ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (28)
Детето чудо Лили Георгиева: Ще им натрия носовете на всички в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 05.05.2018Коментари (8)13752
© Plovdiv24.bg
Пловдивското дете-чудо на българската атлетика Лиляна Георгиева се закани да натрие носовете на всички, които се опитват да попречат на нейната кариера.

 

Талантливата бегачка на дълги разстояния не е допускана до състезания, след като се раздели със своя предишен клуб Тракия (Пловдив). Дълги години тя се готвеше при Радмила Станкович, но реши да потърси промяна.

 

"Правилата по документи не са ми спрени, но не ме допускат до участие в състезания. Никой не казва каква е причината. Бях наясно, че ще има проблеми, когато реших да сменя моя клуб. Готова съм да пропусна цялата година, ако се налага", заяви талантът пред "България днес".

 

След дълги години съвместна работа Лили Георгиева реши да смени своята треньорка. Апогеят на тяхното сътрудничество беше сребърен медал от европейското първенство за девойки до 20 г. на 1500 м през 2017 г. В състезанието 17-годишната бегачка счупи поредния национален рекорд.

 

"Реших се на промяната заради неразбирателство с моята треньорка - откровена е Лили Георгиева. - Отношенията ни се обтегнаха. Работехме мъчно. Не ни се получаваше в последната година и половина.

 

По медиите изглеждаше сякаш се разбираме, но само аз си знам какво ми е било. Нямам намерение да вадя на бял свят кирливите ризи, ала нещата са доста."

 

Момичето израства и все още живее в Дом за деца, лишени от родителски грижи. В момента тя вече се готви при нова треньорка - Йорданка Аризанова.

 

"Мисля, че ще вървя уверено напред. Откакто смених клуба, съм много по-мотивирана. Когато си тръгвах, ми казаха, че повече няма да се състезавам, но се надявам да ги опровергая и да им натрия носовете. Смятам да се реализирам в атлетиката", амбицирана е Лили.

 

Георгиева продължава да има проблеми със спортното училище. Преди да започнат скандалите с нея, от школото не са й правели проблеми, ако пропуска занятия заради тренировки. Причината е, че нейната предишна наставничка Радмила Станкович работи като преподавател там.

 

"Изведнъж започнаха да се събират отсъствия. Сега съм на самостоятелно обучение и ще трябва да карам около 15 изпита.

 

Най-странното е, че на 19 февруари ме избраха за Спортист №1 на училището, а следващата седмица искаха да ме изключат заради напускането на клуба", разкрива младата атлетка.
Още по темата: общо новини по темата: 16
12.10.2020
25.07.2019
03.07.2019
12.06.2019
28.01.2019
21.01.2019
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Момичето е талантливо и иска да се състезава. Ясно е, че не се е разделила с треньорката заради некадърност. Но явно тренерката много си е повярвала, за да и каже, че 'повече няма да се състезава'. Заради всякакви номенклатурни величия, ДС приятели и прочие, голяма част от спорта ни е в батака. Но момичето накрая ще натрие носовете на всички, като смени държавата. Ще е по-добре психически, ще има материална база за подготовка, ще има дрехи и обувки, с които да тренира и най-важното, ще е обезпечена финансово!
0
 
 
Успех.явно си характер,а такива винаги стигат далече!
0
 
 
Ще натриеш ти. Това ти беше. Неблагодарно същество. Станкович те направи състезател, ама вече не еудобна нали? На мене ми беше треньор 8 години,страхотен човек и професионалист.
0
 
 
В България и по кофите за боклук има картелчета и мафии.Разни възпитани соц.боклуци с манталитет на стопани и пъдари си мислят,че цял живот някой трябва да им принадлежи.Момичето е сираче...но живее в 21 век.На никого НЕ е длъжно да бъде СОБСТВЕНОСТ,така че си ибете егото и я оставете да тича.Тя освен клубна принадлежност представя България,а не някой трътли със свирки.
0
 
 
Да се намеси Държавата,Спортния министер да уреди нещата.Докато това талантливо дете не е сменило Държавата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица победи Спартак-2, но предстои друго градско дерби за първото място
Кирил Десподов отново е №1, ето всички призьори от церемонията "Футболист на годината"
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: