ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте как изпразват подземните кофи за смет
Автор: Мариана Панчева 14:53 / 29.06.2018Коментари (30)18283
Започна обучението на служителите, които ще обслужват новите подземни контейнери по ул. "Отец Паисий", видя репортер на Plovdiv24.bg.

Заради цялата процедура на място и пловдивчани успяха да се запознаят с това как действа механизма, как се изтеглят казаните, как се изсипват в камиона за боклук и прочие.

Припомняме, че първите 8 подземни кофи за боклук бяха монтирани в четвъртък. Всички 8 съоръжения са по пилотен проект на ОП "Чистота" и заменят традиционните контейнери по ул. "Отец Паисий". Три от съоръженията са при ул. "Отец Паисий" 11; едно при ул. "Доктор Вълкович" и "Отец Паисий"; три са монтирани в участъка между ул. "Патриарх Евтимий" и "Генерал Гурко" и едно на ул. "Патриарх Евтимий" край Археологическия подлез. 

Всичко по темата, която Plovdiv24.bg проследи за пловдивчани подробно - четете ТУК!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
малоумници, то си има специален камион за такъв тип кофи, не ние ще тръгнем от банановите дървета да слизаме разбираш ли.
0
 
 
бай ганьо си е бай ганьо няма как да стане професор типи българи тъпа нация и най крадливите хора на тазо свят
на 29.06.2018 г.
0
 
 
Този който работи горе след петия контейнер ще е прогизнал от помия,после ще трябва да се вози в кабината защото отзад няма къде тъй че и кабината ще е прогизнала от помия. Лятото от камиона ще текат повърни както беше едно време с онези казани колкото автомобил а камиончето като се поизпълни боклуците и със лопата ще трябва да се донагласят. Тези служители трябва първа категория да ги водят и водача да кара бавничко щото лайняните книжки ще ни се лепят по челата като двадесетолевки на селски сватбари :) Май май гърмящите в 5 часа бобъри си бяха по добре!
0
 
 
Аман от разбирачи, ето Дания да речем: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vizhte-kak
-izprazvat-podzemnite-kofi-za-smet-799868
на 29.06.2018 г.
+1
 
 
Ееее,олекна ми.Изпразниха се...
на 29.06.2018 г.
+4
 
 
Идеята наистина е доста добра, но изпълнението според мен доста куца. Да се надяваме , че в бъдеще няма да има проблеми. И тези няма да вадят манагли решили и да се поровят из кофата. Макар , че то може да стане капан за ловене на цигани ака мангали :D:D:D
+5
 
 
Реално за 100 хилки, можеше да бъде с хидравлика, да е стандартен размер и по форма контейнер. Дори с верига може, макар че ще е по-шумно. Едно дигитално управление през най-близкия суитч на общината и когато наближи нормален боклукчийски камион натиска едно копче на навигацията, симката праща сигнала и мотора повдига контейнера сам. Вече типичния по форма контейнер, вдигащ и свалящ се сам в дупката, лесно се обслужва с типичния камион и много по-бързо, за секунди. А не да се образува задръстване заради вдигането на контейнери. А самия контейнер може да е малко по-лачен. И на капака да има по-малък, който се отваря за 10 сек. с настъпването на бутон под формата на оцветена плочка. А не с ръчка да пипаш на всеки унтерменш повръщаното, кръвта, и т.н.. На практика това са си стари вече технологии, 2 такива контейнера дори преправени като проект с вече налични части за автомобили, асансьори, окабеляване и т.н., НЯМАШЕ да струват повече от 20-30 бона парчето. Даже щяха да останат пари за доста екстри, поле за изява. Че те на един асансьор му искат 10 бона на етаж, какво са 2 контейнера? Но уви.
на 29.06.2018 г.
+2
 
 
ИЗКЕНДЗАХТЕ СЕ НА МЕТЕНОТО
+9
 
 
Озадачен съм. Начинът на изпразване на контейнера е побългарен. Не трябва ли да е просто смяна на пълно за празно с тези контейнери? Пък на друго подходящо място за депо да се изпразват контейнерите, където да се преглеждат за повреди, да се ремонтират, ако е нужно, да се измиват. Камионът за боклука цепи мрака! Това не е побългаряване, ами си е оциганяване на реализацията. Къде са предпазните каски? Къде е ограждането на дупката за контейнера при изваждането и поставянето наново? Определено доста е икономисано за този проект.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: