стандарта е от 2011 нагоре ,а тогава броя на хората използващи градски транспорт беше висок , понеже не всеки имаше кола.) И ако контролите(бъдеще) , бъдат същите тези кондуктори мислите че положението ще се оправи :D . Решението за градски транспорт е едно той да стане градски транспорт , а не както е в момента частен транспорт, което позоволява подобни сигнали да минават между капките. Община Пловдив има достатъчни пари да вземе да изгради наистина един добър единен градски транспорт. Ако продължават в същия дух скоро време "градски" транспорт ще стане, като БДЖ . Ще го има , но ще има повече празни рейсове. Но има една поговорка "За всеки влак има пътник" и тук е така понеже това услуга , коята едвам ли ще остане без пътници , но с намален пътнико поток. Макар че ако реализират безкондукторно таксуване , имам чуството, че гратисчииете ще станат над 450 хил. човека дневно и тогава загубите ще бъдат повече от приходите... P.S. Човек като се замисли , защо онези дебили от общината не вземат ако искат частници три фирми: една за тролеи , една за трамваи и една за рейсове и не ги обеденят в някакъв концер градски транспорт, хем проблемите ще са по малко хем по-чист въздух хем по добър контрол и тогава ще си проличи , че има пука за града
+4
 
 
Аз се питам изобщо, има ли кой да обърне внимание на нашите ежедневни сигнали за наглото и недопустимо отношение от страна на шофьори и кондуктори, имам чуството, че те се гаврят с нас
+4
 
 
Не за пръв път,постоянни са,кога управата ще вземи мерки?Това не е европейска столица а мутренска!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: