ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Завод до Пловдив за милиони евро открива много нови работни места
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 11.04.2018Коментари (70)43400
© Google
Нов модерен завод ще изгражда чужда компания в индустриалната зона на Куклен. Промишленото хале ще е върху терен от 17 дка. За по-малко от седмица общинската администрация е издала строителното разрешение за обекта. "Имаме т.нар. "бърза писта" за приоритетна обработка на документите на големи инвеститори. В случая става въпрос за такъв, който ще вложи милиони евро. Очаква се да се открият много работни места", обясни зам.-кметът на Куклен Христо Божинов, но предпочете да запази в тайна името на фирмата.

От "Тракия икономическа зона", откъдето компанията е закупила земята, разкриха, че преговорите с нея са се водили близо година. Мястото за бъдещата фабрика е с излаз на Асеновградско шосе. В нея ще се произвеждат фарове за най-известната в света марка немски автомобили. Същата фирма притежава и заводи в Турция и Германия. "Това е петият сериозен инвеститор в индустриалната зона край Куклен. След месец ще стане ясно дали там ще стъпи още един, който иска да строи завод за машини с цифрово-програмно управление", заяви за "24 часа" съуправителят на "Тракия икономическа зона" инж. Пламен Панчев.


Още по темата: общо новини по темата: 520
28.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
15.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Заплата 600 лв. нето, ето с това е известен Пловдив в Европа ! Всички тези "мощни", "големи" и т.н, западни инвеститори търсят евтината работна ръка, данъчни облекчения и корупционни практики. Дерзайте, о роби на труда!
+1
 
 
Не знам какво знаете, но когато един лев е бил един долар в България средната заплата е била 140лв, а в САЩ 00. Като заговорихме за робовладелци.....
0
 
 
В държавните български предприятия колко плащаха? 0-0?
на 11.04.2018 г.
+1
 
 
Голямата новина. За завода на Osram не беше ли същата еуфория. Доколко знам подобни чужди компании , местата с високи заплати (тези над 1200 лв. ) се заемат от чужденци , което не са могли да се оправят в страната си и ще бъдат депортирани тук. Доколко знам нито една от тъй наречените големи компании/фирми не наема местни или такива от университетите в околията. Четох наскаро статия , че повечето компании в България искат да внасят работна ръка от чужбина, а не да обучават местни. Така че подобна новина е нож с две остриета: Звучи добре , но на яве е поскоро зле. А и това повече ми прилича на предизборна агитация: "Ей ви на колко много големи фирми сме ви изкарали". Все пак въпроса не е в това да докараш голяма компания , която да построи някакъв завод ( който дори не ясно много каква му е идеята), а това наистина да осигури работа на местни хора , а не емигриралите "местни". Да ги накараш да сътрудничат с общината, иначе ефекта ще нов частник на пазара без да е от полза за региона , а поскоро във вреда. И интересен представлява :"...който ще вложи милиони евро. " в какво и къде, защото : " "Имаме т.нар. "бърза писта" за приоритетна обработка на документите на големи инвеститори. " звучи като корупционна схема. Така че вече не ясно да се радване или да плачем ?
-1
 
 
Хора без умения...но с притенции... :) Билетите са евтини...всеки може да замине за чужбина. То за да имаш притенции трябва да имаш и качества над средните... Никой не плаща за да отидеш на работа...
+1
 
 
Пет години в завод изкарах повече не харчат повече пари за заплати на схемаджии да забаламосват работниците вместо да дадат на работниците! Да фалират дано преди да са започнали
-4
 
 
Браво инвестицийка за някой отровите за друг. еб.ете мамата на плодородната земя и после ръфайте пластмасови домати и отровни ябълки. всички ще ду.хаме супата до някое десетилетие. ама на кой му пука нали "Аз дотогава може и да не съм жив" ако и вашите дядовци и баби мислеха така само за себе си сега нямаше да ви има
+2
 
 
Всички тези новини са много добри за икономиката и демографията в и около Пловдив, НО.......в чисто административно и бюджетно отношение е подигравка, че сигурно не повече от 5-10% от новите предприятия плащат данъци към бюджета на Община Пловдив, която така или иначе им осигурява инфраструктура, административен и човешки ресурс. Въпреки многото приказки през годините, честно казано не виждам реални действия от общинската администрация, депутатите от Пловдив и партийните централи в града, на управляващи и опозиция, за поставянето на масата и решаването на проблема с трите тумора, задушаващи Пловдив - несъстоятелните общини Родопи, Марица и Куклен (първите две също и незаконни според действащото законодателство). Без премахването на тези три ГМО-та Пловдив не може да бъде истински проспериращ европейски град с модерна инфраструктура.
+6
 
 
Все недоволни бе ! А вие ,какво искате да стартирате с 1500 лв. ли ? Човек първо трябва да се докаже. Като гледам неграмотността на младото поколение и ми настръхва косата. Иначе всички са с висше образование по документи !
+4
 
 
След като се препълни града и още идват от всички области, значи заводите имат ефект. Този също ще има. Браво на тези, които са успели да ги привлекат за инвеститор, защото иначе щяха да отидат в София, и да се мрънка че няма работни места.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: