ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (21)
"Локомотив" представя утре историята на тениса в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:48 / 19.04.2018Коментари (0)3912
Утре, петък, 20 април от 18.00 часа в ресторант "Ретур" тенис клуб "Локомотив" ще представи историята си, събрана в книгата "Пловдив – Локомотив и в българския тенис" на журналиста Илия Кисимов. Издател е "Тракия прес"-ПР" (Пловдив). Тържеството е на базата на клуба в СК "Пловдив". Очаква се да присъстват и много от най-изявените възпитаници на именития пловдивски клуб.

Хронологично, историята на тениса в "Локомотив" се разглежда в девет раздела, принципно разделени по десетилетия, обхващащи периода от 1924 година насам. Всички изнесени данни в сборника са до края на 2017 година.

Отделна глава е посветена на базата. Свой поглед за тениса в клуба и Пловдив дават Груд Сариев, Здравко Рангелов, Божидар Пампулов и Христо Бонев.

Приви се анализ на международния календар в периода 1924-2017 г. Той включва участието на пловдивчани в турнирите от Големия шлем и изявите на тенисистите от "Локомотив" на европейските първенства за юноши и девойки.

Посочени са имената на около 500 тенисисти, оставили следи в първенствата и турнирите у нас и чужбина, треньорите и много имена от ръководството на клуба, включително членовете на Управителния съвет, ръководил ТК "Локомотив" след 1993 година.

В 23 страници са отбелязани важните дати и събития от историята на Тениса под тепетата. Дадени са шампионите на България за мъже и жени от 1925 година насам.

В отделен раздел се посочва участието на България в турнирите за купа "Дейвис" и Фед къп". Прави се и анализ за представянето на българите и тенисистите от пловдивския "Локомотив" в тях. Проследява се и историята на престижния турнир за юноши и девойки до 18 г. от календара на IТF, който стартира през 2005 г. Отделено е внимание на турнира за жени от календара на WTA с награден фонд  000, проведен в Пловдив през август 1994 година.

Представени са мненията на 24 от героите на клуба, включително Мая Бурмова (сега на 97-години), Георги Лазаров, Кирил Джонов, Мария Чакърова, Вилхелм Хайрабедян, Станко Стоянов, братя Пампулови, Юлия Стаматов, д-р Георги Крумов, Дора Здр. Рангелова, Цветана Пиронкова и др. Има и 53 визитки за хората, тясно свързани с ТК "Локомотив".

Всичко това е събрано в 352 страници. Там има 224 и 47 цветни фотоси.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
ПФК Ботев с предупреждение за лишаване от домакинство, обявиха наказанието на Попов
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: