ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Специалист посочи Топ 3 на причините за катастрофи в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 14:20 / 24.04.2018Коментари (14)9270
© Plovdiv24.bg
Превишената скорост е най-големият убиец по пътищата в Пловдив и областта. Това заяви говорителят на КАТ Ботьо Гиргинов по време на форум, посветен на пътната безопасност, провел се в ТУ днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Опитваме се да въздействаме върху скоростта с всички възможни способи, с максимална натоварване на наличните технически средства. Не е тайна, че през последните месеци на територията на областта се работи с мобилна камера в реално време, снимаща група от нарушители", коментира той.

Освен скоростта, Топ 3 на причини за катастрофите са отнемането на предимство и отнемането на предимство на пешеходци, поясни Гиргинов.

През 2017-та година на територията на областта има регистрирани 902 ПТП-та, най-много катастрофи стават в петък и събота - за миналата година статистиката е преброила общо 153 катастрофи в петък и 135 катастрофи в събота. 

Днешният форумът е по инициатива на Института за пътна безопасност, членовете му се обявиха за незабавни действия от страна на Министерски съвет срещу смъртните случаи по пътищата. От Института настояват за приемане на специална държавна политика, тъй като споделената отговорност вече е изчерпана и неефективна. Иска се и създаване на специален държавен експертен орган, който да създаде условия за експертно управление на процесите, свързани със сигурността по пътищата. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Топ 3 Причини: 1. КАТ 2. ДАИ 3. Агенция "Пътна инфраструктура"
0
 
 
най-основната причина е корупцията в ДАИ, които продават книжки на кьораво и съкато ...
0
 
 
Пишман специалист, превишената скорост е ПОСЛЕДНАТА предпоставка за каквото и да е ПТП.
на 24.04.2018 г.
0
 
 
Гледам коментарите и се радвам , че повечето са на мнение е че не "Превишената скорост " е най-големия проблем, дори не мисля , че е в топ 10 на причните за ПТП. Както не веднъж съм писал , че КАТ освен "несъобразена скорост ". друг акт толкова рядко пишат , че човек остава с печатление , че за тях други нарушения няма. Колата е създадена да се кара и понякога високата скорост не е проблем , стига водача да е наясно какво прави и да знае какво е пешеходна пътека и че на място , където има стълкновения от хора или станали происешетвия или смяна на лентата е желателно да се убедиш , че не си засякъл някого или пък не препястваш по някакъв начин движещия се в тази лента- карането с висока скорост е тъпизъм ( ала Лерца). Факт е че броя на колите се увеличи в пъти , както и водачите на превозни средства - особенно надъхани младежи, които идея си нямат какво правят. Всеки урунгел с малко повече пари е взел книжка , но морала и етиката на пътя са най-големия проблем за катастрофи , а не скоростта - товя трябва да си набият тъпите КАТ-жии...
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 24.04.2018 г.
+2
 
 
Мен ме интересува този "специалист" ли реди секциите на светофарите?
на 24.04.2018 г.
+4
 
 
Промяната ще заработи единствено ако гласи ." При употреба на алкохол наркотични средства и при превишена скорост повече от 40 км да се конфискува автомобила за срок от 1 година като след това се заплати задължително паркинга на който е репатриран."
+3
 
 
Пълни глупости! Защо в актовете като причина за ПТП-то не пишете "превишена скорост", ами пишете "несъобразена"? Да не говорим, че ви е любимото извинение за всяка ситуация, за която няма очевидно обяснение. Ей така се правят стъкмистики. Не се занимавайте с глупости, ами научете шофьорите да внимават докато карат, щото от разсеяност стават бели и със непревишена скорост (обърнатия автобус на Тракия).
+1
 
 
Пълни глупости изречени от тъп полицай. Причини за катастрофите в Пловдив са следните: 1. Новите светофари за рядко объркани. Левите секции ако помагат 10% , на 90% пречат на движението. Там където има леви секции, трябва да има и десни, а те липсват почти навсякъде. Резултат - утежняване на трафика. 2. Силно объркани цели кръстовища : това на ВСИ, и някой Т- образни. Резултат - утежняване на трафика. 3. Постоянни ремонти на възлови булевради. Резултат - утежняване на трафика. 4. Премахване на ръкава от Мария Луиза към Борис III на католическата църква. Резултат - утежняване на трафика. 5. Много автобуси . Автобусните шофьора карат ужасно. Засичат , не се престрояват.....Резултат - утежняване на трафика. 6. Общината е дала право на директорите на училища и детски градини да приемат деца от всички точки на града. В резултат на което всеки кара сътрин детето си с кола. Около училища и детските градинини е някаква пълна лудница. Когато учениците не учат трафика е наполовина по - лек. Резултат - утежняване на трафика. Всичко това води до тежък трасик, изнервени шофьори и съитветно - катастрофи.
+5
 
 
Този май не пътува по Пловдивските улици. Основната причина не е превишената скорост а от това че се раздават и купуват книжки и шофьорите не знаят закона за движение по пътищата и да не говорим, че някой не са виждали и листовки. а втората причина са алкохола и наркотиците. А това води до некомпетентност на пътя както и несъобразяване с пътната обстановка. И не на последно място ако не премине на червен светофар все едно не е минал през кръстовището
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: