ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Въпреки скандала детска площадка в центъра на Пловдив ще има
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:07 / 17.04.2018Коментари (1)6708
Както се казва "Шах с пешката!" На фона на малкото, и то хубави детски площадки, днес цял блок в сърцето на Пловдив въстана срещу районната администрация на "Централен" и райкметът Георги Стаменов, защото пред блока им ще се строи детска площадка. Живущите в блока на ул. "Капитан Райчо" заявиха, че не искат да им се шуми с топки или да чуват детски гласове, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Недоволните граждани влязоха в спор с районния кмет, опитвайки се да го убедят, че е по-добре пред блока им да се направи паркинг, защото нямало къде да спират. По думите им гаражите в близост не се използват, превърнати са магазини и кафенета.

Един от протестърите дори възропта, че е отрязана черница и попита защо не се рехабилитира, за да дава плод. Дори на него бе обяснено, че според наредбите дървета, даващи плод не трябва да има на детски площадки.

"Както почти на всеки обект в район "Централен" гражданите са с със собствено мнение и визия, за което ги приветствам. Едните искат дори чрез изсичане на дървета да се направи паркинг, а другите искат площадка без възможност за паркиране", обобщи райкметът. Той беше категоричен, че площадка ще бъде изградена.

"Ще направим едно модерно съоръжение, където да играят, да щуреят на воля и да растат щастливи", допълни Стаменов.

Детската площадка ще бъде с четири съоръжения - пясъчник, люлки, клатушки, пързалка. Ще е на площ около 100 кв. метра, ще е оградена и с ударопоглъщаща настилка. Ще е на стойност 60 хил. лева.

Мястото за новата площадка е съобразено с това да има зеленина, за да се осигурява сянка в много топлите месеци, както и да няма подземни комуникации. Старите съоръжения, които са опасни, ще бъдат премахнати.

По отношение на исканията за паркинг, райкметът Стаменов коментира, че в четвъртък ще се срещне с един от домоуправителите и ще се обмисли къде да се оформят джобове за паркиране. Може да се направят откъм ул. "Прага" или пък да се изгради паркинг на общински имот, близко до блока. Там има изоставени постройки, които могат да се съборят и да се направи паркинг за около 50 коли.



Още по темата: общо новини по темата: 240
26.03.2024 »
26.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
22.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Абсолютно неверна информация. Никой от живущите наоколо не е против децата и против това да има детска площадка. Елате и разпитайте хората.Представете си, ще започва строеж на детска площадка (инвестирани са 60 000 лв.) Докараха голям камион, багер с гребло и още техника и куп журналисти, като че ли ще се открива модерно летище или космодрум (слава на районния кмет!!!). Много интересни бяха журналистите, които пригласяха на кмета и поднасят, както се вижда, много погрешна информация и изрязани във видеото изказвания. Защо не обявиха нарушенията, например, живущите не бяха уведомени какъв е плана. Кметът държеше някаква скица свита на руло, недовършена, от която много неща останаха неясни. След няколко въпроса, започна да дава на заден ход. Докато в началото беше много категоричен, че ако не сме съгласни, ще направи всичката територия "зелена площ" (нищо лошо в това), после започна да дава на заден ход и обеща среща в четвъртък. Интересно ми е, кой беше този негов сътрудник (има го на видеото), който въпреки, че повтаряхме, че не сме против детската площадка и против децата, с недопустим злобен тон заяви, че сме против децата. Този човек взима заплатата си от нашите данъци. Жалко и нищожно .... журналисти ... (е да речем не всичките, но някои особено), ..... общинари ..... особено споменатия. Истината ще ви спаси от угризенията и ще се почувствате свободни, вие които се храните от нашите данъци. Но за някакви си кирливи пари се правят постановки, циркове с багери, камиони .. а, забравих, имаше и каски и кирка, вероятно щеше да се прави първа копка. Съжалявам наистина, че шоуто не се състоя, щахме да се посмеем.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: