ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Библейско чудо измъква Синбад след брутално убийство заради жена в Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:17 / 30.05.2018Коментари (3)15149
© Plovdiv24.bg
Никола Камберов
Солидни пропуски в изготвения от прокуратурата обвинителен акт може да минират процеса срещу бруталния убиец Никола Камберов-Синбад. Това стана ясно при старта на процеса срещу Камберов в Пловдивския окръжен съд. Заради секретността на делото гафовете останаха тайна. За сметка на това стана ясно, че докато си чака присъдата в пандиза, Камберов е успял да сътвори истинско чудо. Макар и напълно неграмотен, циганинът успешно е изкарал курс за достъп до класифицирана информация. Самият сертификат е издаден на 5 януари тази година.

Той му е бил необходим, за да присъства при разпити на свидетелите пред детектор на лъжата. Тъй като те директно го уличават в извършеното престъпление, по закон той или негов адвокат трябва да присъства, за да контролира процедурата и да се запознае с резултатите. В случая вместо защитника на разпита присъства лично Синбад, който благодарение на завършения спецкурс е имал пълна възможност да защити правата си, твърди обвинението.

"Това е чудо почти като в Библията: слепи проглеждат, сакати прохождат, а неграмотни се научават да боравят с класифицирана информация", коментира с насмешка пред "България Днес" адвокатът на Синбад - Красимир Елдъров. За съжаление случаят е секретен и не мога да ви посоча и другите странности", допълни юристът.

Съмненията му бяха потвърдени още при старта на делото. На въпрос от съда какво образование има, Синбад отговори: "Нищо". Твърденията на рецидивиста, че не владее четмо и писмо, са потвърдени още по време на разследването, спомниха си и криминалисти. Това не попречи на прокурорите да държат на тезата си, че Синбад успешно е издържал изпита за боравене със секретни материали.

В графата чудо е и самото разкриване на разигралото се на 13 декември 2002 г. убийство на циганина Божидар Моллов. Той е намерен от случайни минувачи да лежи в локва кръв на улица в квартал "Столипиново". При последвалата аутопсия става ясно, че причина за смъртта са рани от нож в гърба. Цели 14 години случаят остана неразкрит. Развитие има едва години преди изтичане на давността за престъплението. Заради опасността убиецът да се измъкне от прокуратурата възобновяват разследването. Изведнъж са изнамерени трима заподозрени - непълнолетният тогава Никола Камберов-Синбад и тримата му авери Яшар, Фейрут и девойката Зоя.

След като е изправен пред детектор на лъжата и се проваля, Синбад рухва и прави пълни самопризнания. Той разказва, че е истинският убиец е той, а останалите трима заподозрени са били с него във фаталния ден. Причината била ревност заради подозрения, че убитият Божидар Моллов е гадже със Зоя. Решен да отмъсти за изневярата, Синбад го открил в махалата и след скандал го наръгал в гърба. Още в началото самопризнанията на Синбад бяха поставени под съмнение. Според адвоката му ченгетата са се възползвали от зависимостта му от дрога, за да го накарат да поеме вината срещу обещание да му осигурят нова доза. Подозренията са, че така се прикрива друг от четиримата участници в сцената.


Още по темата: общо новини по темата: 12
07.05.2020 »
25.02.2020 »
29.06.2019 »
09.03.2019 »
21.02.2019 »
22.03.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Силен, оглушителен шамар върху цялата процедура по следствената тайна. Неграмотен да включат в такъв курс!? И да придобие правото на достъп!? Ужас!!! Какъв е тогава смисълът на тази следствена тайна, щом и неграмотните могат да имат достъп до нея?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: