ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Комари нахапаха жестоко момиченце в Стария град, родителите се изплашиха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:03 / 04.07.2018Коментари (3)11511
В детското отделение на пловдивска болница след дъждовната седмица зачестиха случаите на малки и по-големи пациенти, нахапани от различни насекоми. Изплашените родители на 4-годишната Габи я доведоха с подути и зачервени крачета след атака от комари. Семейството имало гости от САЩ и решило да ги разходи из Стария Пловдив. Докато изпият по едно кафе на открито, детето било жестоко нахапано от комари и за часове получило отоци, разказа педиатърът д-р Анелия Балабанова.

Майката се опасявала, че острата реакция е алергична, но педиатрите отхвърлили съмненията, а след проведеното лечение, червенината и подутините бързо изчезнали. Детската лекарка препоръча родителите да не забравят и да слагат в чантите си специалните защитни средства срещу насекоми - репеленти, и да ги използват  преди и по време на разходка, особено ако са избрали за целта тепетата, Гребната база и парковете, където растителността рязко избуя след валежите, а покрай нея се нароиха и насекомите. Най-опасни са ухапванията от кърлежите, защото и след премахването им, крият риск от зараза с различни при това доста опасни инфекции.

Д-р Балабанова отбеляза, че с началото на ваканцията в отделението нарастват и случаите на деца с вирусни инфекции,засягащи храносмилателната система. Те постъпват с гадене, повръщане, разстройство и безапетитие. Бързо се дехидратират, вдигат температура, кожата им е суха и са силно отпаднали. Заболяват деца на всякaква възраст. Най-тежко протича при кърмачетата и  децата до 3 г., често се налага те да бъдат настанени в болница за лечение. В повечето случаи вирусните инфекции преминават за 3-4 дни при децата. При поява на някои от тези симптоми родителите непременно да се консултират с педиатър, препоръча д-р Балабанова.

Неприятни изненади през лятото може да  донесе и силното слънце. Не  са редки случаите на слънчеви алергии, ако не са взети необходимите предпазни мерки. "Винаги когато излизате на разходка не забравяйте шапката, както и шишето с вода. Избягвайте да бъдете навън в най-горещите часове на деня, когато слънцето е най-силно. Радвайте се на летните забавления сутрин до 10 часа и след 17 часа. Само така ще предпазите детето си от  слънчев удар, който също протича с гадене, повръщане, главоболие, повишена температура, но при него може да се стигне и да загуба на съзнание“, каза водещият пловдивски педиатър.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вече има комари? Странно доста е рано :) мислех, че след 10-15 години ще се появят :) Тотев нали знаеш, че си виновен и заради това :)
0
 
 
Не е лошо да се знае. Може комари да са, а може и друго животно да го е нахапало детето. Моя мъж нещо го захапа е неделя - оттече му половината крак... Сега след дъждовете е направо страшно и не всички репеленти помагат...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: