ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Граничните полицаи от летище "София": Пушихме, хапнахме и бяхме до WC-то!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:29 / 24.03.2018Коментари (11)8780
©
Служителите на "Гранична полиция“, които не бяха на работните си места при пристигането на полета от Париж на 20 март, са били "пред сградата на терминала, да ядат, други - до тоалетната, а трети – са пушили“. Това е грубо нарушаване на правилата. Служителите не са били на местата си и 42-ма от пътниците са минали без да бъдат проверени. Това каза на специален брифинг пред сградата на МВР директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Светлин Кичиков. Той разкри подробности за инцидента със самолета на "България ЕР" от Франция, който се е приземил в следобедните часове на 20 март на летище София и пътниците не са били проверени от служители на "Гранична полиция".

"Всички преминали лица са установени и проверени впоследствие. Сред тях няма издирвани. Твърдо заявяваме, че това е недопустим пропуск. Служителите са седем. В момента им се свалят показания. Някои обясняват, че си мислилии, че не е имало полет и отишли до тоалетна, а други са били навън пред терминала. Опит за прикриване на случая от страна на ръководството на Гранична полиция не е имало. От страна на служителите може и да е имало такъв опит", добави той.

"Проверките продължават. Прави се вътрешна такава. Разпоредил съм дисциплинарно производство на 13 души", каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев. "Обхваната е цялата верига, заедно с ръководителите на смяна. Виновните ще бъдат отстранени от работа до приключване на проверките и на тяхно място ще вземем хора от Бургас и Варна, които са подготвени. Премиерът разпореди да се направи анализ и го правим. Това е недопустимо. Единият отишъл да пуши, другият да се храни. Как така изчезват тези хора?

Разпоредил съм и проверка на отдел "Вътрешна информация". Ние също не знаехме за този случай. Докладната е дошла с един ден закъснение. Трябва да изчистим това петънце. Нашите партньори са доволни от нашата работа и как охраняваме границата. Продължаваме да работим. Не изключвам умишлени действия, защото обясненията на служителите са несвързани. Тези хора са извършили престъпно нарушение на правилата. Искаме да изясним всичко, за да може тези хора да получат необходимото наказание и да не може да се защитят пред съда", закани се вътрешният министър. "Това, че сме получили докладната с един закъснение, също ще е обект на проверката. Ръководството обяви, че са искали първо да разберат дали е имало преминаване на пътници. Нарушението е голямо и ще бъдат взети всички необходими мерки", каза от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Кого заблуждават ???!!! Трябвало е НЯКОЙ да мине.....
на 25.03.2018 г.
0
 
 
ПАК СТАНА ЕДНА КАША-КОЙ ЩЕ Е ДУХА СЕГА.
0
 
 
А дали не са били натиснати заради някоя далавера от по висшето общество не е възможно 7 на смяна и да няма никой на гише и че не са знаели за полет
0
 
 
Мамини , душици златни рџ?ѓрџ?ѓрџ?ѓрџ?ѓ
0
 
 
"Граници? Чувал съм, че има такива, но никога не съм ги виждал! Мисля, че съществуват само в умовете на хората!" Тур Хейердал
+2
 
 
Евро председателството на България въври чудеснорџ?†
Aнонимен
на 24.03.2018 г.
+2
 
 
Не ги е срам.Морыак сам.Като се прибирам от реис ме проверыават като за наркотрафикант, а сега ыадат пиыат пусхат,ами да отидат и да се изплусхтыат да белким си вурсхат работата като хората.Да ги уволныат всицхките,цхе да видыат де акат гладните.
Aнонимен
на 24.03.2018 г.
+8
 
 
Аз съм граничен на летище софия - не съм ходил на работа в последните 20 години щото мислех че няма полети
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: