ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Строителен абсурд в "Северен": Кооперация "прегърна" светофар, за тротоар изобщо не остана място
Автор: Васил Динев 16:54 / 28.04.2018Коментари (26)32066
Читател на Plovdiv24.bg изпрати писмо до редакцията ни, в което да изрази възмущението си от строителството в район "Северен", което подкрепи със снимки:

Здравейте, казвам се Никола Николов Николов на 35 години, като се замисля от 35 години съм от Пловдив и живея на територията на град Пловдив, за добро или зло, искрено се надявам да е за добро.

Пиша ви от името на един буден гражданин, който в случая проявява заинтересованост, как се изготвят проектите на строителните обекти и жилищните сгради, които в последните месеци никнат сякаш квадратния им метър струва 50 евро, а не както се продават средно по 800 от същата валута.

Кой ги проверява въпросните планове?

Кой издава строително разрешение?

Кой проверява изпълнението и качеството му и още и още редица въпроси, за които хиляди съграждани се питат, но не им остава време или в повечето случаи нерви да зададат тези въпроси.

Защо нерви ли, защото знаем че няма да има ответна реакция, проверка и още по-малко действия. "Глас в пустиня“, "кучетата лаят, кервана си върви“.

Та да се върна на темата, която в случая ме заинтересува, а именно въпросния строеж на кръстовището на бул. Дунав и ул. Васил Левски ( бул. Дунав 68 ) в град Пловдив, където до скоро имаше така наречения северен калкан.

Това е архитектурно чудо и постижение на архитектурната мисъл.

Погледнете и с просто око, а можете и да дойде на място да се уверите за следните няколко неща:

- На въпросния обект вече няма да има място за тротоар. Как биха минавали 2ма или пове
© Plovdiv24.bg
че хора един до друг, а за детски колички да не говорим?


- Самите тераси ще правят сянка на пешеходците ( това май не е лошо ) в останалите около 15см. тротоар просто защото те са почти на пътя.

- А за този светофар, който влиза в един от апартаментите на втория етаж? Или той ще е част от декорацията и дизайна на апартамента.

Та такива простички въпроси си задавам аз, в някой моменти на размисъл.

Нека вие медиите отразите този материал и ако някой има воля, от виновниците за тези абсурди, нека се изкаже по темата.

И не на последно място искам да задам въпроса: Има ли нормални хора които ще си купят апартамент чиято част от квадратурата попада върху толкова оживен булевард, или в случая изолацията ще е повече от перфектна и това няма да им влияе на качеството на живот?


Още по темата: общо новини по темата: 167
05.09.2023 »
14.08.2023 »
11.06.2023 »
08.06.2023 »
06.06.2023 »
14.05.2023 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ма той сфетофара си е за направо движещите се и се вижда идеално!!
на 29.04.2018 г.
+2
 
 
Ами проблем е явно! Сега не могат цялата кола да си паркират на тротоара!!!
на 29.04.2018 г.
-1
 
 
Не че подкрепям идеята за подобно строителство, но си мисля че това може да стане например място за склад или офис, където да се посрещат нови досадни клиенти , които като видят колко е шумно , едвам ли ще искат да преговарят и ще минат по-бързата процедура: сделка за няколо секунди , без да се осмислят последиците... Преди седмица минах от там да гоня Карловския рейс - ми за какво им е на хората да минават от там - не могат ли да си прескат и да минават по тротоара на Била по-широк е :D. Място е по-изгодно за офис или склад отколко за живеене,а и доколко знам повечето офисни сгради са на подобни места :)
+3
 
 
Повярвайте, щом са го построили, значи всичко е наред :-) Имат си хора на правилното място. И те си имат къщи на правилното място тия въпросни хорица. С едни мънички очички са :-) Уникална клоака сме.
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 29.04.2018 г.
+4
 
 
Четвърто поколение Каршакалийка съм и съм супер възмутена от визията която получава квартала след малоумното строителство в него. Отдавна имам снимки на въпросния обект и бях решила да ги пусна в Нова ТВ. ,но честно казано ,мисълта ,че нищо няма да се случи ме демотивира. Скоро на пешеходците ще се наложи да летят, щото и тротоари няма да останат.
+4
 
 
"По принцип" трябва да има табела с името на инвеститора, срока за строеж, и т.н. Тази табела трябва да е с определени размери, а не лист А4 поставен в джоб, която изчезва след 3 дена. "По принцип" трябва да има и паркоместа, но е интересно, КЪДЕ и КАК ще паркират бъдещите собственици на апартаменти. Може би пак ще станат от ателиета в апартаменти. Така се плащат по-малко данъци, но борбата за паркоместа става ОЖЕСТОЧЕНА. "По принцип" живеем в "демократична" територия, но статията от "парцала" "Глас" е изтрита. Може би по нареждане на Д.П., Б.Б., Цв.Цв. защото "човека е наш човек". Също така съседната сграда на "Дунав"№ 74 още няма разрешително за ползване, но всички апартаменти си имат патртиди за ток и вода. Данъци "По принцип" не се плащат, защото не е пусната в експлоатация сградата, но това не пречи да се прави допълнителен мансарден етаж, който "По принцип" не е включен в проекта. Познайте как ще получи тази сграда разрешение за влизане в експлоатация? И ако още се чудете откъде в града мирише на фекалии, не се чудете, мирише от архитектите, от кметове и т.н. Парите не миришат, а светят когато кмета пречи на строежа.
+2
 
 
Незнам поляна ли е било, река ли, гробище ли. ДОКОГА, ЩЕ ГИ ТРАЕМ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ПОИСКАТ?
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 28.04.2018 г.
+3
 
 
Мафията си има държавни/общински послушковци. Вие пък - какво е това учудване? Сякаш е първия такъв случай?
+9
 
 
След вигвама, който сътвори бившият гл.архитект на Пловдив върху спирката между двете колела на Панаира, вече нищо не може да ме учуди! Срещу пари можеш законно да построиш каквато си поискаш идиотщина, където си поискаш!
на 28.04.2018 г.
+4
 
 
Щом нещо пречи да махнат светофара. Я-я ама той май не пречи,сега като се загледах на малката снимка ми се струва,че хоризонталният портал е използван от строителите за да държи скелето! Вгледайте се внимателно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: