ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
МВР Пловдив: Нарушихме закона, работейки в полза на обществото!
Автор: Васил Динев 11:15 / 01.06.2018Коментари (32)25206
© Plovdiv24.bg
Официална позиция на МВР Пловдив във връзка с материала на Plovdiv24.bg "Патрулка хваната в крачка, погази закона в центъра на Пловдив":

Във връзка с депозиран от Вас сигнал на електронната поща на ОД на МВР Пловдив относно публикувано мнение придружено със снимков материал на читател на Plovdiv24.bg, Ви уведомяваме, че по случая е образувана проверка, в хода на която са снети писмени обяснения от всички лица имащи отношение към случая. В тази връзка, базирайки се на събраните материали, Ви уведомяваме следното:

Нарушението на пътен знак Г2 от служители на реда се е наложило с оглед предприемане на адекватни и своевременни мерки, свързани с изпълнение на служебни задължения в полза на обществото. Неподаването на звуков сигнал е продиктувано от фактическата ситуация, в която са се намирали.

Предвид гореизложеното и съгласно  съществуващата нормативна база проверката по случая е прекратена, а преписката архивирана в деловодството на ОД на МВР-Пловдив.

Сигналът:

"Здравейте, съграждани. Законът нарушава закона! Общо взето няма какво да кажа, тъй като на снимката ми ясно се вижда нарушението на служителите на реда. Автомобилът не е в специален режим на движение и дори има подаден ляв мигач, сякаш маневрата е съвсем нормална и акуратна. Ясно се вижда номерът на патрулната кола.

Моля Plovdiv24.bg като медия с наложен авторитет да потърсите отговорност от МВР Пловдив за поведението на служителите им. Снимката е от вчера". Това написа днес на редакционната поща наш редовен читател. Сигналът вече е изпратен на ОД МВР Пловдив, откъдето очакваме адекватна реакция"...







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А неправилно паркираните и не глобени лични мпс-та около всички районни и те ли нарушават закона в името на обществения интерес? :D
0
 
 
Затова се казват автомобили със специален режим на движение. Тоя дето пише сигнала като му припари под задника ще реве защо не са дошли по бързо. Особено ако става въпрос за пожарните или линейките. Те затова могат да минават и на червено,като пускат сигнал.
0
 
 
Там винаги е така за връзка с Руски.... Не само полицията го прави...
-1
 
 
Отговора е абсолютно коректен. Само трябва да се разбере. Служебно задължение: Това, което съм длъжен да правя, когато съм на работа. Например полицаите са длъжни да имат право да управляват автомобил. Т.е. управлението на служебния автомобил е служебно задължение. В полза на обществото: Забележете не "в защита на обществото". В полза на обществото е всяко действие, на всеки, с което се носи полза на обществото. Например ако си купите баничка 20% от цената отиват като данък за държавата и от там се превръщат в полза за обществото. Фактическата ситуация: Ами това е какво точно е ставало. Например - те не са били по задача. И така: Отговора може да означава и това: Нарушението на пътен знак Г2 от служителите на реда се е наложило с оглед на предприемане на адекватни и своевременни мерки, свързани с изпълнение на служебни задължения в полза на обществото - Демек - полицаите са били гладни, и подкарали служебния автомобил за да си купят баничка (по-горе изяснихме - това е адекватно и своевременно служебно задължение в полза на обществото) Неподаването на звуков сигнал е продиктувано от фактическата ситуация, в която са се намирали - Демек - те не са били по задача, така че не са имали право да подадат специалните светлинни и звукови сигнали и затова не са ги подали. Накратко това е ...
+1
 
 
Ченгета, разберете го най-после,без светлинна и звукова сигнализация вие сте едни обикновени участници в движението!!!
0
 
 
Винаги минават с това оправдание. При всяко едно нарушение , и при снимки с превишена скорост, при всичко...жалкари , миризливи краченца в кубинки :)
+2
 
 
Аз ви казах тогава, че са гонили черни апаши, вие не ми повярвахте
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: