ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Гладстон" няма да бъде разширявана, остава със сегашните габарити!
Автор: Мариана Панчева 13:43 / 26.07.2018Коментари (9)11039
© Plovdiv24.bg
Общината следва политика за извеждане трафика от центъра на града. Това заяви кметът Иван Тотев по повод дебатите за регулацията на улица "Гладстон" и отнема ли се възможността за бъдещото й разширение с разширяване територията на имота, отреден за нова художествена галерия с присъединяване на част от ул. "Гладстон" и ул. "Преслав" към него, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

По думите му гласуваното днес решение не отнема от улицата и "Гладстон" си остава в същата регулация като до момента. "Ние нямаме намерение да я стесняваме или да правим нещо допълнително", категоричен бе той.

Що се отнася до плановете за разширение на улицата, Тотев поясни, че те са заложени в Общия устройствен план от 2007 година. Този план обаче изтича, без разширението да се е реализирало по една или друга причина през това време.

За новия ОУП администрацията ще предложи "Гладстон" да запази сегашните си габарити, без да става дума за стеснение на улицата. Освен всичко едно разширение би означавало страшно много средства за отчуждаване за сгради, намиращи се в най-скъпата част на града под тепетата. "Това са суми, които могат да отидат за куп други инфраструктурни обекти", описа ситуацията Тотев. 

"Няма никаква логика да се говори за разширение на "Гладстон" от позицията на 2018-та година. Политиката, която трябва да води Общината сега, е да извади трафика от центъра. Абсурдно е да говорим за разширение на улици в централната градска част, което значи повече коли, а това категорично няма да се подкрепя." Напротив - по думите му се върви към "минимизиране на улиците, затваряне на колкото се може повече такива в центъра" и търсене на алтернативни маршрути.


Още по темата: общо новини по темата: 6
03.08.2023 »
02.08.2023 »
29.07.2023 »
26.07.2023 »
21.11.2013 »
13.06.2007 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това което е казал Тотев е абсолютна глупост! Първо изкарването на трафика от центъра не се стимулира със лоша инфраструктура а с махането на администрацията оттам например. Второ Борис III и Гладстон/Мария Луиза са двете основни пътни артерии заложени още от римско време. Не случйно форума е на кръстопътя на двете улици сътветно кардо и декуманус на стария римски град. Те са транзита през центъра, а не всеки да пъпли по малките улички защото на гладстон има 30 мин задръстване!!! Трето ОУП не се прави с идеята за какво има пари в следващия мандат на който и да е кмет а с поглед 20-30 години напред. За разлика от дребната далаверка с зоопарка и колодрума тук говорим за чутовна глупост която ще обезмисли изграждането на подлеза под пощата. Тотев заслужава ли си заради един компромисен пригоден от другаде проект за галерията да рискуваш следващия мандат да отиде при строителя на тоалетни!?
на 26.07.2018 г.
0
 
 
Там нищо неможе да се направи просто е минало свършено по важно е тези грешки да не се повтарят в новите квартали в западен,южен и тракия!
-1
 
 
Да имаше идеи розова долина ъгловия магазин - беше сладкарница, всичко нагоре до светофара трябваше да се бута ,но дойде "демокрацията "и всичко се замрази и аз помня такива проекти кой знае какви глупости щяха да сътворят другарите от високата сграда.....
+4
 
 
Едно време другарите комунисти бяха измислили "гениално" решение на трафика по Гладстон - искаха да разширят улицата, като вкарат тротоарите под къщите, т.е. разкарват всички магазини на приземния етаж и на тяхно място правят тротоари, нещо като на дом Левски. Сигурно малко вече си спомнят, че по Гладстон от подлеза до Иконома имаше хубави големи дървета, които изсякоха за един ден. Още ми се плаче, като си спомня как лежаха отсечените дървета на улицата, бил съм дете. После изведнъж проектът зацикли, нещо стана и го прекратиха. Но дърветата си бяха вече отрязани. Комунистическа работа....
+2
 
 
Хубава идея ,но тук няма кой да я реализира по ред причини.
на 26.07.2018 г.
-5
 
 
Защо не се направи на две нива като всяко е еднопосочно. Например от подлеза до Търговската гимназия е повдигнато като се включват пресечките към улицата а от Руски към пощата си остава приземното ниво. Така стават двулентови платна във всяка посока.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: