»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
—ъдът разреши на лесбийка да доведе половинката си у нас
»зточник: Plovdiv24.bg 20:17 / 03.07.2018 ќтпечатай »зпрати
©
—офийски€т административен съд разреши на френска лесбийка да доведе половинката си у нас. ћагистратите са отсъдили в полза на правото на пребиваване на съпружеска хомосексуална двойка в Ѕългари€, съобщиха от "ћладежка Ћ√Ѕ“ ќрганизаци€ ƒействиеУ.

 ристина и ћариама са двойка от јвстрали€ и ‘ранци€, ко€то сключва брак на 1 юни 2016 г. във ‘ранци€. ѕо-късно същата година  ристина, австралийска гражданка, получава позволение за пребиваване в —офи€, Ѕългари€. —поред ƒиректива 2004/38/EC всеки гражданин на —ъюза се ползва от свобода на придвижване за семейството си в страните от ≈—, дори и негови€т съпруг да не е гражданин на държава Ц членка на ≈вропейски€ съюз, какъвто е случа€т на  ристина. ¬ъпреки това през 2017 г. ƒирекци€ "ћиграци€У към ћ¬– отказва правото й да пребивава в Ѕългари€, като се основава на това, че еднополовите бракове не са позволени според  онституци€та на Ѕългари€.

√ей двойката, ко€то има дете, чака още две и не се крие. "ўастлива съм да празнувам не само своето право да живе€ в Ѕългари€, но също и правото за вс€ка еднополова двойка да ползва правото си на придвижване в ≈—У, казва  ристина, след като разбира за решението на съда. —ъдът приема, че според правото на ≈— не е позволено на държава членка като Ѕългари€ да откаже право на пребиваване на други граждани на ≈— заради това, че имат еднополов брак.

"–ешението на јдминистративен съд —офи€-град е в съответствие със скорошно решение на ≈вропейски€ съд по подобно дело в –умъни€, случа€ " оманУ, в което беше отсъдено, че страните от ≈— тр€бва да спазват правото на пребиваване на еднополови двойки, сключили законов брак в друга държава, които искат да живе€т заедно на т€хна територи€У, казва ƒеница Ћюбенова, адвокат по защитата на френско-австралийската двойка.

—поред експерти обаче решението на “емида категорично не може да се ползва като основание за признаване на гей браковете у нас. ¬ Ѕългари€ еднополовите двойки все още не могат да сключват брак или да осинов€ват деца заедно, а престъплени€та от омраза по хомофобски и трансфобски подбуди не са включени в Ќаказателни€ кодекс.«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ƒобра новина, стига да не парадират нищо против обратните, не е въпрос на сексуална ориентаци€, въпрос е как обществото се държи с различните. ¬ това отношение дори американците още не са превъзмогнали н€кои свои комплекси.
—подели какво ново....
на 04.07.2018 г.
0
 
 
A защо у вас, не може ли у нас :-)))))))
0
 
 
јми огледайте държавите в ≈вропа - ’оланди€, ‘инланди€, Ќорвеги€, ƒани€, √ермани€, »спани€ и т.н. Ќа светлинни години сме от т€х във всички отношени€. «аради консерватизма. Ќие си тъпчем на едно м€сто защото всеки втори е Ѕай √аньо.
-4
 
 
¬ правото си е. Ќай-сетне прогресираме.
0
 
 
» защо не! ‘рапираща новина е за нас недораслите ментално ,не за държавите приели и узаконили брак между хомосексуални двойки.
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ‘евруари 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
ћеле между роми и българи във ¬ойводиново
„ерно тото
«има 2018/2019 г.
Ѕ  јкадемик ѕловдив, сезон 2017/2018
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
ўе гласувате ли на предсто€щите местни избори?
ƒа, вече съм решил/а за кого
ƒа, но все още не съм решил/а за кого
Ќе
 олеба€ се
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: