ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Таксиджии поискаха сериозно увеличение на услугата в Пловдив - 1,30 лв. за километър!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 26.03.2018Коментари (69)15060
Стотина таксиметрови водачи с автомобилите си подкрепиха националния протест, организиран заради смъртта на техен колега от Русе, убит миналата година от клиенти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Таксиметровите шофьори заявиха, че често се сблъскват с агресивни клиенти и решението според тях е паник бутон в колите им, който директно да изпраща сигнал в полицията или на 112.

Темата за насилието бе изместена и акцентът падна върху неуредиците в таксиметровия бранш. Такива са данъкът, който поискаха да бъде намален, стоянките, които трябва да се увеличат и цената за услугата. Според таксиджиите един километър пробег е със себестойност около 91-92 стотинки, при това без амортизацията на колата. Заради това те поискаха да бъде въведен минимален праг за услугата от 1 лев за километър. Бяха категорични, че ще търсят среща с местната управа, за да се търси решение на проблемите им. Реалната цена според тях е около 1,30 лева за километър, като в момента тарифата им е средно 0,75 лв. през деня за един изминат километър.

Протестът започна от паркинга при зала "Чайка" при Гребната база. От там всички жълти коли се отправиха на шествие из големите булеварди на града - бул. "Васил Априлов", "Христо Ботев", Сточна гара, бул. "Цар Борис Трети Обединител" и "Шести септември".



Още по темата: общо новини по темата: 99
09.03.2024 »
08.03.2024 »
27.02.2024 »
11.12.2023 »
08.12.2023 »
28.11.2023 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прага 2 милиона население с около 50 коли таксита,градски транспорт - невероятен.
0
 
 
Първо искам да кажа, че нито съм таксиджия, нито имам общо с такситата.По темата не искам да защитавам таксиджиите, но "донякъде" са прави в исканията си.Наистина возят евтино, но и стандарта на живот не предполага хората да плащат повече за таксита.Има нужда от тази професия, защото на всеки може да му се наложи да вземе такси.Но трябва да има някакви норми: На цена, качество, обслужване, регулация.Чета тук, някои хора ми сравняват техните коли, колко горели и такситата.Ами като поченете със собствените си коли да плащате патентни данъци и сума ти още неща, тогава може да коментирате цената от 91-92 стотинки.От друга страна, наистина някои таксиметрови шофьори е карат 5 за 4 направо.Никаква хигиена в колата и за себе си.Все пак на клиента , трябва да му е удобно и приятно като се качи в колата.През каква инспекция минават колите за да работят и шофьорите през, какъв изпит също.Тук си трябва и законова рамка, като хората.Не може през просото.Това за паник бутоните на Запад го има от над 20 години.Тук, където живея не само паник-бутони , но и камери с реална картина има в такситата.Въобще сме на свелинни години от нормалните държави.И по отношение на хората към таксиметровите шофьори и обратното.
+1
 
 
Айде малко по-сериозно, господа бакшиши! Ние също караме лични и служебни автомобили, които изненадващо не хабят близо лев на километър!!! Дори и да разхвърлям винетка, застраховка, преглед, данък, гуми и т.н. пак не мога да стигна тая себестойност, а го гледам на годишна база върху усреднения разход на гориво... Така че помислете малко и не ламтете да се прибирате всеки ден с чисти 200 лева, защото стандартът ни не го позволява да ползваме услугите Ви! П.П.: По тоя начин насърчавате хората още повече да ползват колите си и задръстванията да стават още по-големи! Градски транспорт прави същото нещо, а на него дори и субсидия му дават общинарите...
0
 
 
Milko Chernashki , тук се говори за Пловдив, какво летище те гони??
0
 
 
Много внимание им се обръща на тия утайки.
+1
 
 
Аз съм "за" да се увеличи цената. Нека. Ще минат месец-два и ще започнат искания за намаляване. По мое мнение, трябва да се затегнат изискванията към тези услуги, за да се вдигне качеството за сметка на количеството. В подобни условия, нека и цените им са по-високи, но да е оправдано за какво. Основен проблем е, че който не може да прави друго, хоп - таксиджия, от което страдат истинските професионалисти, които си разбират от работата, подъържат си автомобилите и т.н.
0
 
 
Iliya Iliya В Берлин ми взеха 7 Евро за 14 км.
+2
 
 
Да си купят нови коли,да се къпят,да са културни,да не филосовстват,да са коректни и тогава да искат нещо!
+2
 
 
И нека се обличат по-прилично , не с ханцунг и тениска, нека пазят чисти стоянките - превърнали са ги в кенеф
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: