ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицаят Караджов в съда: Демонизираха ме!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:19 / 09.05.2018Коментари (0)7699
Делата срещу експолицая Венцеслав Караджов били продиктувани от проблеми с бившия му колега и ексзам.-директор на пловдивската полиция Георги Георгиев. Това заяви самият Караджов по време на днешното съдебно заседание по делото за предоставяне на пистолет на непълнолетния си син, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите му Георгиев, който преди да стане зам.-шеф е бил в Икономическа полиция, е пуснал рапорт срещу Караджов. Назначена била проверка. Караджов също пуснал рапорт за нарушенията, извършвани от Георгиев, но бил покрит.

"След това бе образувано досъдебно производство по жалба на баща ми и ми бе отнет достъпът до класифицирана информация и служебното и лично оръжие", обясни още бившият полицай. И продължи, че бил на косъм от уволнение. "Проверката установи, че не съм извършил никакви нарушения. Но знаех, че искат да се саморазправят с мен и да покрият нарушенията на Георгиев", поясни Венцислав Караджов.

На днешното заседание бяха разпитани две вещи лица, психолози. Те са правили психопрофил на сина на Караджов - Алекс. Определиха го като добро, отговорно дете, възпитано, неагресивно, дисциплинирано. Подобни думи сподели и бившата класна ръководителка на момчето.

Разпитани бяха и двама полицаи - Димитър Костов и Иван Стефанов. Стефанов е присъствал на разпита на Мая - жената, с която живее Петър Стоянов. С тях двамата семейство Караджови са били на разходка в Дедево, когато обвиняемият е дал оръжие на детето си да стреля.

Костов е началник на участъка в Първенец, под чиято юрисдикция е Дедево. Той е разпитвал самият Петър Стоянов. В съдебната зала днес обаче Костов заяви, че не си спомня да е провеждал разпит. Съдията го контрира с копие от разпита под който стои именно неговия подпис. Костов обаче настоя, че не си спомня да е провеждал разпит, наредил това да направи друг полицай - Димитър Георгиев.

След тези разпити се стигна и до обяснението на Венцислав Караджов. То започна с доста подробности около ареста на експолицая и нарушенията, допуснати от криминалистите и ръководството на полицията към онзи момент. На 17 май 2016 година, докато разтоварял с гражданин пред Икономическа полиция, към него се приближили началникът на III РПУ, който помолил Караджов да го придружи в сградата и да си даде оръжието. Караджов попитал да не се е случило нещо със семейството му, но те го успокоили, че няма проблем. Полицаят оставил чантата с пистолета в каса в кабинета си, а малко по-късно бил отведен в Криминална полиция и разпитван.

"Разследващият Захари Клинков се опита да води беседа с мен. Питаше ме къде съм бил в последните три дни. Аз го попитах в какво качество съм там", разказа Караджов. По думите му Клинков го обзела паника и през 5 минути излизал от стаята, за да се консултира с някого. В тази стая имало и телевизор, на който давали новини. Именно от там той научил за смъртта на родителите си. Настоял за адвокат.

"Сигналът за убийството на родителите ми е получен в 16.30 часа, а в 17.15 часа зам.-директорът Георгиев разпорежда на шефа на III РУП да се срещне с мен. За 15 минути как може да бъдат изведени версии и да има заподозрян? Това говори за свръхестествени способности или за пълен непрофесионализъм", заяви подсъдимият.

Той продължи с разказа си. Обясни, че след като вече адвокатът му - Зоя Тошкова, дошъл започна
© Plovdiv24.bg
Димитър Костов
л своеобразен разпит. Междувременно с телефонно обаждане от жена си, Караджов разбрал, че разпитват също и съпругата и детето му. В този момент излязъл от стаята и започнал на вика сина си по име.

"Излезе жена ми, видях и Разсолков (бившият директор на полицията) с Мария Димитрова (психолог от Детска педагогическа стая), които водеха детето по стълбите. Видно детето беше в стрес, плачеше, тресеше се. Повтаряше ми, тате, аз им разказвам за игрите, а те ми показват истински оръжия", каза подсъдимият и поясни, че чак сега вече бил задържан, тоест не в 17.00 часа на 17 май, а след полунощ на 18 май 2016 година.

Бил задържан за 24 часа, а после за още 24 часа. И след като не събрали достатъчно доказателства, за да го обвинят в убийството на родители те му, го обвинили, че е дал оръжие на детето си.

"Демонизираха ме!", отсече Венцислав Караджов.

Той надълго и нашироко обясни и как точно е преминала разходката му с жена му, сина му, Петър Стоянов и Мая в Дедево, когато дал оръжието на детето.

Разказа, че детето му играе на видеоигри, военни игри и от там е запознат с оръжията, но виртуалните оръжия. Няма представа и интерес към истинските. И от тези интереси на Алекс Караджов полицията вадила извод, че се увлича по пистолети и иска да стреля.

Съдията изиска повторна справка от II РУП за разрешителното на Караджов за притежание на огнестрелно оръжие. Поиска и справка от заповедта за задържане на Караджов, тъй като адвокатът му предаде копие  на заповедта. Следващото заседание по делото е на 6 юни от 14.00 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 107
11.10.2023 »
30.05.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
21.03.2023 »
23.02.2023 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: