ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ужас! Говори собственикът на огромното куче и баща на нахапаното момиченце
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:30 / 23.05.2018Коментари (15)80537
Домашно куче нахапа жестоко двегодишно дете в пловдивското село Крумово. Момиченцето е в болница, заедно с майка си, която също е пострадала от агресивното поведение на домашния любимец. Няма опасност за живота на детето, но кучето от породата "Дого аржентино" е взето и отведено в приюта на Зооветеринарния комплекс в Пловдив.

Ужасяващата случка станала в двора на семейна къща на края на селото. Майката Наталия и двете и деца били навън, когато без причина голямото домашно куче се нахвърлило върху двегодишното момиченце Цветелина. Детето пострадало сериозно и се наложило да бъде прието по спешност в болница.

Бързата реакция на Никола Коргудов спасила живота и на детето и на майката. "Тука правихме една кола, чухме писъци и... скочих оградата, хванах детето и това е", каза за БНТ мъжът.

От болницата съобщиха, че състоянието им се подобрява, но все още са в шок от случилото се. Кучето е на четири години. Досега нямало случай, в който да е проявило агресия.

"По принцип винаги, когато чакаме гости или извеждаме децата, завързваме кучето в колибата му, но този път Наталия не го е направила. От разговора с нея разбрах, че всичко е станало за секунди. Не знаем защо и какво го е провокирало, но кучето се е нахвърлило целенасочено към Цветелина", разказа за "Марица" Димитър. Той е възмутен, че никой от хората, които са станали свидетели на случващото се не се е притекъл на помощ на жена му. С изключение на един от съседите.

"Жена ми ми разказа, че кучето я е влачело по земята. Тя е бъркала в устата му, за да го спре и спаси детето. Молела е някой от хората на улицата поне да вземе детето, докато тя се е мъчила да удържи кучето, разказа Димитър. Когато той се върнал от работа, сварил пред къщата си 20 души да гледат.

Димитър няма обяснение защо кучето е посегнало на детето. Твърди, че Цветелина и четириногото израснали заедно. "Много я обича. Като беше малка и я видеше, лягаше в краката й и скимтеше от радост", спомня си Димитър. Обяснява, че за кучето се грижат от 4,6 г. Той го взел за домашен любимец. Избрал породата, защото бил неин фен, а и кучетата плашели с вида си.

"Това куче съм го гледал като човек. Хранел съм го, три пъти съм му спасявал живота", обяснява бащата. Но е категоричен, че дори да му го върнат, не го иска повече вкъщи.

След случилото се в дома на Папазови полицията иззе две кучета. Едното е Дого Аржентиното, а другото – Джак Ръсел. Второто било на съпругата на Димитър.



Още по темата: общо новини по темата: 3
04.06.2018 »
22.05.2018 »
22.05.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз не мога да разбера защо тези селяндури продължават да си изкарват кучетата без наморник.
+1
 
 
Много модерни кучкари се навъдиха в Пловдив и региона! 99% от тях не са отгледали и пудел, но си взимат породи кучета за които не са подготвени,ама въобще! Най - страшното е когато страдат деца! Травмите са жестоки! Дано да се оправи детето и да го преживее по скоро!
+1
 
 
нещо пак липсват защитниците на домашните помияри. вече 19 часа, а още никой не е коментирал в защита на кучетата
+2
 
 
Глупаци. Взимайте още такива раси.....рџ? 
0
 
 
Щом е голяма порода е агресивно ?! По света се водят статистики и най-мн ухапани хора има от ретрийвъри и шпаньоли, дори в България на ден сигурно има по 100 нахапвания от "добричките" породи, ама нема гласност за тях.
+6
 
 
Пълен късмет е, че е нахапало някой неговото си семейство, а не външен човек. Дори вече му е подействало отрезвяващо. Знам ли, че нападнатия е близък на идиота, няма да помогна, а бързо ще избягам, да не ме викат за свидетел. Ако е пострадал нормален човек, винаги бих помогнал. Да знаете, куче захапало друг, много лесно се гони, краката им се чупят като летви. Рита се с петата надолу, малко над лапата. Много пукот не се чува, но има виене и бягане с накуцване. Няма нужда от повтаряне. Но колкото повече се мотае човек, толкова повече шевове после. Само че пак е след дъжд качулка. Превенция няма. Всички породи са разрешени. Дори вече из града има не само цървули, но и селски пръчки с питбули. Всеки погрешка роден селяндур с аржентино, питбул, ротвайлер и т.н. породи за селски играч, заслужава това което се е случило на този, дори е малко.
+9
 
 
Когато се избира домашен любимец не се взима защото те "кефи", а се проучва породата. В случая безмозъчно агресивно куче с размерите на конче за лов на диви прасета в Аржентина. Разберете го малоумници, питбули, бултериери, дого, ротвайлери, добермани са опасни породи и ако не знаеш и можеш да ги гледаш, по-добре не се вкарвай в приключение. Добро, умно куче за двор и охрана е немската овчарка.
0
 
 
А така! Гледайте си ги като хора, обичайте си ги! Много се радвам, че се е случило на твоето дете, а не на някое друго.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Женски футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: