ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кадри от Околовръстното на Пловдив, които не се нуждаят от коментар
Автор: Васил Динев 13:31 / 05.06.2018Коментари (11)23220
© Plovdiv24.bg
Здравейте, в правото си на човек, желаещ намаляването на войната по пътищата, искам да подам сигнал за ежедневно нарушаване на ЗДВП в края на надлеза свързващ Околовръстен път на Пловдив с главен път Пловдив-Хасково в посока Хасково. Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нас. Даваме му думата: "Нарушенията се извършват главно в пиковите часове в работни дни - 07:30-08:00 часа и 17:00-17:30 часа. Наблюденията са ми от месеци и с времето, като че ли и шофьорите се научиха на този "трик" и автомобилите, извършващи нарушение, прогресивно се увеличават. След стартирането на ремонтните дейности на АМ "Тракия" (в отсечката Пловдив-Стара Загора) и пренасочването на тежкотоварните автомобили през този участък рискът от ПТП се увеличи. 

Преди стартирането на ремонтните дейности на АМ "Тракия" ( в отсечката Пловдив-Стара Загора) щофьори, излизащи от Пловдив по посока АМ "Тракия", при образувала се колона в подхода от надлеза към Околовръстен път с цел избягване на чакането (понеже свързването с околовръстен път беше без предимство и се образува колона от МПС-та) продължаваха движението по посока Хасково и извършваха забранен (видимо от пътната маркировка) обратен ляв завой, с което създават предпоставка от тежко ПТП.

Не са единични случаите, в които автомобилите, извършващи обратен завой, са повече от един, с което се увеличава рискът от ПТП. Лично на мен ми се е случвало рязко намяляне и завиване надясно зад такъв автомобил за избягване на удар, който непосредствено преди да направи обратен завой наляво подаде ляв мигач и рязко намали скоростта.

От стартиране на ремонтните дейности на АМ "Тракия" ( в отсечката Пловдив-Стара Загора) и промяна на организацията на движението на надлеза (щофьори излизащи от Пловдив по посока АМ "Тракия" при свързването с околовръстен път вече са с предимство) същото нарушение започнаха да правят шофьори, идващи по околовръстен път по посока от с. Ягодово. Понеже вече те са без предимство и виждайки колоната от автомобили по надлеза, за да си спестят чакането, предприемат включване по пътя посока Хасково и извършване на обратен забранен ляв завой в края на надлеза.

Имайки предвид пренасочването на тежкотоварните автомобили по същия път точно в тази точка се създава огромна предпоставка за тежко ПТП. На единия от прикачените клипове се вижда точно такава ситуация - автомобили ,правещи забранен ляв завой, движение в права посока (в случая аз) и движещ се отдясно микробус.

Аз вече минавам с очакване на такава ситуация и имам време за преценка и реакция, но друг участник, попаднал в подобна ситуация, не се знае как ще реагира. Рискът от верижно ПТП също е голям. Всеки ден новините са изпълнение с ПТП-та - кои по-леки, кои по-тежки, за това изпращам този сигнал до Вас с надеждата да се вземат адекватни мерки и даде гласност за предотвратяване на ПТП-та в този участък".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ежедневно пътувам по Цариградско шосе и ситуацията е абсолютно същата. Жалко е защото това е голяма предпоставка за ПТП.
0
 
 
В България никой не спазва законите, какво голямо откритие.
на 05.06.2018 г.
+1
 
 
На Голямоконарско шосе пред бензиностанция ЕКО се прави същото.
+4
 
 
Крият се като мишки с камерите по храсталаците , но където наистина е опасно и се правят глупости ги няма никъде !
+4
 
 
Ами на кукленско шосе около митница е същото. Там това го правят и камионни. Отговорните органи чакат само заплатата и нищо не ги интересува.
+8
 
 
Всеки ден по два пъти минавам от там и всеки ден по два пъти съм на косъм от катастрофа на това място. Еманацията на простотията и дребния тарикатлък на Ганьо, решил да спести 3-4 минути чакане... Една камера на стълба отгоре ще се изплати буквално за часове!
+6
 
 
Господин главен инспектор Димитър Димитров, началник на сектор Пътна полиция, случайно да знаете какво става около Пловдив?
+8
 
 
Не знам какво се чака от компетентните органи... Да стане катастрофа, да има ранени или може би загинали? Само трябва един преуморен ТИРаджия незабелязал намалящите скорост автомобили и.... белята е готова.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: