ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Покъртителен разказ на водача на автобуса: Шофьорката плачеше и повтаряше "Аз съм виновна"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:54 / 13.04.2018Коментари (27)67078
33-годишният шофьор на катастрофиралия на АМ "Тракия" шофьор разказва пред Нова, че много съжалява, че не е успял да спаси хората. По думите му, автомобилът, който се е опитвал да го изпревари, се е забил в автобуса, който веднага се наклонил фатално надясно, без да има време за реакция. "Днес се качвам от Сливен първи курс след почивка и ето… Просто не знам този удар как стана и как ме преобърна", казва той. "Спомням си всичко. Просто си карах по магистралата, дясна лента, поглеждам в огледалото и тръгва да ме изпреварва мисля "Рено Меган". Отправям си погледа напред и я чакам да мине. В този момент поглеждам назад, тя прави някакъв рязък завой и удря автобуса в средата. Като удря автобуса в средата, той се надигна. Дръпнах наляво, но автобусът е неуправляем, няма как на две гуми да тръгне на обратната страна", разказва шофьорът.

"Той беше вече вдигнат, няма никакъв спирачен път, защото той беше вече на две гуми. Реакцията ми беше, че опитах да дам наляво, но автобусът вече беше вдигнат. Явно като дадохме още наляво, се преобърна автобусът", твърди шофьорът. "На права отсечка бяхме. Почнахме да блъскаме предното стъкло, за да вадим пътниците. Някои излязоха през люкове, през стъклата. Всички седалки са оборудвани с колани, но никой не ги слага. Ако бяха си сложили колани, щяха да си останат на седалките пътниците. Извадихме, колкото можехме да извадим. Доста млади хора имаше.

Повечето бяха за летище. Не искахме да преобърнем автобуса, защото имаше и затиснати хора. Вързахме автобуса с колани, дърпахме го, но нямахме шанс. В този момент мина кран, не спря, а можеше да ни помогне – просто да надигне, за да извадим хората. Значи има и безчувствени хора", обяснява той. "Търсех кой е шофьорът на другия автомобил. Каза момичето, че тя е шофьорът. Говорихме, тя беше в шок, както и аз. Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа шофьорът. "Не съм се движил с повече от 95 километра. Каквото можах, го направих. Чувствам се виновен, защото аз ги возех тези хора. Чувствам се виновен, защото не можах да ги спася", каза той.



Още по темата: общо новини по темата: 48
27.10.2021 »
30.10.2019 »
19.04.2019 »
14.03.2019 »
06.12.2018 »
06.05.2018 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Грешна реакция, но не можем да виним шофьора, в такава ситуация е трудно да анализираш какво се случва и да взимаш премерени решения, действа се на интуиция, и понякога неправилно. Мислих че реното може да е спукало гума или нещо да е станало, но да си настройваш радиото докато изпреварваш е пълна простотия, имам чуството че половината шофьори сядат зад волана със същата нагласа с която сядат на дивана пред телевизора.
0
 
 
Не оневинявам водачката на автомобила, водача на автобуса също не е имал много време за реакция, но пробвайте с личния си автомобил на безопасно място и с безопасна скорост рязка маневра ляво-дясно/все едно минавате между колчета/ какво въздействие върху автомобила оказва тя? Като добавим, че центъра на тежестта на автобуса е много високо и скоростта, според законите на физиката ще се обърне. Но все пак се води следствие и колкото и да умуваме и правим заключения тук, те не са меродавни!
0
 
 
Зверих се вчера в телевизора от близо и далеч, връщах обратно няколко пъти. Не съм сляп със сигурност, но никъде в лявата страна на автобуса не видях огъване или просто следи от удар. Тази кошница Меган ми е позната. Трудно ми е да си представя, че може да се навре под автобуса и да го повдигне без да остави следи от това - все пак не е Ферари или някоя друга суперспортна кола. Освен това големите класове автобуси са между 13 и 15 тона...По-скоро е имало удар в предна лява джанта, защото и гумата е цяла. Слушах и шофьорчето: това момче трябва да си седи вкъщи и да плете с майка си, а не да вози 45 човека.
+3
 
 
Ти ако си шофьорът на автобуса накъде ще решиш да завиеш с волана за 0,0001 секунда време?
0
 
 
Шофьорка решава да провери каква неизправност има по моргата в движение. Шофьор на автобус реагира първосигнално и върти волан наляво при наклонен автобус надясно. Пътниците са без колани. Няма видеорегистратори да снимат катастрофата. С една дума...
+9
 
 
Недопустимо е при изпреварване да си отвличаш вниманието, докато не завършиш маневрата. Като изпревариш, търсиш да се отбиеш в аварийната лента и си проверявай каквото искаш. Би трябвало да е задължение на шофьора на автобуса да проследи за пътниците да ползват коланите. И все пак ми е странно, че тази малка кола със собствена маса до 1340 кг. със страничен удар да наклони автобус, който тежи с пътниците заедно повече от 10 тона. Нека и други да си кажат мнението, но ми се струва, че от този разказ възникват и още въпроси.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: