ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ще помогне ли подробният разказ на Мария за разплитане на двойното убийство?
Автор: Мариана Панчева 19:50 / 18.04.2018Коментари (5)23677
Часове продължи разпита на Мария Рекина, един от ключовите свидетели по делото за убийство на Цветан и Божура Караджови, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жената е тъща на Венцислав Караджов - обвиняем за разстрела на родителите си. Случаят потресе Пловдив преди две години - всичко по темата ТУК!

Преди пенсионирането Божура работила в шивашка фирма, а Цветан бил строителен работник, разказа в съдебната зала Рекина. Тя познавала семейството и отпреди сватбата на младите, защото живеели в един вход.  Но и след като Венцислав и дъщеря й се взели, не се стигнало до по-близки отношения с новите роднини. Старите Караджови били дистанцирани, при срещи си говорили общи неща. В къщата на ул. "София", където пенсионерите намериха смъртта си, влизала рядко, не я и канели.

Факт е обаче, че Рекина не се задържала много в Пловдив. Тя сподели, че от 1995 година работи в Гърция, връщала се за кратко всяка година. Прибрала се окончателно в България чак през март на 2016-та, след като приключил договорът за последната й работа, но през септември същата година отново заминала за южната ни съседка. 

Венци и Каля сключили брак през 1999-та година. През 2001 Караджов заминал за Англия, където работил като дърводелец. През същата година съпругата му Каля родила. След това - заедно с бебето, тя също заминала за Острова. Средата не подействала добре на момченцето и Каля го връща в България, за да живее при баба си и дядо си на ул. "София". През 2005 година младите се завърнали окончателно. Известно време Караджов работил по строителството на хотели в Банско и по морето, бизнесът обаче замира и той отново се обърнал към професията, която практикувал преди това – полицейската.

По впечатления на Рекина отношенията между баща и син Караджови отначало били добри, дъщеря й Каля също не се е оплаквала от Божура и Цветан, които се грижили за внука си, помагали. Но в последствие станало ясно, че проблеми има и те са във връзка с имота и къщата на ул. "София". Младите я чувствали като своя, макар по документи да се водила на Цветан Караджов. 

"Разбрах, че заради проблеми с родителите на Венцислав ситуацията се е изострила и това оказало сериозно влияние на детето", разказа тя. Момчето получило нервно разстройство, амнезия, дори постъпило в болница и тогава семейството решило да се махне от ул. "София".

Така от 2014-та година Венцислав и Каля живеят в апартамента на Рекина на ул. "Йордан Гавазов". През 2016-та – годината на убийството, младите нямали контакти със старите, до къщата на ул. "София" отивали да хранят кучето или когато им потрябва нещо от покъщнината и дрехите, останали в този дом, тъй като в апартамента нямало достатъчно място.

През 2016-та Рекина не се е засичала със старите Караджови, не ги е и виждала. За това до каква степен са влошени отношенията им с младите, тя успяла да разбере от два записа, които Венци и Каля й показали – на единия било документирано скандал за сметка за ток, при който Божура настоявала Караджов да я плати, макар да не живее в къщата и нищо да не се води на негово име; вторият е запечатал грозни сцени на обиди към дъщеря й – свекървата наричала Каля ку*ва и проститутка.

"Била съм свидетел на неприемливото отношение на Цветан към дъщеря ми – няколко дни, след като се роди детето, свекърът избухнал срещу Каля заради името. Явно беше подразнен, че не е кръстено на него. Казаха, че това е конско име, че детето няма да си го обича." Тогава пак я обидили на проститутка. Каля и Венцислав пък правили записите, защото смятали, че никой няма да повярва за отношението на възрастните хора към тях.

А зет си Рекина описа с думите: "С него не съм имала проблеми, спорове и пререкания. Като зет се държи добре. Като съпруг се държи добре. Обича и държи на семейството си. Обожава детето си. Като професионалист се справя с работата си".


Още по темата: общо новини по темата: 107
11.10.2023 »
30.05.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
21.03.2023 »
23.02.2023 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
С какво да помогне този разказ. Напротив, още повече показва колко сложни са били отношенията помежду им. Няма нито доказателства, нито решаващи улики. Наблягат на мотива, ама просто с мотив няма как да стане. Може да се окаже, че и други са имали мотив...И още. Защо Венцислав Караджов не е на свобода? С какво е доказано, че е обществено опасен?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: