ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев пропиля аванс от 2:0 срещу Верея, нерви и два червени картона в края
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 18.04.2018Коментари (35)10384
Ботев завърши 2:2 срещу Верея като гост в мач от 30-ия кръг на Първа лига, който се игра на "Трейс Арена" в Стара Загора. Стивън Петков (39) вкара първото си попадение като титуляр с жълто-черната фланелка, а другият гол бе дело на Жоао Пауло (58). За домакините точни бяха Пламен Тенев (60) и Денислав Станчев (64).

Двата тима запазиха съответно 5-ото и 6-ото си място във временното класиране, но "канарите" имат вече 46 точки, а Верея остана с 36.

Първото опасно положение в мача дойде след грешка в защитата на Ботев в 13-ата минута. Домакините направиха атака по десния фланг, която завърши с подаване към Милен Танев в пеналта. Той обаче шутира много високо над гредата.

В 39-ата минута Ботев откри резултата. Густаво Афонсо пусна към Филип Филипов отдясно, който моментално центрира пред малкия пеналт. Там Стивън Петков засече с глава за 0:1. Това бе първи гол за нападателя като титуляр в състава на жълто-черните и негов 11-и от началото на сезона.

В началото на второто полувреме Стивън Петков бе много близо до втори гол. Той засече с глава подаване на Радослав Терзиев, но от един метър пред голлинията удари напречната греда.

В 57-ата минута Ботев удвои преднината си. Жоао Пауло пое топката и веднага отправи изстрел от близо 25 метра в горния ляв ъгъл на противниковата врата за 0:2.

В рамките само на 5 минути обаче домакините се върнаха в мача с две попадения. Първо Пламен Тенев засече с глава центриране на Бенгюзов за 1:2, а в 64-ата минута Денислав Станчев изравни с красив шут с левия крак от 20-ина метра.

След това Верея на два пъти бе адски близо до пълен обрат в резултата, но невероятни пропуски направиха бившите футболисти на Ботев Валери Домовчийски и Георги Андонов.

В добавеното време съдията изгони Йордан Минев и Илиян Йорданов за втори жълти картони.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Филип ФилиповДимитър ПирговЛазар Марин (73- Йордан Минев), Радослав Терзиев, Густаво Афонсо, Дуде Ндонгала (64- Тодор Неделев), Фелипе Бризола, Серкан ЮсеинЖоао Пауло (90+2- Алваро Юлиано), Стивън Петков.

Още по темата: общо новини по темата: 7
18.04.2018
20.05.2017
05.05.2017
05.05.2017
05.05.2017
05.05.2017
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 19.04.2018 г.
+1
 
 
Правилни са критиките за този мач. Впрочем този мач е олицетворение на безхаберието през цялата година, че няма да се напъваме в първенството. Не знам кой и как се наложи тази теза, тази лежерност, но много мачове говорят за това. Да, имаше и красива игра с много коминации и голове, но тя беше по 10-15 минути на полувреме, но не и всяко полувреме. За мен това е липса на мотивация. А с мотивация вземахме 3-тото място - каквото и да значи това. Ясно е кой трябва да налага мотивацията и затова критиките ми към Киров са много. Имаше мачове с тотално объркан състав, липсата на усет в хода на много мачове за рокади, смени, промяна на тактиката. В това отношение съм сигурен, че Кочев стои по-добре - поне съм му гледал много мачове на малките. Както и да е - за мен сезона приключи - ще чакаме финала, в който шопите ще направят всичко възможно да не спечелим. Само Ботев!
+1
 
 
Не взимаме важни мачове. При добра игра и резултат. Мисля, че Белият започва да се изчерпва. Нямам нищо против него, даже мисля, че по-добър от него за тези пари няма да намерим, но да си кажем истината: Белият допуска фатални грешки във възлови моменти. Дано не съм лош пророк, но ми се струва, че пропуснатият разгром над трупата на Чичо Венци може да ни струва скъпо при реванша. Киров, благодарим ти за всичко, но започна да допускаш много и съществени грешки. Все пак защитата, вратарят и измислената нова бразилска голова машина са изцяло дело на треньора. Жалко, защото този сезон имахме шанс за нещо повече. Защо не и бронз...
-5
 
 
Аз не вярвам, че истински фен на Ботев ще плюе по най-успешните играчи и треньор на отбора за последните 20 години! Те ни донесоха толкова радост за една година, че заслужават само уважение и подкрепа. За нас четвъртото място не означава нищо. Най-вероятно Левски ще отстрани ЦСКА за купата и съответно третия в първенството ще играе бараж за ЛЕ. Така че за нас единствения път към Европа е през купата. Затова заставам твърдо зад треньора и отбора по пътя към поредната купа! Първенството е само за обиграване и избистряне на състава за важните мачове и изчистване на картоните. Въпреки това играем красив футбол, на който другите отбори могат само да завиждат. Призовавам истинските Ботевисти да подктепяме отбора и да се разграничим от троловете тук.
+3
 
 
Не знам защо с лекота така се подцени този мач и борбата за четвърто място, оставени футболисти на пейката, изпуснат аванс от 0:2, все едно Купата ни е сигурна. Левски в момента падат 0:2 от ЦСКА, щяхме да сме на 2 т. от четвърто място, което ще дава Лига Европа, а ние сме се пазели за някакъв реванш срещу слабаците от Славия. С много пазене накрая и там ще загубим, няма да забравя мача с Феро как ни биха 3:0 за Купата преди няколко години.
+4
 
 
Най после Стивън титуляр и пак вкара. Дойде му май акъла на мъглявия. Златно ви е това момче. Само Локо
0
 
 
За мен Минев е предател!Луд,откачен,надъхан не ме интересува,предаде отбора преди може би най-важния мач за сезона!!!
0
 
 
С такава защита не можем да претендираме за много. Много се надявам селекцията през лятото да ни помогне за защитата.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-4
 
 
Редовните помияри, които на мач на Ботев не са стъпвали отново дрискат. Дрискайте, дрискайте.
на 18.04.2018 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: