ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Какво си заслужава да гледаме на "Филмови нощи във Филипополис"?
Автор: Гено Петров 11:20 / 08.07.2018Коментари (0)2790
©
"Филмови нощи във Филипополис" е събитието, което ще обедини киноманите в Пловдив през месец юли? От 6 до 29 юли  всяка вечер в лятно кино "Орфей" ще се излъчват по два филма. Вие, разбира се, едва ли ще имате физическата възможност  да видите всички филми. Поради тази причина ние ще ви помогнем, като отсеем филмите, които си струва изгледате на голям екран. А и филмите се правят, за да се гледат на кино, нали. А и е приятно да гледаш филм под звездите.

I. Класика в жанра

1. "Матрицата" – 13.07./ 21:10

Един от най-известните филми, правени някога. ""Матрицата" тотално променя киното със своите специални ефекти, както и със своите философски теми, които хвърля за размисъл. В филма Нео (Киану Рийвс) играе компютърен спец, който с помощта на Тринити (Кери Ан Мос) и Морфей (Лорънс Фишбърн), разбира, че светът, в който досега е живял, не е нищо друго освен компютърно генеририрана програма, която се контролира от изкуствен интелект. Това е една отлична възможност за по-младите зрители, които не са гледали "Матрицата" на голям екран.Това е филм, при който изживяването е друго, когато се види на кино.

2. "Боен клуб" – 19.07/ 21:10

Има филми, които придобиват култов статут години след датата на премиерата им. "Боен клуб" е един от тях. Носят се легенди как зрители масово са започнали да напускат салоните след 20-та минутата, разочаровани, че няма да видят тукати и ритници във филма. Филмът е сатира на именно такъв тип хора – прозаични, с консуматорско мислене, с ниска инициативност, на тези, които водят безсмислен начин на живот. Може би най-добрата роля на Брад Пит. "Боен клуб" съдържа и  един от най-добрите неочаквани обрати в историята на киното.  Филмът не е за всеки, но трябва да се види от всеки един, който обича киното.

3. "Криминале" – 26.07/ 21:10

Кой не е чувал за Куентин Тарантино? Кой не е чувал за "Криминале"? Ако с първия си филм, "Глутница кучета", то само привлече внимание, то с  втория си "Криминале", се превърна в световна звезда.  Филмът представлява четири взаимно свързани и преплитащи се истории, които не са единни във времово отношение – развиват се непоследователно. Всяка една история, малко или много, се преплита с друга. Например в една история даден персонаж играе централна роля, а в друга се появява само в един кадър и бива застрелян хладнокръвно. Наблъскан с звезди като Джон Траволта, Брус Уилис, Самюел Джаксън и Ума Търман, "Криминале" е истинско пиршество на кино сетивата

II. Съвременни български филми

1. "Вездесъщият" – 10.07/23:30, 28.07/21:10

Действието във филма се развива в старинен и аристократичен апартамент в центъра на София. В него живее главният герой (Велислав Попов), който решава, че ще се превърне в Биг Брадър и ще следи всяка стъпка на семейството си и колегите си посредством скрити камери. Воайорът обаче открива, че най-близките му всъщност крият най-големите тайни от него. Без другите да разбират за неговата мания, той започва да направлява живота им. Повечето българи са скептично настроени към новото българско кино. "Вездесъщият", въпреки сценарийните си дупки, е един добре направен и смел филм

2. "Възвишение" – 09.07/21:10, 27.07/23:30

По романа на най-нашумелия български писател Милен Русков. За отрицателно време се превръща в един от най-гледаните български филми. Възхвалян от едни, плют от други, "Възвишение" определено разцепи кинозрителите на две. Нека да помислим – колко стойностни филма за Българското Възраждане, за този тъй деликатен период от българската история. "Възвишение" е един от малкото. Погледната от тази гледна точка това е един новаторски филм за българското кино. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред групата осъществила обира са Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) – полу-революционери, полу-разбойници. Двамата получават задача от революционерите да издирят и да предадат писмо на Васил Левски. Търсенето се превръща в истинско приключение и изпитание за двамата.

3. "Дъвка за балончета" – 09.07/23:30, 14.07/23:30, 21.07/21:10

Въпреки че на моменти е леко сладникав, филмът е приятен за гледане. Паралелно са представени две истории – едната се развива в наши дни, а другата сюжетна нишка представя детството на главните герои като деца в социалистическа България. Калин е креативен, но отегчен от живота, човек. Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание. "Дъвка за балончета" разчита на носталгията, на спомените, които всички ние сме имали като деца – пакостите, които сме правили, игрите, които сме играели. Именно тези невинни детски спомени се сблъскват с реалността, която трудно може да бъде победена. Това допринася още повече за трагико-комедийния ефект на филма.

III. Световно кино

1. "Сикарио 2:Солдадо" – 7.07/21:10, 14.07/21:10, 19.07/23:30

Най – прясното заглавие от листата. Продължение на изненадващо добрата първа част от 2015 г. Големите актьори Джош Бролин и Бенисио Дел Торо  отново са тук и отново трябва да се разправят с мексиканските картели. Отлична актьорска игра, отлична музика, доволно количество напрежение. С предпоставки да се превърне в най-силния екшън на лятото. Перфектният филм за кино в събота вечер.

2. "Въртележка" – 13.07/23:30, 29.07/21:10

Най-новият филм на Уди Алън не се различава особено от другите. Въпреки че във "Въртележка" не виждаме нищо ново от него, филмът е забавен и неангажиращ. В центъра са четирима герои – Джини (Кейт Уинслет) е емоционално уязвима бивша актриса, сега сервитьорка в ресторант за мидени ястия; Хъмпти (Джим Белуши), недодяланият съпруг на Джини работи на въртележката; Мики (Джъстин Тимбърлейк) е красив млад спасител на плажа, който мечтае да стане драматург; а Каролина (Джуно Темпъл) е отдавна отчуждената дъщеря на Хъмпти, която в момента се крие от гангстери в жилището на баща си. Между тях настава истинска въртележка от отношения, която ще доведе до (не)очаквани последици.

3. "Да обичаш Пабло" – 6.07/21:10, 17.07/21:00, 26.07/23:30

Биографична лента за колумбийския наркобарон Пабло Ескобар. Филмът не ни представя Звяра Ескобар, представя ни човека Ескобар.  Историята е лична, на моменти мелодраматична. В центъра на историята са Ескобар (Хавиер Бардем) и любовницата му Виржиния (Пенелопе Круз), която е омаена от харизмата му  и в действителност не осъзнава той какво чудовище е всъщност. Интересен факт е, че отчасти филмът е сниман в България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: