ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте 4 нови предложения за облекчаване на трафика в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 01.06.2018Коментари (15)11552
© Plovdiv24.bg
УС на Сдружение "Бизнесът за Пловдив“ се срещна и разговаря с кмета на град Пловдив Иван Тотев и заместник-кмета Розалин Петков. Теми на работната среща бяха:

1. Транспортната обезпеченост и предприемане на бързи мерки за справяне с проблемите по организация на движението

2. Достъпна среда и графична чистота на града

3. Други въпроси, свързани с реконструкция на пътища и обществените поръчки

Представители на управителния орган на Сдружението предложиха конкретни решения за облекчаване на трафика, обстойно обследвани от експерти във фирмите-членове, като например:

-  Монтиране на 19 кръстовища на територията на града на светофар за десен завой с постоянно мигаща жълта светлина, която да преминава в зелена в синхрон със зелената светлина на основния светофар

-  Изграждане на кръгови кръстовища на място на съществуващи кръстовища със светофарна уредба

- Въвеждане на еднопосочно движение във вътрешноквартални улици в различни райони на града 

-  Задължаване на районните кметове по почистването и поддържането на поверените им територии от ненужни, остарели и изоставени предмети, съоръжения, обяви и пр. 

Тотев пое ангажимент да се запознае подробно с предложенията, както и запозна присъстващите с етапите и сроковете на завършване на инфраструктурните проекти в града, по които в момента се работи и които предстоят да започнат, както и много нови идеи за развитие на Пловдив. 

Всички от Управителния съвет на Сдружението се обединиха около предложението за среща с Междуведомствената комисия към Община Пловдив за съвместно обсъждане и решаване на транспортните проблеми, както и регулярни двустранни срещи между кмета и членове на Сдружението.  


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Първото и най важното е всички гаражи превърнати във офиси да си приемат правилния статут за да се приберат кочините домуващи по улиците! Следва удъжен сигнал на зеленото по кръстовищата! Не може зеленото да го чакаш 15 минути и като дойде да светне за 10 секунди!После разширяване на всички възможни улици!
0
 
 
1 идея - купете си колела рџ?‚рџ?‚рџ?‚
+1
 
 
Жълт светофар надясно ще се ползва от най-лява лента. Няма значение дали е кръгово или светофар, и на двете правят еднакво ПТП-та. Дори вече има нов спорт, скочи в кръговото. Еднопосочно в малките улици не се спазва никъде, няма смисъл да се купуват знаци, които няма да се спазват. Последното трябва да важи за паркиралите каруци по всички булеврди. Да се причислят към ненужните, остарели и изоставени предмети и да се извозват към моргите с платформи. Това което планират е излишно, защото вече го има но не прави никаква разлика. Много по-добре ще е да се снимат всички кръстовища известно време тайно. За да могат да натрупат нарушения, че да са готови за взимане на книжките. На 70% ще им ги вземат, защото са каруцари. След това КАТ само трябва да проверява за гражданска и книжка. Който бъде хванат без книжка - бараката в моргата и глоба.
+4
 
 
Има много кръстовища,на които може да се разреши завой наляво и/или надясно от средна лента,особено на тези с турбинно пропускане.
+5
 
 
Един много подценяван проблем, който силно увеличава задръстванията по натоварени кръстовища е неадекватното регулиране на пешеходните светофари. По света отдавна пешеходните секции действат на разбивки - пускат пешеходците през едното платно, за да стигнат до острова, докато за другото още е червено. Тук си свети червено и за двете платна и вместо пешеходците да изминат половината разстояние без конфликт с автомобилите, за да могат после да преминат по-бързо, те могат да тръгнат да пресичат на зелено едва когато са достъпни и двете платна - и започва да се точи един керван, а завиващите коли се трупат за следващия сигнал. С новите светофари е елементарно да се реши този проблем, но преди това се иска да се приложи елементарна мисъл.
+3
 
 
Върнете секундарниците и удължете зеленото на светофарите
+3
 
 
предлагам пред хотел Империал, кръгово кръстовище в равностранен триъгълник от поне 7 лентов булевард и тунел с изход при пощата, минаващ под Родопа и директно на Ксанти в Гърция и всички от Хасково, Пазарджик, Кърджали, Смолян и т.н изрично разрешение да карат с поне 120км/ч по Главната и специално пък тея от Кърджали, даже може да си спират пред Пощата на разкопките, докато не се разбере на кой е терена.....така барем малко ще приличаме на Европейска столица на баш културата и баш майсторите
+2
 
 
- Монтиране на 19 кръстовища на територията на града на светофар за десен завой с постоянно мигаща жълта светлина, която да преминава в зелена в синхрон със зелената светлина на основния светофар ...... По тъпо нещо не бях чел скоро.
+1
 
 
щом има нужда някой да му ги каже тез работии.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: