ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Официално! "Южен" е най-големият район на Пловдив по жители! Ще има ли още "Оазис"-и?
Автор: Мариана Панчева 11:55 / 03.04.2018Коментари (37)51112
© Plovdiv24.bg
"Южен" официално е пловдивският район с най-много жители. Новината първо за читателите на Plovdiv24.bg съобщи райкметът Борислав Инчев.

По данни от 15 март "Южен" изпреварва досегашния водач – "Централен", с 16 души. Цифрите сочат, че към тази дата в първия са регистрирани 82677 жители по постоянен адрес срещу 82661 жители във вече втория. Отделно – районът е втори по площ след "Северен".

В тази връзка ще припомним мнението на един пловдивчанин, изпратено неатдавна до нас:

"Здравейте любима медия. Вие сте източникът на информация, който не се притеснява да посочва реалните проблеми на Пловдив без цензура. Затова реших да споделя виждането си за развитието на района в който живея именно с вас, надявайки се, че ще го публикувате.

Живея от както съм се родил в Кючука. Кварталът бе един от най-приятните за обитание - голям, но без да е пренаселен. Комбинираше соц блокове със старите къщи на местните кореняк пловдивчани. Инфраструктурата позволяваше да имаме всичко около нас и то да е достатъчно - лечебни заведения, магазини, детски заведения, спортна инфраструктура, но...

Всичко хубаво свърши, когато започна агресивното презастрояване на квартала. Постепенно старите къщи се превръщаха в кооперации, които в приземните си етажи, вместо гаражи, имаха магазини. Но все пак положението бе търпимо.

Всичко хубаво за квартала обаче приключи с построяването на гетата, цинично кръстени "Оазис".

Изключително попадение бе анализът ви, че "Оазис"-ите са новите гета на Пловдив. Всеки който спори по темата, да иде да се увери лично за какво става въпрос. С построяването на Оазисите кварталът се пренасели фатално, а още по-лошо е, че този прираст продължава и констатацията, която кметът Тотев направи пред вашата медия преди няколко дни е направо плашеща.

Друг голям проблем е и типът на хората, които населиха "Оазис"-ите, аз ги наричам новопловдивчани. Не ме интересува, а и според мен няма значение, от къде са дошли, важен е манталитетът с който заляха квартала. 

Те са невъзпитани, нетолерантни на пътя, паркират умопомрачително, притежават огромно самочувствие без покритие, изключително нагли и агресивни са. Това поне е впечатлението ми от "сблъсъците" ми с тях в кварталните магазини, заведения, паркинги и прочие. 

Може да звучи крайно като оценка, но според мен в момента се осъществява истински геноцид над типичното местно населени в Кючука и скоро кварталът ще е новата гето-спалня на Пловдив и нивото му ще падне под това на "Тракия", а дори и на "Източен".

Не мога да пропусна и тъжния факт, че ние от крайните райони на Кючука имахме уникална гледка към Родопите, която това бетонно недоразумение засенчи. Направо спря течението на свеж въздух от планината."


Още по темата: общо новини по темата: 24
24.12.2023 »
31.10.2023 »
10.08.2023 »
20.11.2022 »
16.07.2021 »
28.09.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Глупости , квартала е създаден от бежанци от Македония и Тракия , които са дошли в Пловдив след разгрома на Илинденско - Преображенското възстание!
0
 
 
И кога пък нивото ви е било над това на Тракия?
0
 
 
Проблема на южен не са оазисите, а тесните, павирани и надупчени улици и тротоари, безразборното паркиране и старите изоставени къщи, които само заемат ценно пространство.
0
 
 
Майка ми живее в Оазисите. Продадох жилището й в Изгрев и купих в Оазис 6 и не съжалявам. Циганията и мръсотията в Изгрев е в пъти по-голяма. Не бих казал, че всички живеещи там са селяндури. Живея в блок на Вапцаров, пълен с невъзпитани и прости хорица. В Оазисите има и много интелигентни хора, които са си купили жилища в тях, защото са по-евтини. Пловдив 24, ако имате нещо против инвеститора на Оазисите - не се нахвърляйте върху новодомците. простаци има в целия град.
0
 
 
Това повод за гордост ли трябва да е ? Вече не може да се диша в този град от селяния ...
+2
 
 
С какво цел пускате стари материали?
+1
 
 
Проблеми има със или без презаселване. Има къде по-пренаселени градове в ЕС, но всичко е организирано на 100%, те нямат дори 10% от нашите проблеми. Но това иска постоянна работа, организация, действия, гражданска инициатив последвана от намеса на компетентните органи, за всичко. А не постоянно реване и апатия от страна на духовно възвишените столичани на културата, а нямаме 1 подлез, един паркинг за пред света. Проблема е в населението, всеки чака някой да му свърши работата, да се самосезира. Никой не се самосерзира, никъде. Развитите страни са такива, защото имат силни граждански организации, които постоянно карат държавата да върши работа. Всеки месец правят поне един сериозен протест или стачка, във всеки град. Тук това не е възможно, защото всеки си е в собствен свят, с огромни проблеми и постижения, някаквкви битовизмои само, хората са страхливи от комунизма, затова нищо не става в тази държава.
+1
 
 
Новата спалня на Пловдив след Тракия!!!
-3
 
 
За съжаление кореняците се броим на пръсти високопланинските джентълмени прииждат на тълти и на талази ,ЕЕЕЕ МОГУ АРНУ У ГРАДО ТЕ ТУК ЖА СА ЗАСЕЛИМ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: