ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Няма да повярвате за каква дреболия известен пловдивски адвокат осъди България!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:06 / 21.06.2018Коментари (57)87189
© Plovdiv24.bg
Кристиан Гьошев
С решение от днес, 21.06.2018 г., Европейският съд по правата на човека се произнесе с решение по делото "Гьошев и други срещу България“ /жалба № 46257/11/, с което страната ни беше осъдена за нарушение на чл.6 §1 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи. Делото е образувано по жалба на популярният в близкото минало юрист и настоящ адвокат - Кристиан Гьошев от Пловдив, специализира се в областта на административното и трудовото право, който още като ученик заедно с родители спечели през 2003 година делото за отмяна на ученическите матури.

В жалбата си до Съда в Страсбург юристът е бил представляван от адв.Стоян Стойчев и адв.Елена Кожухарова, като твърди, че на 20 януари 2011 година, около 00:00 часа в полунощ, в района на Самоков /в курорт "Боровец“/ му бил съставен акт за установяване на административно нарушение, тъй като по твърдение на полицейски служители, използвал халогенни светлини на автомобила си при ясно време. Недоволен от констатацията, Кристиан Гьошев обжалвал съставеният акт пред Началника на Районното управление на полицията в Самоков, който не приел възражението му и му издал наказателно постановление с глоба от 30 лв. и отнемане на 5 контролни точки от контролния талон към шофьорската книжка.

При тогава действащото законодателство /Закон за движение по пътищата/, ако наложената глоба е под 50 лв., същата не е могла да се обжалва пред съда. Въпреки това, позовавайки се на прякото приложение на чл.6 §1 от Европейската конвенция над българския закон, напористият юрист подава жалба срещу наказателното постановление в Районен съд – Самоков.

Съдебният състав обаче не признава прякото приложение на европейската норма и прекратява делото, като оставя жалбата без разглеждане като недопустима. В тази връзка и Административен съд – София-област потвърждава това определение, с което се изчерпват вътрешноправните средства за защита на жалбоподателя.

И така на 29.04.2011 г., Кристиан Гьошев подава жалбата си до Европейския съд, като претендира едно единствено нарушение от българския съд – това на чл.6 §1 от Конвенцията, а именно, че не му е позволено да обжалва глобата си пред съд и случаят му да бъде разгледан по същество.

Докато делото все още е било висящо пред Съда в Страсбург, Конституционният съд на Република България с докладчик Красен Стойчев се произнася по искане на тогавашния Омбудсман Константин Пенчев за обявяване противоконституционност на чл.189 ал.1 от Закона за движение по пътищата и с решение от 01.03.2012 г. признава законовия текст, ограничаващ обжалването пред съд на глоби до 50 лв. за противоконституционен.

Въпреки това, Съдът в Страсбург е на мнение, че решението на Конституционния съд няма обратно действие за жалбоподателя и той все още има статуса на "жертва“ по смисъла на Конвенцията, макар отстраняването на този текст от правния мир.

И така с решението от днес България се осъжда да заплати на адвокат Кристиан Гьошев сумата от 1000 евро за разноските, сторени пред Съда, а признаването за нарушение на чл.6§1 от Конвенцията според съдебния състав се считало за достатъчно удовлетворение за причинените му неимуществени вреди.

Делото обединява в себе си и жалби на още четирима жалбоподатели със сходни случаи – Денислава Пейчева, Иво Ташев, Теодор Русанов и Михаил Миланов, като само на последният, съдът присъжда обезщетение от 504 евро – разноски пред Съда.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя циркаджия някъде го даваха по телевизията преди години. Помня му тъпата физиономия, но не се сещам в кое предаване съм го гледал рџ?‚
0
 
 
Браво! Чудесна новина! Поздравления за адв. Christian Gyoshev (Крис Матурата)! Жив и здрав да е този уникален сладур!
-2
 
 
Браво Гьошев,винаги съм знаел че си умно момче...Само дето си Ботевист:)
+3
 
 
Няма значение дали адвоката е постъпил морално или справедливо, а дали е било законно. Номерата на нашия некадърен, корумпиран, селски съд не минават пред международен съд. Тук може да колят и бесят, да взимат подкупи, но пред чужденците са некадърни унтерменши преносно и буквално, затова губят като шимпанзета. Да осъдиш България е като да осъдиш Македония. Лесна работа, подписваш му на адвоката, че ще вземе голям процент от обезщетението и започвате да шпорите бюджета. В конкретния случай, не е виновен адвоката, нито ищеца, а потомствените партизански некадърници от нашата съдебна система. Тук може да са царете с имения и частни самолети. Само че пред истинските юристи в международния съд, всичко това е на гол з****к чифте пищови, защото на практика са комунисти и некдаърници.
+2
 
 
Има се предвид, че е пускал фарове за мъгла в ясно време. Аз така го разбрах. Той не оспорва самото нарушение, а невъзможността да обжалва, което наистина си е адвокатски тарикатлък.
+2
 
 
Матурата, трябваше да го бием повече в махалата като малък.....като гледам какви хора стават адвокати ми е ясно после защо се въртят около политици като Бареков.....тея 1000 евро дето ще му дава сега държавата ще са нашите пари, в същото време в село Верен има пенсионери с пенсия има няма 100 евро. Другия път, Кристиянчо да си намери по благородна кауза да троши време, за некви има няма 50 лева.....и какво точно е постигнал в личен или обществен план като е осъдил държавата!!! Едно голямо нищо.....Други хора съдят тая държава, щото няма как да лекуват децата си нормално тук, ето това е доста по интересно от Кристиянчо!!!
+1
 
 
Проблема тук не е дали е нарушил или дали е сакциониран неправилно... Иначе, за мое огромно съжаление съм срещал тази изключително досадна и неприятна личност. Просто някои хора, които няма с какво да успеят, изпъкват с "нахалство към прогрес".
+3
 
 
Би ли обяснил някой..един от всичките идиоти в тази медия..какво означават "халогенни светлини"?
+1
 
 
То не бил адвокат, то не бил певец, поне на козметичка да иде с парите от делото барем му направят и втора вежда. Пак за популярност е тръгнал - няма лошо. С него е ясно че не се спори. Само за едно браво, че си отстояваш правата и се възползваш от пропуските в закона - тарикатлък над всичко!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: