ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив остава без една от емблемите си?
Автор: Васил Динев 22:12 / 11.04.2018Коментари (8)29867
© Plovdiv24.bg
Тази година в Пловдив май няма да има "Нощ на музеите и галериите". Plovdiv24.bg публикува официалното становище на "Отворени изкуства":

Скъпи приятели на НОЩ/Пловдив, през февруари 2018 година фондация "Отворени Изкуства", като организатор на НОЩ/Пловдив, беше изправена пред изпитание, което беше истинско предизвикателство за нашия екип в момент на активна подготовка на събитието за настоящата година. Взехме решение, което да съхрани характера на събитието и да продължим напред с организацията му.

В реакция на това получихме истинска подкрепа от широката общественост, медии, участници в събитието, представители на артистичната сцена, фенове на събитието от Пловдив, страната, чужбина, от нашите спонсори и партньорски организации, на които благодарим.

За наше съжаление предизвикателствата не спираха и подготовката на тазгодишната НОЩ/Пловдив беше нарушена отново през март 2018 година с нова вълна от провокации. Те вече поставиха по-сериозния въпрос за бъдещето на НОЩ/Пловдив и нейната организация като цяло.

В реакция на това Отдел "Култура и Туризъм" на Община Пловдив  и ОФ "Пловдив 2019", които също бяха индиректно замесени в казуса, изпратиха към фондация "Отворени Изкуства" становища в края на март, в които колегиално се поощрява и насърчава работата на фондацията и нейния проект НОЩ/Пловдив.

От днешна перспектива фондация "Отворени Изкуства", като базов организатор на събитието, заради създалите се ситуации изгуби два много важни месеца от организацията на НОЩ/Пловдив и вече е навлязла в активна организационна фаза на нови и други свои ключови проекти.

Във връзка с това забавяне и създалия се климат около подготовката на тазгодишната НОЩ/Пловдив, фондация "Отворени Изкуства" обявява нулева година за събитието през 2018 година. Надяваме се на спокойна работа и възможност нашият екип да насочи усилията си в подготовката на НОЩ/Пловдив през важната за страната ни 2019 година, когато Пловдив е Европейска Столица на Културата. Предвидените дати за НОЩ/Пловдив 2019 са 13,14,15 септември.

Веселина Сариева,
директор на Фондация "Отворени Изкуства"


Още по темата: общо новини по темата: 7
12.04.2018 »
16.03.2018 »
14.03.2018 »
14.03.2018 »
14.03.2018 »
12.03.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Нощ на музеите и галериите, трябва да е точно това! Общински са, тоест не би трябвало да е проблем да си отворят вратите с минимален разход за Общината. Защо някой друг се бута да организира нещо незнам. Лично не ми харесва, всякакви съпътстващи арт събития, някой от които със силно съмнително арт съдържание, явно организирани от "фондацията". Ако е под рубрика Арт Фестивал, ще се съглася, но Нощ на музеите и галериите, трябва да е точно това, което се казва, а не всякакви палячовци, които наричат себе си "творци", да се правят на такива..... Накрая, по улиците има само пияни и надрусани, които далеч не ги интересуват, нито музеи, нито нищо...... Тази история стана голям смях и показа, че някой хора си мислят, културата в Пловдив започва с тях и така свършва, а милата Община само гледа как да изпере някой лев......
0
 
 
Тая женица май има проблеми...сексуални ли са(може би дефицит) или от много култура,фасони и претенции се е превърнала от културтрегер в културТалпа!
+1
 
 
Ай стига с драми! Забравили сте да сложите кавички на думата емблема! Събитието отдавна е само едно масово ходене по кръчми!
+5
 
 
И тук възниква въпроса - само и единствено фондация "Отворени Изкуства" ли може да организира това меропприятие? Общината не може ли сама да го организира и проведе? Защо общината трябва да е зависима от тази фондация?
+7
 
 
Когато искаш да не кажеш нищо използваш поток от думи и накрая става - бля бля бля.
+8
 
 
Tова сериозно ли е? Абсурд, от отвореното писмо не се разбира нищо - изпитания, предизвикателства, првокации?!? За какво точно става въпрос, кой и какво налага годината да е нулева? Все още има време, органозаторите да се захващат сериозно!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: