ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мая Илиева закри ВИС-2, вдовицата на Главния се готви да напусне страната!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 21.03.2018Коментари (1)18328
©
Тотална ликвидация на наследството от ВИС-2 е реализирала вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая Илиева, показа проверка на "България Днес". Решена веднъж завинаги да скъса с мутренския имидж, бившата манекенка поголовно закрива или преобразува фирмите, наследени от покойния й съпруг. Близки до Илиева твърдят, че схемата е част от план за напускане на страната. Твърди се, че Мая Илиева има намерение да се пренесе в Париж, като за зимните месеци отскача и до тузарското си имение в Доминиканската република. Вдъхновение за промяната й дал новият й приятел, обясняват запознати. Илиева и мистериозният й любовник на няколко пъти са засичани от папараците на вестника да си разменят милувки в центъра на София.

За момента неговото име и самоличност остават тайна. Подробности за връзката им не знаят дори и хора от обкръжението на вдовицата. Според актуалните клюки новият мъж до Мая Илиева е руснак, наследник на влиятелен генерал от КГБ. Дали това е вярно, или просто е поредната градска легенда, обаче остава загадка. Факт е, че Мая и приятелят й не крият своята любов. Хванати за ръка, те всеки ден обикалят улиците на София, демонстрирайки интимна близост.

Според хора от подземния свят Илиева е започнала да подготвя оттеглянето си преди близо две години. Като първа стъпка тя започва подялба на богатството, останало от ВИС-2, с роднините на Васил и Георги Илиеви. Твърди се, че своя подобаващ дял от наследството, оценявано на стотици милиони левове, получават сестрата на основателите на групировката - Мариана Илиева, и дъщерята на Васил Илиев - Ивона. Освен щедрата месечна издръжка на тяхно име са прехвърлени и няколко недвижими имота. Сред тях са огромен парцел с къща и магазин в центъра на Кюстендил. В началото на февруари 2015 г. сградата е дарена лично от Мая Илиева.

Докато урежда имотните въпроси с роднините, самата тя се сдобива и с просторен апартамент в Париж, твърдят хора от подземния свят. Гангстерската съпруга избира френската столица заради страстта си към модата и културните събития, обясняват запознати. Според клюката Илиева отскача почти всеки месец до новото си жилище. Твърди се, че именно в Париж Мая се запознава с новия си приятел. След раздялата с Ники Шванца Илиева дълго време не иска да чува за нова връзка. Галантността и добрите маниери на мистериозния господин все пак я карат да промени мнението си. Според слуховете двамата са заедно от почти половин година, като именно той я кара да вземе решение за окончателното напускане на страната.

Така с нова любов и жилище до Айфеловата кула вдовицата на Георги Илиев пристъпва и към последната част от плана за оттегляне. В края на миналата година вдовицата на Главния ликвидира "ВАИ Холдинг". Емблематичното дружество е пряк наследник на скандалната застрахователната компания ВИС-2 и предшествалата я охранителната фирма ВИС-1. Чрез холдинга през годините бяха инвестирани милионите, изкарани от рекет, силово застраховане и трафик на дрога от братята Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалисти. След техните екзекуции едноличен собственик на висаджийската структура стана Мая Илиева.

Решението за закриване на "ВАИ Холдинг" е взето в края на миналата година, показват документите в Търговския регистър. След като собственичката взема решение, операцията е реализирана от мистериозната рускиня Лариса Маткова, която от няколко години движи бизнеса на Илиева. Следвайки дадените указания, Маткова изготвя план за ликвидирането на холдинга и лично придвижва сложните процедури.

В резултат висаджийската структура е заличена и на нейно място се появяват три нови фирми - "ВаиДО 17", "ВаиСМ" и "ВНЛ 17". Според документите дружествата са с капитал от по 50 000 лв. с предмет на дейност консултантски услуги, свързани с данъци и връзки с държавната администрация. В същия момент трите фирми наследяват от "ВАИ Холдинг" пари по сметките или имущество за над три милиона лева. Управител отново е рускинята Лариса. Според запознати тя е изключително близка до вдовицата на Георги Илиев. За нея се твърди, че ще е човекът, движещ бизнеса на Мая Илиева, докато тя харчи богатството си в Париж и Доминикана с новия си приятел.

Очаква се рускинята да отговаря и за туристическия бизнес на Илиева. Чрез фирмата си "Съни Сенд" тя е собственик на хотелите "Гладиола", "Гладиола стар" и "Акация" в курорта Златни пясъци. На Слънчев бряг вдовицата контролира хотелите "Орел", "Астория" и емблематичния "Дюн", построен в нарушение на всички правила директно на плажа. След мащабни реконструкции хотелите всяка година носят по няколко милиона лева печалби.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: