ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Шефката на "Тракия" със смехотворно обяснение пред Plovdiv24.bg за спрените права на Лили Георгиева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:15 / 25.07.2018Коментари (12)12802
© Plovdiv24.bg
Лиляна Томова (в средата)
Президентът на лекоатлетическия клуб Тракия (Пловдив) Лиляна Томова се свърза с Plovdiv24.bg, за да вземе отношение относно темата за спрените състезателни права на Лиляна Георгиева.

Г-жа Томова твърди, че талантливата ни лекоатлетка сама е направила своя избор да не участва в официални състезания и че "правилата важат за всички“. Освен това г-жа Томова, която безспорно е легенда в родната атлетика, смята, че СКЛАТ "Тракия" "не може да гарантира за подготовка на Лили и състоянието, в което тя се явява на състезание, след като се готви в друг клуб“.

Plovdiv24.bg обаче смята, че това обяснение на Лиляна Томова е просто отбиване на номера и звучи доста смехотворно. Ние прекрасно знаем, че картотеката на Лили Георгиева в Тракия е до края на календарната 2018 година. Но тя може да бъде прекратена с РАЗРЕШЕНИЕТО НА ТРАКИЯ и Лили да може да се състезава за друг клуб още през настоящата година. Какво значение има, че Тракия не може да гарантира за подготовката на Лили, след като тя отдавна е напуснала клуба (по собствено желание и ясни мотиви) и това се знае от всички?

Шефката на Тракия говори и за финансирането на клуба за високо спортно майсторство, като твърди, че то е на базата на представянето на всичките 25-30 лекоатлети на Тракия, а не само на Лиляна Георгиева. Това е така, но ние от Plovdiv24.bg показахме финансирането САМО ОТ ОБЩИНА ПЛОВДИВ и то е поне 3 пъти повече от "разходите“, направени за Лили. От спортното министерство отпуснатата сума на клуба е в пъти повече. Показахме и с неоспорими факти, че Лили Георгиева е единственият лекоатлет на Тракия, номиниран сред най-добрите спортисти на Пловдив за 2017 година. В никакъв случай не подценяваме труда на останалите състезатели на клуба, но техните резултати трудно могат да се окачествят като "високо спортно майсторство“.

Ето и цялото мнение на Лиляна Томова пред Plovdiv24.bg по темата:

Моля, престанете да експлоатирате темата за Лиляна Георгиева и "лошите Томова и Станкович едностранно. Изписаха се, изказаха се...., какво ли не, обиди, непристойни квалификации и т.н. Хвърлят се неверни твърдения и се правят внушения за нередности и нарушения, които не съществуват.

Да, Лиляна Георгиева е доказан талант в бяганията, но за да се изгради един състезател до международно ниво, са необходими усилията и работата на екип от професионалисти не за една година, хора, които създават условията. Това са треньорът, клубът, Спортното Училище, Федерацията. Тези резултати на Лиляна Георгиева са постигнати от 5-6 години съвместна работа на състезателката с треньор Радмила Станкович, а СКЛАТ "Тракия" инвестира в треньор, състезател, условия за подготовка, участие в състезания, покрива разходи за допинг контрол в чужбина, в размер на 1500-1600 лв. за да бъдат признати републиканските рекорди.

Цитираното от вас финансиране за високо спортно майсторство е резултат от точкова система и реализиране изявата на всички 25-30 лекоатлети на клуба, а не са лични на Лиляна Георгиева и са целеви на клуба за участие в състезания от спортния календар на БФЛА.

Жалко, че се твърди, че Томова и Станкович имат лични интереси и облаги. Хора от спорта не биха си позволили да го твърдят, защото е всеизвестно, че треньор и състезател във възрастта за юноши и девойки не получават премии от ММС и БФЛА за класиране в Европейски и Световни първенства, камо ли за рекорди. Те получават ежемесечни средства за подготовка и възстановяване, но не и клубът. Клубът не получава премии, а се оценява за цялостно представяне на всички състезатели.

А правилата важат за всички - картотекиран състезател остава в клуба до края на календарната година, а защо Лиляна Георгиева не участва на състезания през летния сезон - това е нейният избор. СКЛАТ "Тракия" не може да гарантира нейната подготовка и състоянието , в което се явява на състезание, след като се готви в друг клуб. Важно е да се отбележи, че Лиляна Георгиева е наказана с последно предупреждение за спиране на състезателните права от УС на БФЛА за публично непристойно поведение и фалшифициране на заявка за участие в състезание от името на СКЛАТ "Тракия".

ВСИЧКИ НОВИНИ ПО ТЕМАТА ЗА СПРЕНИТЕ ПРАВА НА ЛИЛИ ГЕОРГИЕВА МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК
Още по темата: общо новини по темата: 16
12.10.2020
25.07.2019
03.07.2019
12.06.2019
28.01.2019
21.01.2019
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Изразявам скромното си мнение на МС по лека атлетика за грозния фарс които се случва в любимия ми спорт.Представете си мили хора , че всеки от вас на работното си място е сътворил нещо красиво , достойно и значимо . После идва някой и взима вашето творение и започва да ви обижда публично . Как се чувствате ? Това ли заслужавате за труда си ?Да точно това се случва в нашият град на стадиона и в най-честният спорт леката атлетика .Значимото , красиво и достойно творение е едно дете от дом , което е безспорен талант , открит , развит и изведен до европейски и световни първенства от две жени , Г-жа Лиляна Томова и Г-жа Радмила Станкович .Докато Лили беше под тяхна опека , жънеше успехи и поведението и беше пример за подражание . От едно малко дете от дом , двете дами , които сега обиждате, направиха детето -чудо Лили Георгиева .Лили вече е в новият си клуб и какво прави , какви съвети получава от новият си благодетел , можем само да гадаем , но да видим какво направи до момента .Позволи си публично да обижда своята създателка Г-жа Станкович и една Европейска шампионка и безспорен авторитет в Българският спорт Г-жа Лиляна Томова . Нима едно дете има право на това ? Позволи си да пуска фалшиви заявки . Позволи си пред пълен стадион , да покаже среден пръст на жената , която я е държала за ръка , докато и пораснат крилете , за да отлети . Така ли я съветват в новият и клуб ?Да стигнало се е до раздяла , но тя можеше да бъде достойна и красива ,ако беше получила добри съвети .Можеше на пълният стадион , да подари букет цветя , да благодари , да уважи .Това би било достойно , за детето-чудо и новият му клуб .След като в този случай , моралът и човешкото отношение липсват , добре че има нещо наречено - правилник на IAF и БФЛА .Кой може да вини СКЛА " Тракия " , че спазват правилата ? Това е най-малката защита за труда им .Лили също знае правилата и след като ги спази и пожелавам успех !Всеки иска да вземе нещо наготово , но не става така .Та дори една песен има авторски права !
+3
 
 
Тея двете годзили не разбраха ли,че още 6 месеца остават и после ще си тича без да е в СКЛА.Те били инвестирали...и сега да ви връща инвестициите ли ?На вас са ви плащали от нашите пари.Спортната федерация не и ги пращат от Луната да ви ги дава на вас.Тези пари са за да работите.Щом работите ще ви финансират!Какъв ви е зор-а без едно Лили ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: