ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Изроди търгуват със сърненца, продават ги за 5 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:14 / 06.06.2018Коментари (10)12726
Фондация "Дивите животни" алармира за нещо фрапиращо, което става все по-често срещано у нас. Вижте за какво да имате предвид:

В последните няколко седмици стана ясно, че в нашата страна цари тотално незнание по отношение на поведението на сърните и това, че оставят малките си да лежат сами, докато се хранят те наблизо в гората. Доста хора се подлъгват по това, че намират само малкото сърне и го мислят за изоставено, а взимайки го те реално го отнемат от майката.

Липсата на информираност не е обаче най-страшния проблем, обричащ много малки сърнета на гибел или живот в плен.

Вчерашния случай показа далеч по-страшната реалност, а именно това, че има хора, цели групи, които целенасочено претърсват гората за малки сърнета. Имахме непотвърдена информация, че нещо такова се случва в някои села около София, но до този момент не се беше потвърдила. Вероятно се случва и в другите райони на страната.

Малката Нели е само на ден. Пъпната връв не е изсъхнала още. Тя е само килограм живот, но вече е средство за печалба за някой.

Вчера мъже предлагащи за продажба гъби, са предложили на човека, който се е спрял заради гъбите, да купи малко сърне за 5 лв. Представете си, отварят ти плика и питат "Искаш ли го и това за 5 лв?!" и ти онемяваш. Новороденото сърне лежи тихичко в локва от урината си в найлоновата пазарска торба и съдбата му е тенджерата или домашен любимец на някой...

След последвалата схватка, сърнето е взето и предадено на нас, а човекът спасил сърнето от печалбарите е с травма на китката, не знаем за сега колко сериозна. Новородената Нели дълго ще плаче за майка си, а майката ще я търси напразно...

Моля ви, ако забележите малко сърне в двор или Ви предложат за продажба или знаете че това се случва някъде и разполагате с конкретни факти, сигнализирайте Регионална дирекция по горите за съответния район. Горските имат право да конфискуват, да съставят актове и да налагат санкции за животни, които са ловни видове.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 07.06.2018 г.
+1
 
 
Май пак некой си правят реклама... Кой ги е продавал и кога?! Може би е е бил некой извънземен
0
 
 
Това не е за български новини. Такива сигнали трябва да се пращат на bild, the guardian, bbc, cnn. Някой най-накрая да я освободи тази страна от руско робство и да стане нормална държава. Кой идиот би продал малка сърна за 5лв, и кой идиот пък би я купил, за 500 грама месо да унищожава вида. Това е олигофрения, която дори в Близкия Изток и Африка не се среща често.
0
 
 
В никакъв случай не сигнализирайте служители на Горското! Те са биз-бизе ("дупе и гащи") с бракониерите! Но на кого да подавате сигнали, не знам и не мога да ви препоръчам, защото всички са навързани като свински черва... Аз лично бих купил за 5 лева невръстното и беззащитно животинче, само и само да го спася от затриване, а на продавача бих му пожелал да му приседне печалбата и да му отвлекат детето или внучето...
+3
 
 
Що няма снимка и на "гъбарите" ?! Не са фотогенични и негатива ще е прекалено бял ли? 90% само един бял негатив може да стори такова нещо и то за 5 лева
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: