ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка описа неволите си в градския транспорт, зададе интересни въпроси
Автор: Васил Динев 14:15 / 21.06.2018Коментари (4)15140
Пловдивчанка потърси Plovdiv24.bg, за да опише неволите си в автобус номер 7 от масовия градски транспорт: "Здравейте, драга редакция! Лятото за пловдивчани отдавна е факт, но днес навлиза и официално - да ни е честито! За съжаление, благодарение на градския ни транспорт, то за пореден път ще е кошмарно и екстремно изживяване. Това е и причината да се обърна към Вас като популярна и уважавана медия, която винаги се стреми да зададе правилните въпроси към отговорните институции тогава, когато получава сигнали за нередности.

Конкретно искам да споделя преживяването си от вчерашния ден, 20-и юни, 2018 година, в автобус на "Хеброс бус" по линия номер 7. При официална 32-градусова жега по пладне в посочения на снимката ми иначе доста модерен и чистичък автобус, климатик нямаше. Отворените прозорци не спомагаха да се усети прохлада и резонно попитах шофьора няма ли да го пусне. Получих обяснение, което ме наведе на още въпроси.

Явно човекът се беше изнервил предварително, та моето запитване му дойде в повече, и на висок и ядосан тон ме заля с поток от думи, който ще конспектирам:  "И на мен ми е топло, така ще ми е цял ден - питате ли ме? Ето коя е фирмата - превозвач (посочи логото й), питайте там, аз съм завършил училище преди 50 години и не съм в момента на изпит. Акумулаторът от сутринта не работи и няма как да пусна климатика - ще гръмне (не разбрах кой от двата, но перспективата не беше розова)".

В този момент искрено съжалих положението, в което беше поставен, както и че допълнително съм го изнервила - все пак не е редно да се говори с водача по време на път, камо ли да влизам в пререкания. Седнах на седалката и се огледах - до мен възрастна жена инвалид с две патерици пътуваше с наведена глава - представях си и на нея какво й е. На следващата спирка се качи господин, който зададе същия въпрос и на кондукторката, която с половин уста промълви, че има повреда и е рисковано да се пусне климатикът. Възвирам отвсякъде и неминуемо си задавам въпросите:

1. Ако на хора на средна възраст жегата не им понася, как ли се чувстват възрастни хора - като цяло те са с проблемно кръвно, да не говорим и трудноподвижни

2. Кога и длъжни ли са оборудваните с климатик модерни автобуси да го пускат или само изпълняват клаузи по договори на хартия, а на практика - не?

3. Ако един автобус в подобна жега излезе с повреда, която вече е констатирана - това редно ли е, все пак вози хора, а не стерилизирани буркани?

4. Не на последно място - при положение, че на водача, който беше и на години, нервите и жегата му дойдат в повече и "прегори", дали няма да се стигне до инцидент? 

Под инцидент визирам два вида - да му прилошее и забие някъде автобуса или подобна от предишния ден случка на бул. "Никола Вапцаров", където един кондуктор, след скандал за неработещ климатик, е закаран с травми в Спешното. Да, освен заглавията, е добре да се четат и коментарите - от там и разбрах - очевидец на случката обясни причините за спречкването.

Малко дълго стана изложението ми, но се стремях правилно и добре да обрисувам ситуацията. Едва ли "Хеброс бус" ще се трогнат за пореден път от оплакване на недоволен клиент, но задължително ще трябва да си плащам, ако желая да ползвам градски транспорт, нали?!

 П.П. Снимката е направена на 20-и юни в 13.02 часа, вдясно на нея се вижда и жената инвалид, която не можеше да слезе без чужда помощ. Същият автобус си продължи така цял ден, към 19.30 го видях отново на спирката, но този път реших да го пропусна. Отново с отворени прозорци и неработещ климатик. 


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
В подобни случаи съвсем логично е фирмата, чиято собственост е автобуса да бъде глобена със минимум 5 цифрена сума заради това, че е допуснала технически НЕизпраевн автобус да превозва пътници, като по този начин подлага на риск живота и здравето им ! Аз лично ще препратя тази статия на Нова Телевизия, предлагам повече хора да го направим, за да е по-сигурно че ще бъде обърнато внимание от страна на съответните държавни контролни органи! Ако климатика се повреди по време на изпълнение на курса шофьорите трябва да бъдат задължени да поставят на лесно забележимо мясот табела "ПОВРЕДА ! КЛИМАТИКА НЕ РАБОТИ", за да може хората да преценят предварително дали да се качат дали искат да си причиняват подобно неудобство или е по-добре да изчакат следвашия автобус.
+4
 
 
Превозвачите, обединени в консорциум, са се подписали в договора и по пункта за климатиците. Но на практика има проблем с климатиците. Една от кондукторите в Хебросбус заяви, че имали заповед чак след 12 часа на обяда да пускали климатиците. Силно се съмнявам да има такава заповед. Други ми казаха, че били се обадили за повреда и чакали на крайната спирка майстор, който да зареди климатика с фреон. За нов автобус - също е съмнително. Определено има проблем с тези климатици и топката за мен не е в шофьорите и кондукторите. На тях също не им е приятно да не работи тази техника. Отгоре на всичко това, много от пътниците им поставят въпроса, което допълнително ги изнервя. Проблемът е при собствениците превозвачи. Това твърдо! Нямам друго обяснение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: