ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Един от най-красивите острови в света "затваря врати" за туристи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 28.05.2018Коментари (0)7403
©
Безпрецедентни мерки взе филипинското правителство с цел да опази от опустошаване една от най-привлекателните туристически дестинации в света - остров Боракай. Лазурният остров и неговите блестящи бели пясъци ще бъдат затворени за туристи за период от шест месеца. Правителството на Дутерте вече изпрати тежковъоръжени полицаи, които да наложат забраната и да осигурят реда при евентуално напрежение. Мерките са взети за да се дадe възможност на острова “да си поеме въздух" и да се прочисти от следите, които туристите, хотелите и техните служители оставят след себе си под формата на отпадъци и разрушена екосистема.

Крутите мерки не се харесаха нито на местните, които са заети в туристическия бранш, нито на туристите. Почиващи изразиха възмущението си от нарушаването на спокойствието им, но затварянето на Боракай не е единичен случай. Тайландските власти взеха подобни мерки с цел опазването на Мая Бей - един от най-красивите морски заливи, чийто снимки често се използват за картички и тапети за екрани. Заради нестихващия интерес към залива и огромния наплив от туристи, кораловите рифове в Мая Бей са пострадали. Затова от 1 Юни в продължение на четири месеца заливът ще бъде недостъпен за посещение, а в последствие ще се допускат не повече от 2000 посетители на ден

Алтернативни дестинации

Ето три алтернативи за тези, които искат да посетят Югоизточна Азия, а не желаят да чакат шест месеца за екзотична ваканция.

Манила, Филипини

Филипините имат над 7000 острова, като близо една трета от тях са населени. С толкова много опции, започването на екскурзия там може да се окаже объркващо. Затова подходящо начало е столицата Манила, която предлага развлечения за различни вкусове и редовно намира място сред класациите за най-добри дестинации в региона.

Тези, които търсят културната страна на почивката, могат да се отбият в Националния музей на филипинците. Там може да се видят останки от най–древния обитател на Филипините - Табонския човек, който е живял преди 24 000 години пр. н. е. На същото място има и богата колекция от испански артефакти, останали там в следствие от испанското присъствие във Филипините.

Меломаните също има на какво да се зарадват. През средата на юни се провежда ежегодния Манилски фестивал на музиката. Събитието предоставя сцени на изпълнители от всякакъв жанр - от електронна музика, през хард-рок, до RnB, и всичко между тях. Само не очаквайте да видите мейнстрийм изпълнители. Фестивалът е по-подходящ за фенове на инди артисти, които странят от големите музикални лейбъли.

Манила предлага богати изживявания и за почитателите на казината. Едно от най-добрите във филипинската столица се намира в ултра-луксозния комплекс City of Dreams. Преди малко повече от седмица там се проведе и финалът на Asia Pacific Poker Tours. Освен това, гостите на комплекса могат да се насладят на кухня от световна класа, като в комплексът се помещава и ресторант от известната сред гастрономите верига ресторанти Нобу, в чиито кухни се комбинират японска и перуанска кухня.

Фан Тиет, Виетнам

Ако наличието на бели пясъци и гледки като от картичка са задължителни за бъде една почивка перфектна, то Фан Тиет предлага точно това, плюс няколко развлечения за измежду слънчевите бани.

Пясъкът не е само за лежане на него, а става и за екстремни преживявания. За това свидетелстват червените дюни на Фан Тиет. Планините от пясък са арена за адреналинови спускания с пластмасова дъска подобна на скейтборд, като на място могат също да се наемат АТВ-та и бъгита.

Централният пазар пък е подходяща дестинация за тези, които желаят да се слеят с местните, вместо да се отличават с непрестанното си снимане. Богатство от вкусове, аромати и цветове посреща гостите на пазара, а прясната морска храна е на почит. Посетителите на пазара също така могат да опитат местни деликатеси като пролетни рулца и нудъли.

Разбира се, Фан Тиет е известен и със своите прекрасни плажове, покрити със златисти пясъци, простиращи се на 15 км. Там, сред традиционното рибарско селище каквото е Фан Тиет, са построени луксозни комплекси, които са оформени така че да се сливат с обстановката. На плажа също така може да се намери разнообразие от ресторанти, предлагащи както азиатска кухня, така и ястия от цял свят. За вечерното настроение, пък, на разположение са барове с увлекателни шоу-програми.

Чианг Май, Тайланд

През последните години Чианг Май се оформи освен като предпочитана туристическа дестинация и като задължително място за посещение от т. нар. дигитални номади (хора, които работят на свободна практика без да са установени в определена локация). В Чианг Май няма плажове, тъй като градът се намира в планината, далеч от океана, но за сметка на това посещението на това място обещава интересни изживявания.

Тайландската дестинация предлага луксозни комплекси, редом до спиращи дъха гледки, а колоритът се допълва от типичните архитектура и култура. Градът е пълен с древни храмове чиито форми и екстериор правят мястото сюрреалистично. Наравно с впечатлението от невероятната архитектура, посетителите биха били залети и от чувство за смиреност, ако се замислят за търпеливия труд, който тайландците са положили за да създадат тези светилища.

Освен изживяването от разходката из Чианг Май посетителите на града могат да изпитат и нощно сафари в градска среда. Там, туристите могат да нахранят животните, както и да си поиграят с бебета тигри. Сафари-паркът е разделен на три части, в които могат да се наблюдават животни типични за Африка и Азия като лъвове, жирафи и фламингота.

Друго занимание за любителите на природата е посещението на дъждовната гора. Освен разходки из утъпкани пътеки, туристите могат да се спуснат с въже в стил Тарзан, наслаждавайки се отвисоко на заобикалящата природа. В дъждовната гора има и условия за планинско колоездене, като посетителите могат да си наемат и гид, който да им покаже най-хубавите места от гората

Боракай може и да е недостъпен за следващата половин година, но Югоизточна Азия предлага безброй достойни алтернативи. Изброените тук са само малка част от местата, които си заслужава да се посетят. Остава да се надяваме, че туристите ще се държат по-отговорно, за да не се стига до още забрани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: