ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Ryanаir анулира 600 полета за два дни заради голяма стачка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:53 / 19.07.2018Коментари (2)3065
©
Ryanair ще анулира над 12% от полетите си за два дни следващата седмица в най-голямата стачка, организирана някога след ескалирането на недоволството от страна на кабинния екипаж, съобщава Ройтерс. Ирландската авиокомпания, която е най-голямата по брой на пътниците в Европа заяви, че ще бъдат засегнати близо 50 хил. клиенти, пътуващи от и до Белгия, Португалия и Испания на 25 и 26 юли, тъй като ще бъдат отменени до 300 полета на ден.

"Тези стачки са напълно неоправдани и няма да постигнат нищо друго освен да провалят семейни почивки“, се казва в изявление на авиокомпанията.  На 12 юли Ryanair отмени 30 полета, когато стачкуваха само някои от пилотите в Ирландия. От компанията са заявили още, че ще анулират 24 полета в петък по време на втората от общи три стачки, планирани от пилотите. Кабинният екипаж от цяла Европа публикува списък с 34 искания на 4 юли, включително искане за "справедлива заплата за живот“, по-добро заплащане по време на болничен и трудови договори на майчин език и съставени в съответствие с местното, а не с ирландското законодателство.

Кабинният екипаж се оплаква, че трябва да си плаща за водата, която консумира по време на полет и да дават писмени подробности за симптоми при болест. Ryanair публикува в сряда в Twitter списък с придобивки, които се полагат на кабинния екипаж, включително заплащане до 40 хил. евро на година, заявявайки, че персоналът му има едни от най-добрите условия в Европа за нискотарифния сектор.

"Смятаме, че екипажът е добре платен и условията са добри“, коментира маркетинг директорът на компанията Кени Джейкъбс. Той каза още, че ще има среща с екипажа, за да се видят какви са проблемите и да бъдат разгледани, но с уточнението, че трябва да бъде запазен "нискотарифния, високоефективен“ модел на дружеството. Ryanair, която лети до 37 страни и превози 130 млн. пътници миналата година предотврати голяма стачка преди Коледа, като реши да признае профсъюзите за първи път в своята 32-годишна история, но оттогава се опитва да постигне споразумение с тях.

"Ryanair реши да анулира полетите си седем дни по-рано, тъй като не вижда възможност за отмяна на стачката, като по този начин иска да даде възможност на пътниците да променят резервациите си“, обясни още Джейкъбс. Авиокомпанията, която се очаква да обяви финансовите си резултати за второто тримесечие в понеделник, обяви рекордна годишна печалба от 1,45 млрд. евро към 31 март. Дружеството обаче предупреждава, че финансовият й резултат се свива заради по-високите цени на горивата и нарастващите разходи за персонала.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.07.2018 г.
+1
 
 
Мирище ми на еврейски шашарми.
+1
 
 
"Кабинният екипаж се оплаква, че трябва да си плаща за водата, която консумира по време на полет и да дават писмени подробности за симптоми при болест." Силно вярвам, че е истина! Надали хората ще стачкуват, ако нещата бяха поне що годе ок! Отвратителна авиокомпания!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Женски футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: