ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Започна ремонтът на централния площад в Раковски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 15.05.2018Коментари (0)2813
Кметът на Раковски Павел Гуджеров и Михаил Камбитов - представител на фирмата изпълнител направиха символична първа копка като отстраниха част от съществуващата настилка на площада. Гуджеров не спази традицията и не разби бутилката шампанско в багера, докаран за церемонията, а по примера на премиера Борисов я подари на багериста.

На церемонията, която на практика дава старт на същинските строителни работи по площада, присъстваха народният представител Младен Шишков, цялото ръководство на община Раковски, общински съветници, служители на общинска администрация, служители на фирмата- изпълнител, граждани.

Енорийският свещеник Отец Румен се обърна към присъстващите с молитва и благослов, а Павел Гуджеров благодари на колегите си от общинската администрация, общинският съвет и МИГ Раковски  за усилията и трудът им по проекта.

"Днешното събитие за мен е символ за едно ново начало на нашата община. За мен това е най-важният и най-знаковият проект за Раковски. Пожелавам си , когато този площад бъде готов да започне една нова ера за нас."- заяви общинският кмет. Той сподели и друга добра новина, че на 28 май започва санирането на сградата на общинска администрация Раковски - обект за около 350 хил. лв., финансиран от Националния доверителен екофонд.

Народният представител Младен Шишков започна с думите , че днес се  развенчава един мит, че повече се прави за кв.Секирово понеже видите ли кмета Гуджеров живее там. "Всички в тази община сме равни и се прави по равно за всички"- подчерта Шишков. Депутатът припомни, че ремонтът на площад "България" е част от предизборните ангажименти на Павел Гуджеров. 

Стойността на проекта е 800 хил.лв без ДДС и е изцяло от бюджета на общината. Проектът ще се изпълнява на два етапа, като първият етап предвижда обновяването на площадното пространство пред църквата"Пресвето сърце Иисусово" и НЧ"Св.Св.Кирил и Методий". Вторият етап обхваща зоната пред сградата на общинска администрация. Ще бъде подменена изцяло съществуващата настилка с нова, като се запазят всички подходи към прилежащите сгради. Настилката пред църквата ще бъде с централна композиция чрез радиално разположени кръгове, а в центъра и ще има сух фонтан.

Водните ефекти в тази зона ще предразполагат благоприятна атмосфера. В западната част на площада ще има обособени 8 паркоместа, а откъм улицата ще бъдат поставени антипаркинг елементи. Изпълнител е "В-Строй" ДЗЗД -гр.Благоевград. Срокът за изпълнение е 180 календарни дни. Целта на проекта е осигуряване на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и нова социална среда, чрез нови зелени и пространствени решения и  физическо обновяване на централната градска част. Площта на разработката е 770 кв.м. Осигуравне на достъпна среда на хората с увреждания и социализирането им, създаване на зона за отдих и реновиране на настилките. Предвидено е ново улично и декоративно осветление, мобилни пейки, стойки за велосипеди и кошчета.

"Организирахме конкурс за предложения за проекти и получихме интересни  макети, рисунки, скици. Харесахме идеята на местна архитектка Катерина Храненикова.  Ще се получи нещо много красиво - сухи фонтани, шадраванчета, големи площи за общо ползване. Проектът е за около 900 хил. лв.  и предвижда изграждането на сухи фонтани, шадравани, пергули и много зелени площи. Постарали сме се да оставим и много празно пространство предвид многото събития, които се провеждат на този площад", обясни кмета Гуджеров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: