ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Увеличиха цените на баровските регистрационни номера
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:01 / 02.05.2018Коментари (15)14866
© Plovdiv24.bg
Правителството направи промени в Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси.

Част от промените произтичат от измененията в Закона за чужденците в Република България, приети в края на миналата година. Те са свързани с определянето на такси за получаване на право на продължително пребиваване със срок до 4 години от притежателите на "синя карта на ЕС“ и членовете на семействата им, за пребиваване на член на семейството на гражданин на Съюза, за продължително или постоянно пребиваване на член на семейството на български гражданин, който не е гражданин на ЕС.

Променят се и такси, събирани по Закона за движението по пътищата. Определят се единни такси за първоначална регистрация на пътни превозни средства (ППС), за промяна в регистрацията на ППС със смяна на табели при регистрационен номер и за възстановяване на регистрацията на ППС с прекратена регистрация. Утвърдена е и единна такса за промяна на регистрацията на ППС без смяна на табели с регистрационен номер. Според сега действащия ред се заплащат отделни такси за заявление за регистрация, за идентификация и проверка на техническата изправност, за издаване на свидетелство за регистрация, монтаж на табели и т.н. Въвеждането на единна такса за различните видове услуги по регистрация на ППС ще облекчи гражданите и ще стимулира заплащането на услугите чрез ПОС-терминални устройства, с които са оборудвани всички пунктове за регистрация в звената "Пътна полиция“ при СДВР и областните дирекции на МВР в страната.

Увеличават се таксите за право на ползване на табели с регистрационен номер по избор. Предлаганата услуга е специална и за нея не се прилага изискването за разходоориентиран размер на таксата. Причина за увеличаването на таксата са засиленото търсене на такива номера и техният ограничен брой, което би довело до невъзможност за изпълнение на тази услуга. Таксата за ползване на табели с регистрационен номер с четири еднакви цифри се увеличава от 1000 лв. на 1500 лв. За регистрационни номера с комбинация от цифри "аа-вв“, "ав-ва“ и "ав-ав“, където "а“ и "в“ са различни числа от 0 до 9, както и за регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание ще се плаща по 300 лв., вместо досегашните 30 лв. и 50 лв.

В Тарифа №4 се създава и изрична разпоредба, с която се регламентират такси за съгласуване на проекти за сигнално-охранителни и известителни системи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И каква ще бъде равносметката - потребителите на 4 еднакви номера, ще започнат да си купуват еднакви двойки, а повечето от желаещите две еднакви двойки ще се откажат от поръчковия номер. Накрая ще има пак промяна, защото като се тегли чертата, събраните пари ще бъдат чувствително по-малко. Трябваше за Пловдив цената за АААА да не се пипа, а цената за АБАБ да се вдигне на 100лв. За София 1500лв за АААА не е нищо и пак ще има недостиг на тези номера.
+5
 
 
Понеже към номера съдържащи ограничен брой цифри се стремят обикновено хора с ограничени умствени възможности, склонни да пренебрегват и правилата в ЗДвП, голяма е вероятността, ако видите такъв автомобил на пътя, да очаквате от него и поредното джигитско изпълнение по кръстовища и светофари. В общи линии, купувачите на "поръчкови" номера са същите хора, които вадят последен модел *phone, а не знаят как да му пуснат Wi-Fi то:)
+6
 
 
Всяко нещо струва точно толкова, колкото е егото на онзи, който иска да го купи :-) В щатите "поръчковият" ми номер съдържащ трите букви от имената и рождената година струваше цифром и словом двадесет и пет долара. С цифри - 25$. Тук да имаш номер с много еднакви цифри се е превърнало в мода. А щом е модерно, то задължително трябва да е скъпо. Поне из тукашните географски ширини :-) Честито! Живи да ги оплачеш.
+6
 
 
Забележете как по-скъпите номера се вдигат само с 50%, а по-евтините със цели 600%! Пак искат да стрижат простолюдието мръсниците!!!
0
 
 
Не разбрах за полицейския болт на задния номер ама ще се образовам щото трябва да сменям задната врата, а за номерата с еднакви цифри-преди 35 години такива номера имаха само полицаите на служебните и личните си коли. На Христо Бонев ладата беше ПН4848, Мустанга не съм го виждал ама Зума го знае цяла България и половината свят....САМО ЛОКО!
+5
 
 
Мен ще ме е срам да имам такъв рег. номер, чеснтно казано... Но нали знаете, магаре срам няма. Някои живеят за чуждото мнение.
+5
 
 
Номера за малоумници, които знаят само по една буква или цифра...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: