ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жената на мазния изнасилвач от Кючука вече в охранителна фирма, напусна апартамента
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:03 / 02.05.2018Коментари (1)24247
Жалба за домашно насилие е станала повод да бъде разпознат изнасилвачът от "Кючук Париж". Дни преди миналата Коледа 32-годишният Владимир Петков смрази от страх южния квартал на Пловдив, след като за кратко време нападна и изнасили две млади жени в автомобилите им. По словесното описание, дадено от жертвите, полицията изготви приблизителен портрет на насилника, пише "Марица". Но издирването му не даде желания бърз резултат. 

Няколко дни след второто нападение обаче в Първо районно бил подаден сигнал срещу Петков за домашно насилие от жената, с която живеел в апартамент на бул. "Александър Стамболийски“. По-обстойната проверка по жалбата навела служителите на реда на заключението, че е възможно именно той да е извършителят на зверствата от последните две седмици.

Затова ченгетата приложили хитър трик. Изпратили полицай, който да позвъни на вратата, под предлог че прави проверка по оплакването за домашно насилие. Когато жената на Владимир отворила вратата, полицаите нахлули в жилището и спипали изнасилвача в спалнята, където на леглото той си играел с 6-годишния си син. Направените след това ДНК тестове доказали категорично, че именно той е извършителят на двете гнусни престъпления от 7 и 20 декември. 

Историята по разпознаването на насилника започва няколко месеца по-рано, след като той излиза от затвора. Лежал е там също за изнасилвания, които е извършвал в района на град Стрелча. От разследванията по тях органите на реда разполагали и с негова ДНК проба, която след това сравнили с взетата след ареста му под тепетата. 

След като излязъл на свобода, Петков бил длъжен да мине през Районното в Кючука, за да се регистрира. Именно тази среща помогнала на криминалистите да го разпознаят по-късно по схематично нарисувания портрет, който беше разпространен и по медиите. 

Междувременно Владимир Петков успял да започне работа във фирма за климатици на Асеновградско шосе, а пред хората се представял за примерен глава на семейството. Въпреки това обаче жалбата за домашно насилие сочи, че нравът му не е бил променен след престоя зад решетките. 

Работата по изясняването на двете изнасилвания в Пловдив все още продължава. След залавянето му от прокуратурата открехнаха завесата за двете изнасилвания, извършени по идентичен начин. 

Първото потресе квартала около бул. "Ал. Стамболийски“ на 7 декември м.г. Тогава около 22,15 часа Владимир се намирал в района на бул. "Александър Стамболийски". Там забелязал спрян лек автомобил "Ауди“, в който 19-годишна жена чакала своя позната. Мъжът отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра в по-тъмна част на района и спрял. Там, след като заплашил жертвата си, я изнасилил. После слязъл от автомобила и се отправил в неизвестна посока, разказаха от прокуратурата. 

По идентичен начин било извършено и второто нападение, на 20 декември 2017 г. Тогава около 20,30 часа, пак в района на бул. "Александър Стамболийски", Владимир забелязал лек автомобил "Рено Клио“, в който седяла 21-годишна жена, изчакваща свой познат. 

Владимир внезапно отворил вратата и нахълтал в колата. Отново дал газ и придвижил реното на около 50 метра в съседна улица, където спрял. Обвиняемият заплашил със сгъваем джобен нож младата жена, за да я принуди да се премести на задната седалка на автомобила, и там я изнасилил брутално. След това, сякаш нищо не е станало, спокойно слязъл от автомобила и си тръгнал. 

Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив по двата случая са били започнати досъдебни производства. На 22 декември 2017 г. обвиняемият Владимир П. е бил задържан към 22 часа в дома си в Пловдив от служители на отдел "Криминална полиция". 

Вече пети месец Владимир Петков, който е с постоянна мярка "задържане под стража", изчаква в затвора да приключи разследването срещу него и да започне съдебното дело. 

Междувременно жена му Надежда и детето са освободили апартамента, в който са живели, и са се преместили при роднини в друго жилище в същия вход, за да не се връщат към неприятните спомени от съжителството с насилника. От няколко месеца Надежда е започнала работа в пловдивска охранителна фирма и се мъчи да забрави преживяното.


Още по темата: общо новини по темата: 15
18.12.2019 »
10.01.2019 »
13.09.2018 »
08.05.2018 »
25.12.2017 »
24.12.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: