ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотален "мармалад" по "Васил Априлов", вижте го от птичи поглед!
Автор: Васил Динев 08:38 / 13.04.2018Коментари (40)22304
© Plovdiv24.bg
Мармалад по "Васил Априлов"! Така озаглави сигнала си до Plovdiv24.bg наш редовен читател. Нека видим защо: Здравейте! Всеки ден сме свидетели на бруталните задръствания по обновения бул. "Васил Априлов". Опашката тръгва от кръстовището на бул. "Шести септември" и стига до "Пещерко шосе", като често колите остават в кръстовището и става тотален мармалад! За това свойство на трафика щедро помагат и двата новопоставени сфетофара - на "Малчика", и на "Данаил Николаев". 

Репортер на медията се свърза с шефа на ОП Организация и контрол на транспорта Борислав Кръстев. Ето какво каза той:

"Координацията е направена, но просто многото коли и малкото ленти почти не дават възможност тя да сработи. Транспортното натоварване е свръх възможните циклограми. Решението е отварянето на бул. "Руски", за да свали част от колите. Това е единствената алтернатива. Нашите намеси просто не дават резултат или по-скоро промяната е толкова малка, че почти не се усеща".



Още по темата: общо новини по темата: 180
29.08.2022 »
05.07.2021 »
15.03.2021 »
10.02.2021 »
10.02.2021 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Всичкото сфетофар е умно, даже и онез в кмеството са умно, много са умно тез човек.
+2
 
 
Ето няколко проблема на кръстовището с Васил Априлов и Шести Септември:1. Шофьорите са големи "тарикати" и безсмъртни и някои се опитват да правят десен завой по Шести Септември от лява лента, което е абсурдно и е предпоставка и въпрос на време да се стигне до ПТП.2. Завиващите надясно от дясна лента са длъжни да изчакат пешеходците, които пресичат, като по този начин минават не повече от 3 максимум 4 автомобила, което запушва цялата дясна лента.3. Решението за светофари през 50 метра е безумно, най-вече, защото светофарите са с таймери и сменят сигнала независимо дали има или няма автомобили по направлението.А ето сега и няколко решения, не изискващи много мислене, за да се сети човек:1. След кръстовището да чака патрулка със един шредер (който не знае какво е да провери), и направо да спира шофьорите, правещи безумната маневра. Книжките през шредера - довиждане повече шофьор нямаш право да бъдеш.. както и за по-абсурдните нарушения, като например днес на магистралата, на всеки му е ясно, защо има тапа, защо не се движат, но не липсваха поредните "донори" летящи в аварийната лента.. Е поне накрая на колоната ги чакаше много приятна за мен изненада.2. Отностно пешеходците - вариант 1 - Зеленият сигнал за пешеходците се намалява, така че да може автомобили свободно да преминават за известно време. Вариант 2 - Подлез (Все пак сме в България и подлезите са нещо митично, така че този вариант няма как да се случи)3. Отностно светофарите - Има още едно митично нещо, за което никой от управляващите в България не е чувал - нарича се трафик детектор. Нека обясним как работи, за незнаещите, и тези, които не могат да се досетят от името му - Когато има автомобили, трафик детектора отчита това и автоматично променя сигнала на светофарите, така че автомобилите да преминат, когато за определен период автомобили не преминат, отново пуска другото направление. Предимства - не се спира излишно движението, не се чака толкова много по светофари. Ето няколко прости и бързи решения, изискващи не много средства, но пък изискващи здрав разум и някой да го е грижа за хората, а не само да усвои едни пари за Империал , Виличка, Къщичка, Лимузина, Почивка и т.н.
+2
 
 
Просто удължете зеленото по Васил Априлов за сметка на червеното по второстепенните улици
+2
 
 
Пълната турбина на В.Априлов е за повече безопасност - това е резултат от общото решение на общината и на КАТ. До броени часове / дни ще се опита подобрение на кръстовището на Шести септември и Васил Априлов. Промяната ще бъде облекчен десен завой, като ще се пускат пешеходците срещу лявозавиващите, а не както е сега срещу дясно завиващите. Имайте още много малко търпение.
-2
 
 
EЕй , ама много гадни общинари пишат тук за да отбият вниманието ни от тяхната институция. Искам да се обърна към въпросния виновник за целия този мармалад в целия ни град , а именно НЕКАДЪРНИКА КРЪСТЕВ. Не и баламосвайте КРЪСТЕВ ,и в случая отново вашата некомпетентност е основния проблем . Става въпрос за последното ви сътворение на висша форма на олигофрения.....НОВИТЕ ЧЕТИРИ СТЕПЕНИ НА СВЕТОФАРИТЕ НА ШЕСТИ И АПРИЛОВ. Където не сте барнали , там не сте е......али мамата на положението.
+4
 
 
Това за час пик е напълно нормално,не са ви виновни светофарите или кмета,или дори КАТ(чак толкова,макар да съм съгласен,че с регулировчик в час пик би било по-добре,както няколко човека казаха или най-малко да са на големите кръстовища и кръгови,колкото да не се нарушава предимството ,като ги видят).В Европа,както някой се изрази по-долу,не е по-добре,не знам защо се самозалъгвате,в център в час пик не мърдат по над 1 час,тук 1 час се прибирам в час пик от единия край на града до другия и то,ако се придвижа през две-три тапи през центъра.Но не ми пречи,решил съм че ще се движа с кола.Колите са много и стават все повече,а нямаме навика да се движим с градския транспорт,да ни сложат още малко по-големи данъци за колите и за преминаване през центъра,както е в някои градове в Европа,като искате да сме европейци и ще олекне трфика.Основната работа на светофарите е да намалят ПТП-тата,не да стигнете по-бързо,като отнемете на някой предимството или да ви олекотят трафика.От както се наложиха свтофарите за ляв завой имаше статистика,че катастрофите са намалели с над 50%.Задръствания винаги ще има,няма как,трябва да сме по-толерантни,спокойни и правим по-малко нарушения(всеки нарушава в даден момент,дали с умисъл или без да иска),тогава нещата ще са по-добре.
-1
 
 
Нарисувайте бусленти, за да върви бързо градският транспорт. Стегнете здраво превозвачите да изпълняват разписанията стриктно. Като нарисувате бусленти, глобявайте тези, които карат в тях. Увеличете данъците на колите, въведете платено паркиране в целия град, като в центъра стане още по-скъпо. Така го правят в Европа, а ако Европа ви се вижда твърде гейска за да се поучаваме от нея -- поучете се от Москва -- и там правят така.
+8
 
 
Мармалад е защото Ганьо от колата не слиза. Беден е дебел е мръсен въздух диша ама пеш и на колело се не качва.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: