ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивска фондация учи децата да разпознават домашното насилие
Автор: Мариана Панчева 13:19 / 29.05.2018Коментари (6)2337
© Plovdiv24.bg
Четири училища от Пловдивска област се включват в амбициозен проект за превенция на домашното насилие, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Тази година основно ще работим с по-млади хора, с ученици. Ще си партнираме с училище "Христо Ботев" в Брестовица, училище "Паисий Хилендарски" в Цалапица, училище "Христо Ботев" в Крумово и "Св.Св. Кирил и Методий" в Браниполе", разказа Рада Еленкова от фондация "Джендър алтернативи", която реализира програмата. 

"Консултирали сме 440 души само през миналата година. Нашите казуси са основно от градовете, на село сякаш домашно насилие няма, а е обратното. Когато изглежда, че всичко е наред, е обратното – нищо не е наред", коментира на свой ред и изпълнителният директор на фондацията адвокат Милена Кадиева.

А действителността е, че - например, селският полицай познава мъжа насилник, кметът познава мъжа насилник.... "Не може да се очаква, че хората ще са адекватни и ще търсят адекватна помощ. Затова идеята е да се говори максимално рано с децата за това какво е добро, какво е лошо, кое поведение е адекватно и кое не, какво значи равнопоставеност между мъжете и жените", коментира още тя. 

По думите й това е важна дейност, защото практиката показва също, че децата не разпознават насилието, а много от тях приемат психологическото насилие дори за нормално, много са склонни да винят жертвата, че си изпросила шамар или поведението спрямо нея, приемат ограниченията като нормални практики в семейството.

"Затова превенцията сред младите хора е важна – те трябва да знаят, да не търпят, да не се притесняват да говорят, защото мълчанието прикрива насилието."











Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Всички и всякакви видове организации и организацийки много настояват да форматират децата по свой вкус, че после да са им от полза. Айде няма нужда... :)
-1
 
 
А нима не е домашно насилие,когато майките издевателстват върху децата си ? Или такива случаи за тези парцали няма ? По ЗЗДн има една декларация 9 без да се проверява истиността и се налага ограничителна заповед.Това,че някой няма кураж е ,като това тези мухли да станат майки!
+4
 
 
Училището е място, където децата се учат на четмо и писмо, на наука! Училището НЕ е място, където разни извратени психично болни изроди трябва да влизат! Кой е разрешил на тези да са в училищата? Утре там може да влязат и талибаните , за да учат децата ни как да сглобяват бомби-какво лошо има в сглобяването на бомби-нищо! Кой разреши на тези да си правят екпирименти с НАШИТЕ деца- те ако са стока-сами щяха да си направят деца.Но понеже са с болни мозъци- НЕ МОГАТ. Нашият народ каза твърдо НЕ на човеко-противната ИК-защо тези извратеняци се допускат в българските училища? Къде е МОН,къде са местните институции? СТИГА ВЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКА ПЕДЕРАСТИЯ!
+3
 
 
Ай стига сте давали поле за изява на тия пе****си,джендъри и извратени мръсници! Тия гнусни педофили ще учат децата ни! Няма ли лудници за тия извратени мозъци?
-1
 
 
Пълни глупости! То ние възрастните не сме толкова сигурни кое е насилие и кое не е, та остава малките деца да ги научат. Това да не е някакъв черно-бял телевизор и да му показваш как да различава черното от бялото. Моят въпрос е: кой финансира тази фондация? Няма да се учудя, ако зад това стърчат ушите на Сорос или някой друг "меценат". Ако я оставим тази фондация да си работи на спокойствие, може и да имаме резултатите от един печален период в Средновековието, когато невръстни деца са издавали неприятното им лице за "вещица" или "магьосник". По времето на социализма даваха за пример Павлик Морозов, предал родителите си. Сега пак ли такива деца ще бъдат резултат от работата на тази фондация?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: