ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Рожден ден на тъща си празнувал Караджов, преди да го арестуват
Автор: Васил Динев 09:05 / 20.04.2018Коментари (0)7430
Ден преди да бъде арестуван за разстрела на родителите си, Венцислав Караджов празнувал рожден ден на тъща си. Това сподели самата тя по време на разпита си пред пловдивския съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Мария Рекина е един от ключовите свидетели по делото, тя и дъщеря й Каля Караджова (съпруга на Венцислав) са сред най-дълго и, по думите й, жестоко разпитвани от разследващите. 

В залата стана ясно какво са правили младите Караджови, какво са си казали, кой къде е ходил непосредствено преди смъртта на старите Караджови. По думите й на 14 май Венцислав тръгнал по-късно на работа. Било събота, но полицаят казал, че имат мероприятие. Прибрал се също по-рано от обикновеното. След това бягал на Гребната база, ходил до "Кауфланд" за кокали, с които хранел кучето, прибрал се, прибрала се и съпругата му. Семейството хапнало. Кой и как обаче е хранил въпросното куче, една от основните причини младите да ходят всеки ден до къщата на смъртта на ул. "София", Рекина не успя да си спомни.

На следващия ден - 15 май, заварила цялото семейство в хола. Дъщеря й и внук й се готвели да излизат, смятали да ходят за вода в Брацигово. Към 17 часа се прибрало първо момчето, след около десетина минути и родителите му. Венци се излегнал на дивана в хола, Мария го чула как казва на съпругата си да отиде и да нахрани кучето сама. 

"Валеше. Каза й да вземе пикапа и след това да го остави в гаража на ул. "София", защото колата имала проблем с уплътнението на стъклото", спомни си тя. Около 19 часа Каля излязла с торбата с храната и чадър в ръка, върнала се около 19,30 часа. През това време Караджов лежал на дивана. Всички вечеряли около 20,30 часа.

Следващият 16 май бил рождения ден на Мария. Следобед почерпила внук си, хапнали в "Макдоналдс" в мола и се прибрали. Каля и Венцислав вече били вкъщи. Не след дълго Венци накарал съпругата си да отидат до вилата им в Дедево - казали му, че там валяло градушка и той се притеснил да не пострада слънчевият панел на къщата. 

"Венци каза – няма да се бавим много", поясни тъща му, която била приготвила почерпка и за дома. Прибрали се към 20,15 часа. Кучето пък нахранили, след като оставили сина си в мола за срещата с баба му. 

На 17 май сутринта младите излезли като обикновено. Но вечерта не свършила обикновено. Каля разбрала, че съпругът й е арестуван, докато приготвяла храната на кучето, разказа Мария. Телефонът звъннал, дъщеря й се вкаменила, пребледняла.

"Разбрах, че се е случило нещо лошо". Каля излязла до полицията, за да научи какво става. "Имам бели петна за този шоков момент. Не си спомням нищо до мига, когато вкъщи дойдоха полицаите. Бях шокирана, че го задържат за убийство."

В апартамента пристигнали двама служители от криминална полиция и я накарали да опише подробно живота на семейството в предишните дни. Рекина дала около 2 листа обяснение, след това отвели нея и внук й в управлението на ул. "Петко Д, Петков", където разпитали и двамата.  Освободили ги към 1 часа след полунощ. В жилището им същевременно се извършвал обиск, който приключил призори.

"Навсякъде изкараха всичко", описа ситуацията Стрекина. От касата в дома й полицията иззела документи, но оръжие нямало.

В следващите дни се заредила дълга поредица от уморителни разпити. Разследващите започнали да я притискат да признае, че Венцислав е убиецът, защото друг няма мотив за разстрела; че всичко е планирано и тя знае това. По време на разпитите Мария била заплашвана с думите, че нейната "вече е изпята" и ще завърши дните си в затвора.

"Нарекоха ни банда престъпници и убийци, нарекоха ни семейство Франкенщайн. Казах, че сме седнали четиримата и сме планирали кога и как да извършим убийството. Казваха ми,че Караджов ще гръмне и мен заради апартамента ми. Питаха ме как оставям детето си да спи на една възглавница до убиец. Наричаха го психопат", разказа Мария. В психологическия натиск при разпитите активно се включил и бившият вече шеф на полицията Христо Разсолков, сподели тя. 

Заради тормоза близките й дори са сезирали прокуратурата. В своя жалба и до главния прокурор, и до Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на НС, както и до Агенцията за закрила на детето Каля Караджова описва подробно похватите на разследващите и последствията от натиска, особено за сина й. Думите й тогава са - буквално: "Моля за спешната Ви намеса този ад да спре."


Още по темата: общо новини по темата: 107
11.10.2023 »
30.05.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
21.03.2023 »
23.02.2023 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: