ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Какво трябва да знаем, когато ни изгонят от "свободната" зона на наш плаж?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 26.07.2018Коментари (4)14346
© Plovdiv24.bg
В случая, който визирате, правото на туриста е нарушено. Контролният орган е Министерството на туризма, когато от там не реагират, идва ред на прокуратурата. Това заяви в интервю за Burgas24.bg председателят на Съюза на хотелиерите в Несебър Диана Колчева. Потърсихме я по повод проблема на плаж "Несебър-юг," за който сигнализира наш читател.

Припомняме, че след като е бил изгонен със семейството си от зоната за свободно ползване с мотива, че мястото е предназначено за атракциони, без наличието на каквито и да е указателни табели, мъжът е сигнализирал министерството на туризма. Отговор така и не е получил. Наш репортер също опита са се свърже с представител на институциата, но безуспешно.

От своя страна председателят на Съюза на хотелиерите в Несебър Диана Колчева разкритикува министерството за пасивното отношение и подчерта, че от там са безсилни да се справят с проблеми като този.

"Ще направя препратка към това, за което пртестирахме преди 1-2 седмици... Становището ни по отношение на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма е именно по тази причина – че Министерството на туризма иска да притежава цялата разрешителна и контролна власт. В същото време ние ставаме свидетели на това, че Министерството не може да се справи. Този случай е показателен.

Те в момента дават разрешителните за схемите и контролират плажовете по Закона за устройство на черноморското крайбрежие и искат да направят същото със Закона за туризма. Но виждате, че те не могат да се справят с плажовете. Какво правим с туризма, ако те станат контролиращ орган“, риторично пита експертът.

"Според Закона за устройството на черноморското крайбрежие, всички зони, които са одобрени в схемата на концесионера, трябва да бъдат маркирани за какво ще бъдат използвани. Тоест в платената зона за чадъри и щезлонги трябва да има указателна табела, че това е платена зона. Зоната, която е свободна за ползване от туристи, също трябва да има указателна табела, че е свободна. Зоната, която е за водните атракциони, трябва да има обособен коридор във водата.

Но въпросните атракциони би следвало да са във водата и да не заемат свободната площ навън. Например на плажа на Слънчев бряг – Север там, където са водните атракциони, пясъчната ивица е свободна за ползване от туристите. Тя не е изолирана само за атракциони. Надуваемите банани и легла се намират във водата, джетове и лодки се дърпат. Навън има принадлежности като жилетки и т.н. но те са на стилажи, които не пречат на туристите да ползват пясъка“, уточни още Диана Колчева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как да бъдат санкционирани, като хората са си платили за да правят каквото си искат.Ако не вярвате питайте Ангелкова и тя ще ви каже, че който си е платил на точния човек и на точното място, всичко може да прави.
0
 
 
Ааааа не вярвам да е истина.те хората там са толкова дружелюбни .особенно когато си предплатил стават ти приятел до гроб.препоръчвайте на всички ваши врагове да посетят местото.
+2
 
 
Какво трябва да знаем, когато ни изгонят от "свободната" зона на наш плаж? Ами стягайте си куфарите и заминавайте за Гърция или Малдивите! И защо сте се подлъгали да ходите на мор(e) в България? Че то отдавна не е море "общонародна" собственост, а е в ръцете на новоизлюпени разбогатели нашенски поплювковци и на руско-турски и тям подобни лешояди...
+4
 
 
въпрос: Какво трябва да знаем, когато ни изгонят от "свободната" зона на наш плаж? отговор: Адреса на Ангелкова! По-слаб министър не съм виждал, честно! Да хваща рулетката и да ходи да мери и да регулира!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: