ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шофьори отнасят глоба, ако платят на миячите на стъкла по светофарите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:58 / 18.07.2018Коментари (10)5351
©
Мият стъклата ви на светофара – отнасяте глоба. Това предвижда новата Наредба за обществения ред на Столичния общински съвет. Паричната санкция ще бъде нанесена, само ако водачът на превозното средство плати на мияча на стъкла. В противен случай контролният орган не може да докаже провинението. 

"Нашата цел беше да се опитаме максимално да изчистим кръстовището от тези хора, които мият коли. Шофьорите в София, които биха позволили и биха платили да им се измият стъклата, са може би съвсем малко. Въпреки това, искаме да предотвратим едно такова деяние", коментира за "Здравей, България" Иван Илиев, председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност на Столичния общински съвет.

"Ако водачът даде пари, тогава той става ваш съучастник и ще бъде наказан, ако контролния орган прецени, че има извършено нарушение", поясни той. 

Работната комисия ще разгледа и проблемът с шума в градска среда.

"Проблемът с шума е сериозен. Ние го разглеждаме в две направления. Първо, това са домашни дейности и съседи, които извършват ремонтни дейности в жилищата си. От друга гледна точка, това са строежите, които също създават шум. Предвиждат се забрани в определени часови интервали", Иван Илиев, председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност на Столичния общински съвет.

Новата наредба за обществения ред и сигурност ще бъде гласувана на 26 юли.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Що за безобразие да глобяват шофьорите?!? Това са натрапени услуги от мързеливи цигани - вид просия, която, доколкото знам, е забранена! Веднага да ги арестуват тези натрапници! Нямат работа на пътното платно, а само създават предпоставки за ПТП!
+1
 
 
Все другите виновни, но не и виновните.
+1
 
 
Кой допуска миячите?Нямат място на светофара!
+3
 
 
Значи не могат да изгонят миячите на стъкла,щото е дискринация...пък са и електорат....може и да ги набият като се съберат 100 чавета... А шофьорите щом имат кола,значи имат пари за глоби...Егати Държавицата!
+4
 
 
Никой шофьор не иска да му мият стъклата на светофар, полицията трябва да ги разкара миячите, които са много нагли, аз съм давал пари за да се махнат, защото ме изнервят а може и да ги блъсне някой шофьор с купена книжка, другия вариант е да ги шамаросам, но тогава задръстването е гарантирано, вместо да приемате такива тъпи наредби, нека полицията да ги разкара миячите от кръстовищата със светофарите, тези които са приели това, ако верно е вече така, са с много малко умствен багаж, направо не знам мислещ човек как може да измисли такава простотия .... :)
+4
 
 
Хареса ми един коментар от Дир-а :Евалата бе! Не можем да се справим с мафията на миячите и ще прехвърлим отговорността за това на жертвите. Браво. Това е все едно да те изнасилят а*ално и да те глобят че не си стискал достатъчно здраво дупето...
0
 
 
Това трябва да се въведе и тук. Тук дори има повече такива, не са само миячи, има такива които изпълняват циркови номера, продават картички, знаменца и всякакви простотии, свирят музика. Те са на пътното платно и създават предпоставки за ПТП. Тях трябва да глобяват, шофьора къде ще го търсят след това да докажат, че точно той е купил? На всяко кръстовище фуражка да пази просяците, когато свърши акцията след 2 седмици пак ще е същото. Те са нагли, понякога ако не искаш да им дадеш пари трябва да им викаш, да правиш сцени. Но това важи и за самите фуражки. Ако махнат 1 просяк от кръстовището, помагат 1000 автомобила да не задръстват пътя и предотвратяват поне 100 предпоставки за ПТП. НАП също могат да глобяват, защото не издават касови бележки. Така че фуражките да глобяват хиените по светофарите, имат камери, имат безкрайно гориво, а не да си измислят нови хранилки.
+4
 
 
Значи ще видят мен, че съм им платила, обаче те че седят и мият на кръстовището няма да ги видят и да глобят. Нямам против да има такива глоби, обаче трябва да има контрол ....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: