ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (19)
Министър Кралев с интересна позиция за футболното хулиганство и черното тото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:06 / 27.04.2018Коментари (0)3085
©
Ако работим целенасочено, до една година ще имаме ефективни мерки за борба с футболното хулиганство. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в сутрешния блок на БНТ.

Той коментира успешно проведените във Варна първа среща на Експертна група “Почтеност“ към Европейската комисия и среща на заинтересованите държави-членки на ЕС на тема: "Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“, организирана от ММС.

"Заедно с организации като ФИФА, УЕФА, ООН, Спортрадар, Европол и Интерпол поставихме важни въпроси за борба с корупцията в спорта. Има огромни интереси в бизнеса със залагането на спортни срещи, затова искаме да координираме усилията на всички български  и международни институции и да върнем почтеността в спорта чрез сериозни законодателни текстове в НК и превантивни мерки. Ив льо Лостек, началник на отдел "Спорт" към ЕК похвали България, че сме първата страна, която прилага новите работни методи от третия "Работен план за Спорт 2017-2020“, одобрен от Съвета на Министрите, отговорни за спорт“, добави Кралев.

Той подчерта, че годишно на спортни срещи се залагат 2 трилиона долара, а 140 милиарда са изпраните пари.

"От 2011 г. в България има текстове в НК по темата с уреждането на спортни срещи, има трима осъдени, но според юристите текстовете трябва да се прецизират“, каза Кралев.

Спортният министър говори и за мерките, които се предприемат за борба с футболното хулиганство.

"Взехме стратегически решения за борба с футболното хулиганство заедно с колегите от МВР, БФС и двете парламентарни комисии и ако ги доведем докрай, ще се справим с този проблем", заяви министърът. Той коментира, че досега мерки са се вземали периодично, когато възникне инцидент.

"До момента основният пропуск е, че фокусът на санкциите пада върху футболния клуб, а той няма как да контролира тази част от агитките, която създава проблеми. Ние искаме да се насочи фокусът към персоналната отговорност. Изготвихме краткосрочни и дългосрочни мерки за борба с хулиганството. Вече на Националния стадион има камери с качество 4К, които приближават образа 36 пъти, ще сложим и турникети. Обединихме се, че трябва да има чисто нов закон за футболното хулиганство", заяви министърът.

Красен Кралев акцентира върху необходимостта новият закон да изясни кой носи отговорност за охраната и пропусквателния режим на спортното събитие, защото големите клубове имат своя охрана вътре на стадионите, а по-малките разчитат на частни охранители или на полицията.

"Нужни са и промени в Наказателния кодекс. Наказанията за т.нар. хулигани се издават от съда, но процедурата е много тромава. Трябва да се даде възможност на МВР, БФС и клубовете  да налагат наказания за лишаване от присъствие на стадиона. Всеки трябва да знае своите отговорности. В Англия например лицата със забрана да посещават спортни срещи в часа на мача се привикват в районните полицейски управления. Ще имаме срещи и с неправителствените организации, обединяващи фенове, които да предложат идеи. До края на годината с МВР и двете ресорни парламентарни комисии с упорита работа можем да финализираме новия закон ", каза Кралев.
Още по темата: общо новини по темата: 22
13.05.2020
17.07.2019
10.05.2019
21.02.2019
19.02.2019
25.01.2019
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Черно море зарадва цяла детска градина преди да отпътува за Пловдив
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: