ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Какво да очакваме от Световното в Русия?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:34 / 06.04.2018Коментари (1)9605
©
Това лято футболните фенове ще имат възможността да се насладят на 21-то световно първенство. Очаква ни един вълнуващ спектакъл с участието на най-добрите национални отбори. Под засилени мерки в Русия ще пристигнат 32 отбора, всеки с амбиции да постигне нещо значимо. Успешно преминалите световните квалификации са разделени в осем групи. Към елиминациите продължават само първите два отбора. Борбата за тази квота ще е изключително интересна, особено, когато един срещу друг още в групите се срещат Португалия и Испания, Белгия и Англия, Бразилия и Швейцария. За разлика от клубния футбол тук парите остават настрани. Футболистите излизат на терена с идеята да защитят името на своята страна.

Надпреварата ще се излъчва почти в цял свят, а десетки хиляди медии ще отразяват всяка една секунда от световното първенство. Machovete.com са създали специална платформа, от която родните потребители ще получават професионални анализи преди всяка среща. Към тях ще бъде добавено експертно мнение с предварителните очаквания за конкретния двубой. Още от сега смело може да заявим, че Мондиал 2018 ще бъде най-следеното събитие за тази година. 

Какво ни очаква в групите?

Жребият бе изтеглен през декември и отреди кои отбори ще се срещнат още в групите на турнира. Може би за първи път няма ясно изразена група на смъртта, но това не означава, че всички фаворити ще продължат напред. Според мнозина най-интересен ще бъде двубоят между Испания и Португалия. Той ще се изиграе ден след началото на световното, а домакин на срещата е Олимпийския стадион в Сочи. В група А по традиция е поставен отборът домакин. Русия и Саудитска Арабия откриват надпреварата на 14 юни в Москва. Домакинските привърженици имат пълното основание да мечтаят за излизане от груповата фаза, но отборите на Уругвай и Египет не са за подценяване. Уругвай винаги са сред претендентите за достигане до финалните кръгове, така че Русия трябва да бъде подготвена за тежки двубои.  

В група Б, както вече стана ясно, Португалия и Испания са сред фаворитите за продължаване напред. Едва ли Мароко и Иран имат сили да се справят с европейските колоси. Френските медии класираха отбора за 1/8-финалите веднага след жребия. Не трябва да се забравя срамното представяне от първенството в Южна Африка, но определено сегашната генерация е в пъти по-подготвена и сработена. Гриизман, Мбаппе и Погба чакат своя шанс да блеснат на подобно равнище. Аржентина, която хвана последния влак за световното, попадна в група с Хърватия, Исландия и Нигерия. Според очакванията Меси и компания няма да имат проблеми с тази група, но останалите отбори са готови на всичко за победа. Хърватите имат силно поколение, което чака своя шанс за изява. Поведението на аржентинци ще покаже, дали този път е дошъл техния момент.

Отпадналият по нелеп начин на последното световно, отбор на Бразилия, ще търси реванш в Русия. Според данни на лекарите, голямата звезда на бразилския футбол Неймар ще бъде напълно възстановен за началото на мондиала. Силната формация се допълва от куп звезди на европейските грандове. В груповата фаза бразилският тим ще получи силен отпор от Швейцария и Сърбия. Коста Рика са аутсайдер в групата, но нека не забравяме уникалното им постижение на Мондиала в Бразилия. Тогава те достигнаха до 1/4 – финал и бяха елиминирани с дузпи от Холандия.

Бундестимът има не леката задача да преодолее Швеция, Мексико и Южна Корея. В група F борбата за първите две позиции ще бъде много интересна. Момчетата на Йоахим Льов са пределно мотивирани да защитят купата. Швеция ще бъде без своя лидер Златан Ибрахимович, който реши да се откаже от националния тим. “Ацтеките" разчитат на скоростна и резултатна игра, а корейският тим пристига в Русия със славата на един от топ тимовете в Азия. Трудна група, в която всичко изглежда напълно възможно.

Следващата група не се нуждае от дълги анализи. Очакванията най-вероятно ще станат реалност. Белгия и Англия извадиха късмет и срещат тимовете на Панама и Тунис. Единствената въпросителна е в класирането за първо и второ място. Борбата ще бъде решена в последния рунд от групата. Последната група H изглежда непредвидима. И четирите отбора разполагат с уникални състави. Сблъсъкът между съотборниците Роберт Левандовски и Хамес Родригес е в полезрението на световната футболна общественост. Садио Мане и Кейта Балде ще водят атомното нападение на африканския отбор. Япония разчита на своя колектив и отборен дух. За феновете на футболните залози ще бъде изключително трудно прогнозирането на двубоите от групата. На Machovete.com може намерите подробно ревю на букмейкъра Bet365 на който може да правите своите залози по време на световното. 

Големите отсъстващи от Мондиала

Разбира се, бройката на класираните за световното е ограничена. Някои от големите футболни тимове не успяха да преминат квалификациите и логично останаха извън турнира. Сред тях е “Скуадра адзура", която загуби злощастно плейофа с Швеция. След минимална загуба в скандинавската страна и нулево равенство на “ботуша" Италия остана извън големия футбол. Това се случва за първи път от 1958 година. На последните 14 световни първенства Италия е неизменен участник.

Холандия в последните години се намират в труден период. “Лалетата" бяха в група с България, Франция и Швеция, но завършиха 3-ти. Ариен Робен и компания ще трябва да наблюдават надпреварата отстрани и да чакат началото на европейските квалификации. Носителят на Копа Америка Чили също се сбогува с мечтата за участие на световно първенство. Отборът завърши с равен брой точки с петия Перу, но поради по-лошите показатели не успя да се класира.

Други футболни страни, които не попаднаха на мондиала в Русия, са Гърция, Турция, Унгария, Шотландия, Ирландия. Гарет Бейл също пропуска световното, защото Уелс не взеха квота. След видимия разцвет на МЛС се очакваше САЩ безпроблемно да достигне до световното, но плановете бяха тотално объркани. 

Въпреки, че не малко футболни държави пропускат първенството, ни очаква един месец футбол от най-високо ниво. Надпреварата стартира на 14 юни в Москва и ще завърши на 15 юли отново на Лужники. Трудно може да отсеем два-три отбора, които да наречем фаворити. Звездната Бразилия, Гаучосите със своя непримирим лидер Меси, уникалното поколение на Франция, готовия за битка бундестим, техничната Испания, Португалия начело с Роналдо и младия тим на Белгия са готови да се впуснат в едномесечен маратон. Прогнози за всяка среща от световното ще откриете в machovete.com. Бъдете първи и разберете най-важните новини и интересни моменти преди всеки двубой.


Още по темата: общо новини по темата: 41
16.07.2018 »
15.07.2018 »
12.07.2018 »
11.07.2018 »
11.07.2018 »
10.07.2018 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
това първенство ще е пълен провал :) то е провалено от джуджето путин от отровоителната му политика :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: